IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Дали сте љубоморни?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали сте љубоморни?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 54>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 1,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Статус: Офлајн
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 14:38
,,,,,daj broj od telefon pa ke ti kazham,,,,плазење,,,,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 14:51
i sega da dokazham deka ljubovta ne selektira...hahahaha treba da ti go dadam brojot?плазењеama ima pravo na izbor hahahaнамигнување
abe choveci...голема насмевка ajde eden primer - dvajca sakaat edna zhena... i sega taa shto da pravi...da bide so dvajcata za da ne ispadne deka pravi selekcija? ccccc breeee....

pak kje povtoram...edna i edinstvena se izrazuva na razni nachini... a toj drugiotнамигнување ako nauchil shto e ljubov kje si ja podvitka opashkata i kje si zamine....bez ljubomora...ispolnet so nesebichna ljubov!голема насмевка

Изменето од viktorija123 - 19.Октомври.2012 во 14:52
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 15:05
znachi,,,,,,,,,големо гушкање,,,,,,,мафтање,,,,,,,,,,,големо гушкање,,,,,,,

,,,,,ne se machi i ne pravi selekcija ,,,,,,,мафтање,,,,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 16:18
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Што ако тие две особи на пример уживаат во тие така наречени его игри на садизам и мазохизам?

Нека им е со среќа задоволството во патењето.  големо гушкање

Тие не се интересираат што е разликата меѓу љубовта и љубомората, ниту  пак им е потребно да го осознаат тоа.

Сите сме различни и сите можеме да си го најдеме своето задоволство во нашата уникатност. да

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 16:33
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Па сите имаме его, и ти го имаш. Тоа е дел од нас.

И тоа не е никаков алиби за да го толерираме, браниме или негуваме егото.

Луѓето обично тоа го кажуваат за да го етикетираат како нешто"нормално". И бидејќи с'е што ќе се етикетира како "нормално" е нормално, тогаш не треба да се менува, па останува дека Егото и егоизмот, а со нив и нивните нус-продукти суетата и посесивноста се "нормални" и "потребни" нешта без кои не се може.

И се разбира, никој не мора да се сложи со кажаново. Нека остане само како мој став.

Банален пример: ако јас излегувам со пријателки, фино дотерана, со фустанче, штикли ова-она и тој ме гледа онака шеретски и ми рече: Хммм... ти со пријателки ќе излегуваш или ќе има и некој пријател во друштвото?размислување (Притоа без сцени, тепачки, пресоблекувања или не дај боже забрана за излегување...) Да го сфатам ли тоа дека човекот не ме сака вистински и доволно, дека е можеби егоист, егоцентричен и суетен, дека тоа не е љубов туку трговија, интерес некој...?

Баналниот пример кажува суштинска работа.

Оноа што егзистира во нас може еднаш да се покажe како обично "духовитo"  дофрлање, а друг пат да се манифестира како крајно насилство.

Се започнува со еден мал чекор. Тој чекор ја покажува интенцијата. Не треба ништо повеќе од тоа.

Да разграничиме - кој за што зборува на темава?
Или ќе генерализираме со дефиниции?

На темава говориме токму како што треба. Од генералното секој нека си изведе заклучок за поедини случаи.

Ако почнеме со поединости ќе се изгубиме со морето различности и од дрвата нема да ја видиме шумата.

Изменето од Messenger - 19.Октомври.2012 во 16:40
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 17:45
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

голема насмевка Ама теорија излезе ова... демек човек е чуствителен само ако чувствува љубомора. Не е битнo дали чувствува друго... демек, љубомората е критеријум за чувствителност. голема насмевка

И ако не е љубоморен, тогаш не е човек. голема насмевка

Буквализам...
а со кое друго чувство би ја поврзал љубовта ако не...
со љубомората...збунетост

кој не знае што е љубомора...
тој нема...
блага врска што е...
љубов...

ебате...
да му смешка на некој друг...
а ја тука...
што треба да чувствувам...
среќа што и некој друг мисли дека е убава...
море ајде...изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 17:49
Originally posted by gazela gazela напиша:

среќанекој е среќен...и без љубомора .......некој љубоморен...а без љубов ..... некој само срекен некој па само љубоморен.....ете некој па дури и безчувствителен........за сите има место нели....секој со својот ум.........во кој од овие се пронаоѓаш?

Ма ја во љубоморните...
таму се пронаоѓам...

само себични...
и оние со плитки чувства...
не се способни да почувствуваат љубомора...

а бранејќи ја својата неспособност за подлабоки чувстав...
утехата ја наоѓаат во некаква...
просветленост...
хармонија...
срање...

Љубомора... абе тоа е недостаток на себе вреднување..

Глупост...
ма глупост...

извини Екши...
знам дека си интелегентна личност...
но бранејќи  нешто...
понекогаш и се одлепува по нешто...

Изменето од којсумјас - 19.Октомври.2012 во 17:53
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 17:50
А зарем толку е тешко да се разбере дека ако му се смешка на друг ти не си за неа ?

И што сега, ти ќе ја држиш со сила ? изненадување

Тоа е љубов ? збунетост

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 17:54

А зарем толку е тешко да се разбере дека ако му се смешка на друг ти не си за неа ?

Тоа е љубов ? збунетост

Ти  никогаш не си и се смешкал на друга...
во присуство на твојата сакана...
а...?

јас да...
каква бре врска има тоа со љубовта...
има со љубомората...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 17:55

Две циганки зборат:

- Мој муж много ме воли !

- А како знаш? - ја прашува другата.

- Па, ме јебе сваки дан!

- А онда мој муж ме воли још више - тврди вторава.

- А како знаш ?

- Јер је толико љубоморан да ми разбија по један зуб сваки дан!

смеење

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 17:57
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Ти  никогаш не си и се смешкал на друга...
во присуство на твојата сакана...
а...?
Кој говори за обично смешкање ? тага

јас да...
каква бре врска има тоа со љубовта...
има со љубомората...

О, ти тоа го правиш за да ја направиш љубоморна?

Да видиш дали нешто и знaчиш ?

Нешто како тест?

Да провериш дале е рамнодушна кон тебе ?

Па, јасно е дека доколку ја вреднуваш љубомората тогаш ќе ја користиш како некој репер за одредување колку некој те љуби.

ОК, сите можеме да си ги уживаме нашите различности. среќа

Изменето од Messenger - 19.Октомври.2012 во 18:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 18:17
На ја правам љубоморна...
и се смешкам на убава жена...
нема ништо погрешно во тоа нели...
за мене..

а за неа...?

што би рекла циганката на другата циганка...
Да ти јебе мој муж...
хаа..

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 19:30

Тоа е љубов ? збунетост

меси, очигледно го мешаш чувството на љубомора, со акциите кои произлегуваат во него...
ако си љубоморен, не значи дека треба директно нешто да превземаш во врска со тоа

и интересни и парадоксални ви се примериве со смешкањето и „пуштањето на слобода“, затоа што на најпрво место ти си сметал дека не е за тебе од љубомора, поради тоа што му се смешкала на некој...
и сега, љубов е да даваш и примаш безусловно, а љубомора е исто така да даваш и примаш безусловно? ја се збунив...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 21:02

Љубомора... абе тоа е недостаток на себе вреднување.. 

Глупост...
ма глупост...

извини Екши...
знам дека си интелегентна личност...
но бранејќи  нешто...
понекогаш и се одлепува по нешто...

Не се навредувам воопштосреќа не мора мојот пост да се сфати како апсолутна вистина, но е моја лична вистина намигнување

Изменето од ekszi88 - 19.Октомври.2012 во 21:03
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.