|
Дали сте љубоморни? |
Внеси реплика | страница <1 4344454647 54> |
Автор | |||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,,,,,daj broj od telefon pa ke ti kazham,,,,,,,,,,
|
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i sega da dokazham deka ljubovta ne selektira...hahahaha treba da ti go dadam brojot?ama ima pravo na izbor hahaha
abe choveci... ajde eden primer - dvajca sakaat edna zhena... i sega taa shto da pravi...da bide so dvajcata za da ne ispadne deka pravi selekcija? ccccc breeee.... pak kje povtoram...edna i edinstvena se izrazuva na razni nachini... a toj drugiot ako nauchil shto e ljubov kje si ja podvitka opashkata i kje si zamine....bez ljubomora...ispolnet so nesebichna ljubov!
Изменето од viktorija123 - 19.Октомври.2012 во 14:52 |
|||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znachi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,ne se machi i ne pravi selekcija ,,,,,,,,,,,,, |
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нека им е со среќа задоволството во патењето. Тие не се интересираат што е разликата меѓу љубовта и љубомората, ниту пак им е потребно да го осознаат тоа. Сите сме различни и сите можеме да си го најдеме своето задоволство во нашата уникатност. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И тоа не е никаков алиби за да го толерираме, браниме или негуваме егото.
Луѓето обично тоа го кажуваат за да го етикетираат како нешто"нормално". И бидејќи с'е што ќе се етикетира како "нормално" е нормално, тогаш не треба да се менува, па останува дека Егото и егоизмот, а со нив и нивните нус-продукти суетата и посесивноста се "нормални" и "потребни" нешта без кои не се може.
И се разбира, никој не мора да се сложи со кажаново. Нека остане само како мој став.
Баналниот пример кажува суштинска работа. Оноа што егзистира во нас може еднаш да се покажe како обично "духовитo" дофрлање, а друг пат да се манифестира како крајно насилство.
Се започнува со еден мал чекор. Тој чекор ја покажува интенцијата. Не треба ништо повеќе од тоа.
На темава говориме токму како што треба. Од генералното секој нека си изведе заклучок за поедини случаи.
Ако почнеме со поединости ќе се изгубиме со морето различности и од дрвата нема да ја видиме шумата.
Изменето од Messenger - 19.Октомври.2012 во 16:40 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Буквализам... а со кое друго чувство би ја поврзал љубовта ако не... со љубомората... кој не знае што е љубомора... тој нема... блага врска што е... љубов... ебате... да му смешка на некој друг... а ја тука... што треба да чувствувам... среќа што и некој друг мисли дека е убава... море ајде... |
|||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ма ја во љубоморните... таму се пронаоѓам... само себични... и оние со плитки чувства... не се способни да почувствуваат љубомора... а бранејќи ја својата неспособност за подлабоки чувстав... утехата ја наоѓаат во некаква... просветленост... хармонија... срање...
Глупост... ма глупост... извини Екши... знам дека си интелегентна личност... но бранејќи нешто... понекогаш и се одлепува по нешто... Изменето од којсумјас - 19.Октомври.2012 во 17:53 |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А зарем толку е тешко да се разбере дека ако му се смешка на друг ти не си за неа ?
И што сега, ти ќе ја држиш со сила ? Тоа е љубов ? |
|||
|
|||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти никогаш не си и се смешкал на друга... во присуство на твојата сакана... а...? јас да... каква бре врска има тоа со љубовта... има со љубомората... |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Две циганки зборат: - Мој муж много ме воли ! - А како знаш? - ја прашува другата. - Па, ме јебе сваки дан! - А онда мој муж ме воли још више - тврди вторава. - А како знаш ? - Јер је толико љубоморан да ми разбија по један зуб сваки дан! |
|||
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кој говори за обично смешкање ?
О, ти тоа го правиш за да ја направиш љубоморна?
Да видиш дали нешто и знaчиш ?
Нешто како тест?
Да провериш дале е рамнодушна кон тебе ?
Па, јасно е дека доколку ја вреднуваш љубомората тогаш ќе ја користиш како некој репер за одредување колку некој те љуби.
ОК, сите можеме да си ги уживаме нашите различности.
Изменето од Messenger - 19.Октомври.2012 во 18:06 |
|||
|
|||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На ја правам љубоморна...
и се смешкам на убава жена... нема ништо погрешно во тоа нели... за мене.. а за неа...? што би рекла циганката на другата циганка... Да ти јебе мој муж... хаа.. |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ако си љубоморен, не значи дека треба директно нешто да превземаш во врска со тоа и интересни и парадоксални ви се примериве со смешкањето и „пуштањето на слобода“, затоа што на најпрво место ти си сметал дека не е за тебе од љубомора, поради тоа што му се смешкала на некој... и сега, љубов е да даваш и примаш безусловно, а љубомора е исто така да даваш и примаш безусловно? ја се збунив... |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не се навредувам воопшто не мора мојот пост да се сфати како апсолутна вистина, но е моја лична вистина
Изменето од ekszi88 - 19.Октомври.2012 во 21:03 |
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 4344454647 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |