|
Дали сте љубоморни? |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 54> |
Автор | ||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еххх....колку е убаво кога сите се среќни и задоволни...кога љубомората е отсатна
|
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Отсуство на љубомора... е последица на отсуство на љубов... или... присуство на бусчувствителен човек... |
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само испрвка на "бесчуствителен човек" Тој не е повеќе човек! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама теорија излезе ова... демек човек е чуствителен само ако чувствува љубомора. Не е битнo дали чувствува друго... демек, љубомората е критеријум за чувствителност.
И ако не е љубоморен, тогаш не е човек.
Изменето од Messenger - 18.Октомври.2012 во 21:51 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
некој е среќен...и без љубомора .......некој љубоморен...а без љубов ..... некој само срекен некој па само љубоморен.....ете некој па дури и безчувствителен........за сите има место нели....секој со својот ум.........во кој од овие се пронаоѓаш?
|
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,,,,koj ,,,jas ,,,,,,, gi pominav site fazi,,,,taka da sega samo ,,,,so komshivkata kafe pijam,,,,,,,
|
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Љубомората е чуство од големата палета на бои од онаа енергија која ја викаш деструктивна тука спаѓаат омразата,лагата,себичноста,зависта..итн. Спротивните нијанси од истата ги знаеме да не се повторувам. Секој човечки ум чекори по една тенка линија,а во рацете ја држи таа енергија како стап со која го балансира чекорењето по патот на својот живот. Некогаш ќе се занесе на едната,а друг пат на другата страна. Центарот или балансот на тој стап е чиста бела светлина од која произлегле сите бои од палетата кои ги препознавате како чуства и емоции. Една од најобичните ситуации по тој пат е кога ќе ја снема линијата по која се чекори,патот повеќе не е поделен на лева и десна дупка.Тогаш стапот го турка човека надоле,му преставува тежина,неговото отфрлање преставува своевидно умирање,онаа бела светлина преку која се рефректирале нијансите ја снемува,а со тоа и емоциите,чуствата. Тогаш тоа станува како она одење по вода, објаснето во религиските книги. Со тоа умирање човек повеќе не е како оние кој се од овој свет Тој повеќе не е ниту човек..а што е,не е темата тоа. |
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Љубомора... абе тоа е недостаток на себе вреднување.. и тогаш а малку не е вниманието насочено кон нас.. одма отскокнуваме: што се случува? зошто не ми врати одма? зошто ова? зошто она? Некогаш ми иде да си ја зашлапам една онака сочно затоа што се измачувам сама себе. Љубомората е ништо друго освен страв предизвикан од себеневреднување...
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму така... и уште повеќе, тоа е доказ за недостаток на вистинска безусловна љубов и прекумерност на посесивност и суета. Оти оној кој љуби му го сака најдоброто на љубениот. Ако најдоброто значи негово одење од нас и пронаоѓање некоја друга љубов зарем тоа треба да не направи љубоморни, па да почнеме да се однесуваме негативно кон љубениот ??? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас го имам оној јадеж во себеси, не напаѓам... мада индиректно знае да ми се испушти. Немам толку проблем самоконтролата, дури и премногу се контролирам себеси (значи сепак имам проблем), но јадежот е однатре. Знам да го избркам за да не почнам да си правам сценарија како што знам затоа што не сакам заради тоа директно вербално да нападнам некого, но да, на индиректен начин се осеќа енергијата.. затоа што и јас ја чувствувам од другата страна Љубомората не е ништо освен страв, грч, контрола. Затоа што таа личност ми е битна повеќе од било кој што имам до сега сретнато работам на тој мој страв и сега за сега добро се справувам... но потребно е уште. Вистинската љубов кон некого 'менува' односно може да ни биде показател како да не врати во сопствениот мир. Мене оваа љубов ме поттикна на многу работи. Не престанав да бидам преку ноќ љубоморна и контролор, но ми даде силни увиди на што треба да работам.
Да не навлегувам овде премногу во детали како се одвива мојата врска, но колку што е убава толку е и комплицирана сама по себе а јас тежнеам по компликованост |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,mes vaka kako shto chitam a i spored boldiranoto ,,,hipotetichka situacija ,,ako tvojata zhena najde ljubovnik ,,,ti za nejzino dobro ke se potrudish da i najdesh ushte eden ,,,,taka nekako mi stoi kako shto si napishal,,,, Изменето од pajser - 19.Октомври.2012 во 11:22 |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
Феникс
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да не говорам во име на месси најверојатно сам ке си искаже....ке кажам јас како го сфатив болдираното.....ако оној што го љубиме од х причини сака да започне нов живот во кој нема место за нас ...би требало да го пуштиме и да го оставиме да биде среќен....
|
||
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа што не би требало да го врземе во ланци... ама затоа у шупа
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 4142434445 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |