IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Сам со себе
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сам со себе

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 16>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 12:43
Сите сме со еден тон интроекти.. ретко некој да е толку многу сам со себе... Не велам дека е невозможно, ама тоа бара премногу свесност среќа
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 18:01
Najubavo e sam so sebe. Ne govoram za zatvoranje vo 4 dzida tuku postavuvanje na asalni granici koe se postignuva samo ako komunicirame so sebesi, ako imame uvo za nasite potrebi. Taka ke znaeme da postavime granica so koja sto ke dozvolime da ne ne trujat so nivnite takozvani znaenja steknati tamu nekade.

Imav takva prilika da se izdignam i da go prenasocam fokusot koga denes takozvana profesionalka se obide da me prizemji so socna dijagnoza. Odluciv da premolcam, da se nurnam vo sebe, da se slusnam i pritoa i da se zastitam odnosno da ne goltnam shkolska dijagnoza. Ne sekogas e problemot vo golemite strucni umovi sto sakaat da ne menuvaat temelito za neso kes tuku problemot e vo nebiduvanjeto so sebe pri sto nemame prilika da se zapoznaeme sebesi i da procenime sto e nasa vistina a sto ne, sto e dobro za nas a sto ne.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 18:22

Професионалците сакаат да дефинираат, етикетираат и да користат статистика оти така научиле и така им е полесно.

Но секој човек е различен.

И секој човек е ХУМАНО суштество.

Ние не сме статистички бројки.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 18:31
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Професионалците сакаат да дефинираат, етикетираат и да користат статистика оти така научиле и така им е полесно.

Но секој човек е различен.

И секој човек е ХУМАНО суштество.

Ние не сме статистички бројки.

Професионалците имаат потреба од клиенти... и ако на клиентот му е подобро тогаш му се наметнуваат дијагнози од типот на биполаритет, ти прошлата недела сакаше да умреш, сега отскокна.. страшна работа... бла бла бла.. а јас пак имам потреба да се лутам на таквиот пристап заради несигурноста во себе, но учам. Не би ме изреволтирало сето тоа, во ред е некој некогаш да ни сугерира нешто, но на недочуено да се залепи дијагноза е страшна работа... дури и пристапот на тоа дека јас имам проблем со одење во екстремни крајности беше упатено со агресија за која што дотичната не беше свесна. Јас само се слушнав себеси... и си реков, јас сум таа што сум и јас ќе се менувам во мојот живот и никогаш нема да бидам ова што сум денес ниту ќе се повтори она што бев вчера ниту пак завчера. Ми преостанува да слушам и да учам за себеси. И да одам во екстремни крајности... знам дека одам, но тоа не ја прави мојата смиеност денеска помалку реална... Ако нејзе и се чини нереална нека си поработи на нејзината проекција затоа што јас конечно спиев како бебенце. Сакам да останам денес со себеси и не се давам на разни провокации или што и да е. Изнапишав дури и многу повеќе од што е потребно... одам да се слушам себеси малку големо гушкање
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 18:53
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Najubavo e sam so sebe.

Toa e tajnata na site prosvetleni lugje.

Prvin samiot so sebe, a potoa so drugite.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 18:56
Далеку сум јас од просветлена, единствено нешто што знам е дека го одам својот пат, свесно или несвесно ја одбирам насоката, ќе бидам глува и слепа, ќе бидам и оката и ќе имам силно развиен слух за себеси...  Но сега сакам дома љубов
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 18:57
да
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2012 во 19:08
- Imam da se pozalim, ko je upravnik ovog hotela?!
- U cemu je problem?
- Nisam zadovoljan sa sobom
- A sta vam ja tu mogu?  

голема насмевка
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2012 во 02:41
Koga si sam so sebe(pomegju mislite) togash ne postojat "drugi" - nema nikakva razlika...i togash ne se plashish... i nema da gi krshish"chash*te" predvreme.намигнување
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 13:34
Едноставно - не сакам.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2012 во 17:13
Никогаш не испадна така страшно како претходно мислеше  голема насмевка
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 12:06
najubavo ух
vivi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 18:19
Нова љубов постои за да ја одмори раката голема насмевка
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 18:55
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 2,969 секунди.