|
Дали сте љубоморни? |
Внеси реплика | страница <1 3435363738 54> |
Автор | ||||||
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Зборуваме за причинител на љубомората.
|
||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Како прво, никој не рече дека љубомората не е човекова категорија. Истовремено тоа не значи дека таа е доблест која треба да се негува или така треба да биде. За последното не коментирам бидејќи повторно одиш лично без да имаш апсолутно било какво сознание или потврда за кажувањето.
Потполно е нормално сите да имаме различни искуства и сознанија за животов и Светов, но повторно, немој лично да се обраќаш со било какви тврдења без да имаш сознание за личноста за која коментираш.
Не сум го забележал твоето прашање, па затоа сега ќе ти одговорам - да. Нели поназад спомнавме некои примери?
Но тоа не значи оправдување на љубомората.
Ти можеш и посесивноста да ја сметаш како позитивна карактеристика доколку тоа е твоето сознание, разбирање и животна филозофија. Како што реков поназад, тоа е нормално.
Инаку љубомората или ја имаш или ја немаш, а не ја потиснуваш. С'е што се потиснува потоа се враќа или избива многу посилно на друга страна .
Не се потиснува туку автоматски се осознава и се надминува со сопственото просветлување. Кога се пали свеќа во темна соба не се осветлува само еден агол во собата, туку тоа се случува автоматски со сите четири.
Изменето од Messenger - 15.Октомври.2012 во 14:44 |
||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Да,може доколку има нешто кај таа особа што ти го посакуваш/сакаш. |
||||||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
е тек сега не ми е јасно.....ама ај вака ...бидејки јас сакам конкретни примери....еве амди бајрам не ми значи апсолутно ништо....ама и јас посакувам да бидам кока кола....тоа ме прави љубоморна или глупава........ ....или комшиката има нови штикли и јас сакам исти такви и тоа повторно ме прави љубоморна или повторно глупава или пак се работи за завист........дај да разграничиме што е што.....збориме за љубомора..некои ја оправдуваат, а не даваат ни едно разумно објаснување зошто е тоа така....љубомората била демек показател дека некој ти значи.....абе ајде....кога љубиш некого ..му веруваш.....ако почнеш да се сомневаш влага љубомората....ама ај доста е |
||||||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||||||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Што ќе потече ако човек го погоди љубовната стрела, крв или вода? |
||||||
KING35
Сениор shadow... Регистриран: 25.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7624 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
postoi takva strela
|
||||||
zivotot pisuva romani...a lugeto citaat stripovi
|
||||||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
меси, последен пат ти кажувам, никој не тврди тука дека љубомората треба да се негува и дека е нешто најдобро на светот, туку дека е сосема нормална, потекнува од нормално нешто, и дека не мора да ја ја бркаме како ѓаволот да ја предизвикал...
покрај тоа, никој тука не тврди ништо за никого, само неразбирливо ми е... сите тука сме прилично зрели луѓе и во разни моменти во животот сме ги почуствувале сите човечки емоции, и навистина е глупаво сега тука да изигруваме будисти и совршени и да тврдиме нешто што се коси со реалноста и како што кажав и претходно, не е возможно да не постои љубомора, ама возможно е да се поттиснува... ќе речете дека тоа е добро, ама не е, исто како што нее добро да се поттиснуваат било какви емоции затоа што теретот е преголем и што се однесува до егото, никој тука не ти ја анализира душата, нити те обвини дека си егоист, туку дека едноставно забораваш дека егото е нашето „јас“ и дека немаше да постои дискусијава без него... затоа и не мора во секоја тема да го оцрнуваме така, како да е нешто непотребно и штетно за човекот Изменето од zabegan - 15.Октомври.2012 во 15:24 |
||||||
|
||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Навистина чудно е како е не можеме да се рабереме околу наједноставни нешта и како самите не се читаме што пишуваме?
А ако веќе користиш религијска терминологија тогаш можам да ти кажам дека ако нешто не е доблесно тогаш не е од Бога, туку е од ѓаволот. Не постои малу бремена жена... или е бремена или не е бремена. Или е доблесно или не е доблесно.
Дали сме почувствувале или не сме почуствувале некакви емоции нема врска со дискусијава, како што нема врска ниту тоа кој колку е зрел.
Никој не изигрува совршенство и никој не тврди ништо што се коси со реалноста.
Но како што веќе рековме, можеби тоа се коси со твојата реалност, искуство и емоции... и тоа е во ред.
Не мора работите да ги примаш толку лично.
Ако навистина не се читаме тогаш како ќе дискутираме?
За другото, можеш да тврдиш за себе дека ти е невозможно да не чувствуваш љубомора, но не го тврди ова за други луѓе кога немаш никакво туѓо сознане за тоа.
Потполно ми е јасен твојот сентимент кон Егото и те прифаќам како таков. Нема потреба од натамошно наше дискутирање за него.
|
||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
меси, види вака, не може да не постои одреден вид на емоција кај човекот или да не ја почуствувал во сето негово постоење, едноставно не е возможно... може само да се крие и да се поттиснува
не зборувам за мојата реалност, всушност, во целава ситуација воопшто не ја ни земам во предвид, затоа што, колку и да сме разалични како индивидуи, секогаш ќе функционираме исто, на истиот принцип затоа и ми е неразбирливо некој да каже дека никогаш во животот не осетил љубомора... како што сум кажал и претходно, не осудувам нити избрзувам со заклучоци, само едноставно не ми е реално и разбирливо тоа што тука се збори Изменето од zabegan - 15.Октомври.2012 во 17:01 |
||||||
|
||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Е ако де...
|
||||||
|
||||||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||||||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Praktichno ili teoretski Изменето од Pica pica - 16.Октомври.2012 во 00:14 |
||||||
Внеси реплика | страница <1 3435363738 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |