|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 4849505152 98> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто коренот на (скоро) сите зла е среброљубието, на што некои му се предадоа, се отклонија од верата и си навлекоа многу маки. (1 Тимот. 6:10) |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оти за вас ревнувам со ревност Божја; бидејќи ве свршив со еден маж, за да ве приведам како чиста девица пред Христа. (2 Коринтј. 11:2) |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО КОЛОСЈАНИТЕ Глава 1 12 да Му благодарите на Бога, Кој нè оспособи за учество во наследството на светите во светлината. 13 Тој нè избави од власта на темнината и нè пресели во Царството на Својот возљубен Син, 14 во Кого имаме откуп, преку Неговата крв; простување на гревовите |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Послание на апостол Јаков Глава 4 8 Приближете се кон Бог, и Тој ќе се приближи кон вас; исчистете ги рацете, вие грешници, и очистете ги срцата, вие луѓето што се двоумите! Не ми се допаѓ |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Псалм 5
4Ти си Бог, Кому не Му е мило беззаконието; нечесниот нема да живее при Тебе; 5 ниту гордите ќе се одржат пред Твоите очи, Ти ги мразиш сите што прават беззаконие. 6 Ќе ги истребиш оние, кои зборуваат лага; Господ се гнаси од човек крвопиец и измамник. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исус пак прозбори натаму, велејќи: „Јас Сум Светлината на светот; кој Ме следи, нема да оди во темнина, туку ќе ја има Светлината на Животот.”
Јован 8:12 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[Псалм 25:12,13] Кој е човекот, кој се бои од Господа? Него, Тој ќе го поучи кој пат да избере. Неговата душа ќе живее спокојно, а неговото семе ќе ја наследи земјата. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[Јован 5:24]
Вистина, вистина ви велам: кој го слуша Моето слово и верува во Оној, Кој Ме прати, има вечен живот и не доаѓа на суд, туку преминал од смртта во живот. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРОПОВЕДНИК Глава 12 13 Да го чуеме завршниот збор за сè: „Бој се од Бога, исполнувај ги Неговите заповеди, зашто во тоа е сè за човекот.” 14 Зашто сите скриени дела, било добри или зли, Бог ќе ги изведе на суд. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гревовите ваши да се и како црвено сукно, ќе бидат бели како снег; ако бидат румени како пурпур, ќе станат како волна бели. Ако сакате да Ме послушате, ќе уживате во земните плодови. (Исаија 1:18,б + 19) |
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
КОЛОСЈАНИТЕ
Глава 3 16 Христовото слово да живее изобилно во вас; во секоја мудрост учете се и опоменувајте се еден друг |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
МАТЕЈ
Глава 12 36 И ви велам, дека за секој празен збор, што ќе го изговорат луѓето, ќе одговараат на судниот ден; 37 зашто по твоите зборови ќе бидеш оправдан, и по твоите зборови ќе бидеш осуден. ... |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Книга на пророк Захарија Глава 7 8 И би слово Господово до Захарија: 9 вака зборуваше тогаш Господ Саваот: извршувајте *суд праведен и имајте милост и сочувство кон својот брат; ... 10 вдовици и сираци, придојден и сиромав не *злоставувајте и не мислите зло во срцата ваши еден против друг. 11 Но тие на сакаа да слушаат, и се одвратија од Мене; и ушите ги затнаа за да не слушаат. 12 И срцето го скаменија, за да не го пазат законот и зборовите што ги испраќаше Господ Саваот преку Својот Дух до поранешните пророци; па затоа и ги постигна големиот гнев на Господа Саваот. 13 И како што викав Јас, а тие не слушаа, викаа и тие, но Јас не ги слушав, вели Господ Саваот. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Voskresija
Нов член Регистриран: 25.Октомври.2012 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
„Јас сум вратата: кој ќе влезе преку Мене, ќе се спаси; и ќе влезе , и ќе излезе, и пасиште ќе најде.„
„Јас сум добриот Пастир. Добриот Пастир си ја полага душата своја за овците; „ |
|
Внеси реплика | страница <1 4849505152 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |