|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 5152535455> |
Автор | |
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas mojata teatralnost ja pokazuvam i nemam problem so nea....a ti?
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас не сум толку интересна за тоа.
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pointeresna e slikata za tebe?...Mesi nema da se buni
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто тупиш, оди таму доживувај болка.
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kontrolata na custvata vo konekcija so mozokot davaat balans...pa neli mojata bolka e samo moja?
|
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Изрази ја својата болка со збор. Болката што нема да прозбори, го гуши срцето додека не пукне.“ ...рекол Шекспир и донекаде бил во право. Донекаде. |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas kje go pushtam srceto da pukni...i kje molcham izvesno vreme...
rekla viki 123
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како да се надминат болката и тагата? Само со потполното прифаќање на оноа што ги предизвикало. Тагата и болката се нормални реакции, но не треба животот да се посвети на нив. Тој тече понатаму... и следниот миг треба да се очекува без атачменти и без зaмаглувања од минатото. Изменето од Messenger - 02.Октомври.2012 во 01:43 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od koj svet si ti?
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од болката и тагата не треба да се бега.
Тоа би било себично. Тие се како печка во која треба да согорат сите атачмени. Тие треба со меко срце да се прифатат,а не тврдо. Оставете убаво да ве испечат. |
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
веќе пробано...нема убави резултати....нити тагата се надминала....нити болката престанала...не е во ред игнорирање...не е во ред и приврзување ...тешко е да го најдеш вистинскиот начин.....оној кој вели поинаку или не ја надминал....или не осетил на сопствена кожа....
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
викате од тагата не се бега а? и што сега, кога ќе се случи некој шит, треба да се затвориш у четири ѕида, да паднеш во депресии и да оствиш да ти ја изеде душата...
факт е дека секој си има свој начин на бегање од реалноста и проблемите, некаков свој сопствен вид на медитација со што си ја става маката на страна, а уживањето во прв кадар ако е решлив проблемот, само решете го, ако не е, заборавете го, едноставно е... и да, можно е да се заборави на нешто, работата е само колку сме реални и спремни да го пуштиме да си оди меѓу луѓето, ова е најпознато како преболување и пребродување |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sekoja taga te butka vo depresija...,,mozebi ke bides ednas depresiven a mozebi i niednas..,,,a mozebi i si bil,a ne si znael...,,,ima nekoj koj i stalno e takov...ne deka e vrodeno...,,tuku go prifatil od roditelite ili okolinata...,,i ne sekoj depresivec(kolku e toa trendovski denes)se osoznal sebesi...,,,toa ti e nesto kao zivi mrtovci...,,,kaj nekogo e period,kaj nekogo trae...
tuku tagata ti nalaga sto podlabogo da zirnes vo sebe...
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Внеси реплика | страница <1 5152535455> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |