|
Ваши предлози до владата |
Внеси реплика | страница <1 7071727374 86> |
Автор | |
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Непристрасноста полека исчезнува? Преоѓаме на лобирање? |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Непристрасноста не значи нереагирање на нештата што се случуваат. Непристрасност не значи пасивност. Непристрасноста значи да не земаш ничија страна поради лични интереси (емотивни, материјални или било какви) туку да ја процениш состојбата онаква каква Е. Токму од таа позиција моето согледување од пред година-две постојано се потврдува како точно: лидерството на СДСМ го уништува потенцијалот таа партија и делува деструктивно во македонското миље, иако се обидува да остави привид дека работи нешто полезно за народот. И тоа не го гледам само јас туку и мнозинството во Република Македонија (гласачкото тело кое не ги подржува и не ги изгласа на изборите) , како и во дијаспората. СДСМ мора да најде сили да се реновира како што на времето стори ВМРО-ДПМНЕ, да им ја покажи вратата на оние кои ја зграбија власта, а не се способни да бидат на челните места и да постави конкретни реални национално-политички и економски планови за блиската, средната и подалечната иднина на Македонија. С'е додека на нејзиниот врв стојат несериозни луѓе кои со своите јавни изјави, вербално или со пишан збор, се декларираат како канибалисти и варвари, a нивниот водач мафта јавно со државни тајни документи во обидот да го изманипулира народот зборувајќи полувистини, непристрасноста вели дека треба да се стои подалеку од нив и да не им се дозволи да дојдат на власт. Ќе повторам уште еднаш за да не бидам разбран погрешно - с'е додека тие луѓе се на челните места на СДСМ не треба да се дозволи да дојдат на власт. Не велам дека СДСМ не треба да дојде на власт или некој друг од оваа партија. Жално е што квалитетниот и креативниот потенцијал на оваа партија останува загушен од онаа група луѓе кои претендираат дека се македонската интелигенција која е незаменлива во партијата. Тие со своето однесување едноставно не даваат друга опција на непристрасноста освен посочување на позицијата како подобра алтернатива во овој момент. И тоа е поширокото објаснување на мојот претходен коментар на кој реплицираш со прашања. Изменето од Messenger - 12.Септември.2012 во 15:36 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
заради општа сигурност и благосостојба за денес утре и у иднина да направи акција ако треба и со помош на ЕУ и НАТО за доброволно предавање на секој рачен и електричен алат,со посебен осврт на француските,англиските,руските..бугарските..и што знам какви се не кључеви,како би се надминала безбедносна ситуација во држава која е нарушена ,а се поради некои..споменици.После тој рок,следи претрес и заплена..со дебела казна според КЗ.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тргнете ги оние ропаци бре...
од третиот ешалон... сељачишта со IQ колку што ми е мене голем... ви се поголем проблем од спомениците... ееееејјјј... па имате и вие бре колку толку школувани кадри... а бе кога ќе почне за политика да ми мрси муда... некој што едвај знае да се потпише... а бе опинок у душа... а кодош во суштина... ми иде да им објаснам што значи... мозочна ејакулација... ебем ли ги и нив... и оној што ги стави таму кај што се... |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
конкретно после ова... да не ја спалува запленетата роба во зелезара туку нека ја понуди на сиротиња...
|
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...и ова,да ми ги врати парите поради вакви грешки на некој си таму ..у ПМ http://www.netpress.com.mk/m/vest.asp?id=110148&kategorija=6 |
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само два за оваа недела... 1,да субвенционира секој родител со 15% од просечната плата за претходниот месец,кој што на своите деца нема да им дозволи да гледаат турски серии во период од 15,00 до 24,00 часот,туку ќе им најде друга занимација..било каква.. 2,да не заборави да упати писмо до Регулаторна комисија, за утре да го покачат дизелот барем за два денари,а бензинот за 1,5... 3,нема третто..само .."под разно". |
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.time.mk/read/995971eab7/987fab5dd4/index.html ...е се контра ми идат. ммммммм.....значи ако се намали цената на суровата за 5%,кај нас паѓа за 1 денар. ....аxа!. ај ќе видиме следниот пат... |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ama mojot e ...4 ipol - !!
...a zavchera staviv ! ... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
утрешниот ден,21,12,2012 петок,да го прогласи занеработен ден,за сите граѓани од сите вери и раси..Стварно нема смисла,кај денес...па и утре.Не цедат до последно.
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не можам, пак ќе го повторам, ме прогонуваат сликите. Под итно да преземат нешто за домот, нечовечки е да се мачат студентите во ваков ужас:
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...сместа да го затворат овој медиум што издаде вакви фотографии. а да не се фотомонтажа?....се бива ,поготово од овој БЦ и неговата тајфа.. |
|
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледајќи ги сликиве добив желба да искоментирам нешто против Владата, ама нека...
сликите говорат повеќе од илјада зборови.
|
|
Внеси реплика | страница <1 7071727374 86> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |