|
Има ли живот пред смртта? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не реков точно, јас реков одличен одговор кој што го нахрани мојот ум
Туку да си потупам јас ко што знам. Мене искрено ме ужаснува вечноста. Не сакам да ја прифатам, толку многу сакам да постои крај, но еден дел од мене верува во вечен тек на настаните... и искрено ме фаќа паника во буквална смисла на зборот...
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема потреба од паника. Во оваа манифестација ти ќе имаш крај како материјално тело кое егзистира во овој материјален свет. Твојата желба формално ќе биде исполнета. Чувствата и желбите од сегашнава твоја манифестација нема да имаат нкаква вредност во она другата. Таму ќе бидат невалидни, непостоечки, неможни. Тоа е исто како за конкретните желби што би постоеле таму во однос на ова тука. Во другата манифестација ќе ти биде исполнета желбата што ќе ja имаш таму. Секогаш ќе бидеш задоволена според соодветните манифестации. И онака подруго не може да биде. Изменето од Messenger - 14.Септември.2012 во 18:35 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas ne sakam da panicam, ama ima eden del vo mene koj sto e neposlusen i si panici. Ke se navikne verojatno eden ubav soncev den.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
крајот и почетокот се фиктивни и ги користиме како објаснување на еден сегмент од времето, кое патем исто така е фиктивно и го користиме за ориентација во просторот
материјата, енергијата и универзиумот се постоечки, бесконечни и безвременски... поради истите причини човекот секогаш верувал во реинкарнации и живот пред и полсе смртта |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, тоа е твојот секогаш незадоволен ум кој е престрашен од иднината, од непознатото и неизвесното што следи следниот момент, следниот ден, следната недела, следната година... И бидеjќи животот не е никогаш извесен и познат, бидеjќи с'е тече и с'е се менува, умот постојано ти се наоѓа во состојба на страв и хаотичност. Вo моментот кога ќе се соочиш со реалноста дека постои само СЕГА и дека ништо не е перманентно, па затоа не треба да правиш атачменти од ништо и никого, кога ќе дозволиш следното, новото и променливото да го дочекуваш со раширени раце и ширум отворени очи, кога промените ќе ги доживуваш како нешто нормално, потребно и неодбегливо, тогаш ќе иcчезне стравот и ќе биде заменет со спокојство. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некогаш е навистина толку многу тешко човек да се фокусира на сегашниот миг особено ако има ум што галами за мрачни нешта. Но не е темата сега тоа.
|
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Верно. Некои луѓе минуваат цел живот во обид да го сторат тоа... и кога ќе се случи тоа претставува момент на просветлување затоа што тогаш светот се осознава онаков каков Е, а не како што ни проектира нашиот ум. |
||
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa ne ke da e bas za mene.
|
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа "цел живот" те исплаши, а ? Не се плаши, на некои им се случило моментално.
|
||
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne me plasi cel zivot kako sto me plasi imas cela vecnost pred tebe wtf?
|
||
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...па п.м.што не кажете дека ова сега е само сон!. Значи има уште еден живот..после оваа голгота. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажано е дека еден живот живееме
Во Македонија и не може повеќе
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
блазе тебе Митро..... ...и што викаш,вие во ЕУ имате повеќе животи на располагање или така само збориш?. како е тек во Канада,Австралија..НЗ...гарант тие само што се родиле умраат и одма пак се раѓаат или така некако...гарант нешто прават..не е можно поинаку да е... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тие во Австралија и Канада со го средиле животот и сега само дават совети како да оди државата напред ама немат ташаци да се врата назад . Некако не им одговара . Посебно на оној што е емигрирал од Охрид во Австарлија
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |