![]() |
|
Историски дилеми |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 74> |
Автор | |||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Jas dokolku znam Filip a Aleks kaj da odele creirale gradve so nivnite imena Eve nie imame Filipopulis. Na drigi mesta ima Aleksandrja, Aleksandropulis... Vo MK ima li Aleksandrija ili Filipopulis Nie imame i gradove na Isperih, Kubrat, Dulo, Omurtag, Krumovgrad, .... vie imate li na Ptolemeite na Kleopatra? Imate na Veles - slovenskiot bog |
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Обично освојувачите кога ќе завземат туѓа територија ги именуваат градовите според нив. Нема потреба од такво нешто кога се дома. Домашнитре градови си имале сопствени имиња. Па ти сега види кој ги именувал вашите градови! |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
||
se razbira deka nemat. Eve Mis Tatrstan na 1vo mesto. Pred Mis Srbija i Mis Rusia http://www.tialoto.bg/a/119-novini/24160-mis-tatarstan-e-novata-Miss-SUMMER-INTERNATIONAL-2012/ Мис Татарстан е новата Miss SUMMER INTERNATIONAL 2012 Под егидата на кметството в град Свети Влас се проведе 8-то издание
на международния конкурс Miss Summer International 2012. Красавици от
пет континента затрудниха журито в състав: Елеонора Манчева, Виктория
Кесеровска, бизнесмена Людмил Лалов, Дарина Кръстева, Цвети Разложка и
други. Водещи на събитието бяха Сава Цеков и Нели Пандилова. След оспорван дебат журито избра: |
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Упс, грешка сум те помешал со некој друг. Оправдано е да се лутиш ако некој те нарече Шоп или Татар, кога ти во основа си Тракијец. Подобро ли е вака, ја исправив ли грешката?! Изменето од Platenik - 03.Септември.2012 во 09:58 |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
||
Abe imenata na gradovete Isperih, Kubrat ne sa staveni od Isperih i Kubrat a shto pravime so Titov Veles i Kumanovo? |
|||
![]() |
|||
||
Корегирај го првиот цитат. Тоа не е моја реченица. |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Уште полошо, значи ги честите вашите поробители или пак своите?! Едно од тие две ќе биде, трето нема. Изменето од Platenik - 03.Септември.2012 во 10:06 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Ирина Кузмина, татарка?!
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
tatarka be - na tatarnot Kuzma kerka mu Изменето од d4 b3 - 03.Септември.2012 во 10:28 |
|||
![]() |
|||
||
ne sa porobiteli toku osloboditeli oti gi oslobodile slovenite od vizantojsko ropstvo ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Незнам дали и таа изјава би била во ваша корист. Значи кутрите Словени, од територијата на која подоцна ќе се појави државата Бугарија, се некој ги ослободува. Никако сами да се ослободат. Како само нестанавте Руси кога Русите ве ослободија и во 1878 и во 1944 година?! Додуша бај Тошо молел кај големит брат Бугарија да стане 16 република во СССР. Туку тие Бугарите многу влијателни бе! Ниту Турците за 500 години ве направија Турци, ниту пак Русите ве направија Руси. Тие азијатите мајка си тракале, за неполни 200 години ве конвертирале во Бугари. Којзнае можеби се тие, ама се ми се чини дека повеќе ќе да се криви Ромеите. Џабе ти таа слобода кога друг ти ја подарува. Секогаш ќе останеш заложник или должник! Изменето од Platenik - 03.Септември.2012 во 22:36 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
sega me zamisli ima neshto gnilo vo celata rabota - koj dojde vo BG i odma pochnuva da se vika bugarin - eve Misirkov - makedonist numero uno se bulgariziral za nekolku godini samo od klimata li da e neshto ![]() |
|||
![]() |
|||
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
||
Апсурдот да биде поголем... Бугарите именуваат град по човек кој не се декларира како Бугарин, а кој всушност се залага за Македонија една и единствена.
Во продолжение... Димитар Николов Благоев - Дедото
Интересен е болдираниот дел... |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Па зарем не разбра од досегашниве бугарофилски "докажувања" оти не постојат македонци и дека тоа во суштина биле заведени бугари ? Сите се бугари, особено оние за кои бугaрите тврдат дека се тоа.
![]() ![]() |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |