|
Има ли вонземјани? |
Внеси реплика | страница <1 6061626364 67> |
Автор | |||
Нембус
Група Регистриран: 31.Август.2012 Локација: Скопје Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Треба специјално за тебе да се појават? |
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па како ќе знам дека ги има...?
Да ти верувам тебе...? |
|||
Нембус
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ми треба facepalm емотикон .... Математички е невозможно да ги нема, во кратки црти кажано (без да ти објаснувам во детали зошто не). |
|||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И јас ги немам видено но мислам дека немаме ексклузивно право само ние да постоиме во вселената.
Сигурно има повеке цивилизации ,некои се во фаза на еволуирање ,некои позаостанати од нас некои се многу понапредни од нас. Ако се базираме само на сетилата за да оцениме дали нешто постои или не ке бидиме тотално конфузни , во моментот жена ми е излезена и не ја гледам но тоа не значи дека таа не постои поради шо е надвор од мојот видик. Во тој случај доколку си цврс верник запаѓаш во длабока контрадикција,се негираш самиот себе и вербата во Бог Како веруваш во бог а никогаш сетилно не си го перцепирал ?? Изменето од Alekxandar - 02.Септември.2012 во 20:27 |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
како и да е, математичката веројатност не е иста со реалната веројатност, која секогаш е 50/50, без разлика на ситуацијата |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Со математика можеш да докажеш се'... зависи која ти е појдовната аксиома... ме мрзи да пишувам пак за исто... дискутирано е на форумов и за такви приказни... сакам да кажам... математиката не постои... таа е измислица на човечкиот ум... прашај го Меси... па како тогаш со математика можеш да докажеш... ја ли ги има, ја ли ги нема... а кој тврди дека нешто постои без доказ... то онда он навлегуе у догматизам... и ондак он е у ствари верник.. верниик ама атеист... пошто верниците не може да веруваат у постоење на вонземаљци... глупости, зар не... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во право си... ... тука математика не докажува ништо, туку само може да покаже некаква веројатност. Ако знаеме со сигурнoст дека на Земјава има живот, а во Универзумов постојат трилиони и трилиони (фактички појма немаме навистина колкав е тој број) звезди со планетарни системи, тогаш излага дека веројатноста оти има живот на други планети е само еден наспроти трилиони трилиони ??? Да, не е доказ дека има, но не е доказ и дека нема. Само покажува дека веројатноста оти има живот само на планетава тежи кон безгранична нула (кажано на математички јазик). И се сложувам, дури и таа веројатност не е доказ дека има живот. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Оваа тема ке не однеси во филозофија пошто стално ке има контрење.
И Индиските филозофи кои пишуваа во санскрипт веруваа дека постојат и други светови и цивилизации . Уште долго ке нема некоја технологија да не оддалечи од сончевиот систем да видиме шо типки има настрана..... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Нембус
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Збориме за 400 трилиони ѕвезди, само од видлиовиот дел од универзумот. А тој дел може да минисцкулен процентуално со вистинската големина на универзумот.
Премногу глупаво е да се мисли дека само тука има форми на живот, и нигде н адруго место, а за скепската да се користи аргументот - па каде се? Ги нема. Можеби се толку далеку што е невозможно да забележиме било каква активност (да не зборам што веќе ја има). |
|||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
ima we,komsiite od treti sprat
|
|||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,,,,ima,,ima,,,,, ti si eklatanten primer za toa par exelans,,,,,,,, |
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...da ne te stavam u kombinacija...,,,da ne me pro4itass pogreshno...,,,
Изменето од ZeZnAtA - 02.Октомври.2012 во 12:00 |
|||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,,, shooo ,,,zarem i marsovkite igraat loto ,,,a kolku kombinacii praish,,,
|
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
Внеси реплика | страница <1 6061626364 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |