|
Има ли вонземјани? |
Внеси реплика | страница <1 5960616263 67> |
Автор | ||||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Прочепкав за тврдењево, но сето тоа се претпоставки, нема ништо издржано... |
||||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||||
FosterThePeople
Сениор Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас имам видено НЛО пред едно 5-6 години,а потоа долго време други очевидци раскажуваа за истиот кружен објект со силна светлина што го имав видено јас.Ја поддржувам теоријата дека не е можно да сме сами во толкав голем простор.Скоро сите знаат дека НАЈМНОГУ американците и другите големи светски сили држат контакти со вонземјани со висока интелигенција,и тоа се крие!Инаку верувам дека има и други видови суштества на други планети што се слични со животните на нашата планета,што значи дека е грешно што кога луѓето ке чујат за ВОНЗЕМЈАНЕЦ,веднаш помислуваат на малите зелени.Всуштност и ние за нив сме вонземјани.
|
||||
I just wanna feel real love.
|
||||
Novak Nastich
Сениор Регистриран: 14.Јануари.2012 Локација: Mauzdonia Статус: Офлајн Поени: 364 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ima,garant!
Pocnuvam od komsikata-Nislijka,zivee nevencano so mojot komsija,bez deca,no so..pazi sega:"papagal".Stom krmakot od moj komsi go javne bicikloto za na rabota,ovaja vednaga pocinje da vodi neverovatno glasni i intrigantni muabeti so papigava,koja i vozvrakja na ist nacin.Abe koga gi slusam..pusti kjeif sto mi se pravi,srce mi se siri do taa mera,sto se plasam kajda e ke moram da napravam preventiven baj pas,sto pa i e omilena pesmica na mojot komsi-debeliot(od milno taka si go vikame)..aj da ne go tupam..Komsikata moja e UFO |
||||
Mantijata e Klovnovski kostum sto go nosat dvorskite shutovi na nebesniot dvor
|
||||
FosterThePeople
Сениор Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
UFO значи Неидентификуван летачки објект,а луѓето не се машини.
А за тоа со папагалот,и јас со мојата UFO мачка што во декември наполни 10 години си правам муабет,односно јас нешто и кажувам а потоа таа само мјаука со различен тон со затворени очи,што дава ефект како да прави разговор со тебе.Тоа е приврзаност на миленик со сопственик,не знам дали твојот коментар беше со саркастична содржина,важно ме насмеа. |
||||
I just wanna feel real love.
|
||||
Нембус
Група Регистриран: 31.Август.2012 Локација: Скопје Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ова не е религија, па некој да каже дали верува или не верува.
Се работи за добро скоцкана научна теорија која постулира дека е практично невозможно да сме сами во универзумов. Што значи, или го прифаќаш тоа како рационална особа, или не го прифаќаш, и си ирационална особа . Едноставно е. Изменето од Нембус - 01.Септември.2012 во 14:19 |
||||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сигурно има ,но тука настапуваат црквите и кога е прашање верата особено привилегиите кои ги имаат црковните лица секој доказ кој се смета за нивна опасност се ништи.
Како би било да не посетат вонземни створчина кои се многу поинтелегентни од нас веруваат во некој нивни бог и почнуваат да ја наметнуваат нивната догма...тогаш ке нема муслимани,будисти католици ,православни ,а со то и ке нема манипулација на народот од страна на црквите - нема пари. |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Токму така. Што ако далеку понапредна цивилизација ни се претстави со нови сознанија за Бог или сознание дека Бог не постои ? Каков хаос ќе настане на земјава ? Затоа уште пред 60-тина години извесни влијателни луѓе советуваа евентуалниот официјален контакт од трет вид да не биде обелоденет. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Нембус
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Секогаш зависи од науката. И нивната религија може да се побие со факти (ако е базирана на слепа верба во нешто). Иако ми е малце неверојатно некоја цивилизација која е толку интелигентна и напредна, да може да патува низ толкави далечни пространства, да се уште одржува примитивни концепти како религија.
Па, ќе биде и тоа цел на рационална истрага А за вториот дел, тоа е затоа што владеело страв во тој период од нашата историја. Не дека не е оправдан до некаде, ама кога би ги мереле сите тие pro's and con's на вага, испаѓа попозитивно, и попродуктивно е да продолжи потрагата по вонземски интелигенции и да се стапи во контакт со нив. Лично, барем за денес што се однесува, единствено професорот Хокинг е со таков став. Со сета почит кон него (сум голем фан), ама мислам дека е премногу параноичен |
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
премногу проблеми си имаме на нашава сирота земја за да размислуваме за вонземјани...
|
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ние сме во време на модерно робовладетелско опшество можи да се наречи Глобално Демократско Угнетување шо значи имаш работодавци и работници односно модерни робој и со нив можиш шо сакаш да си правиш само ако имаш капитал..денари,франци,фунти,дијаманти и останато.
Е тука црквата ја има најдобрата улога,со нејзините закони ( од газот вадени ) и си ја чуваат богатата класа пошто и тие спагаат во неа и секој ден робовите се помизерни од вчера , а никој не превзема ништо оти можи да одат во пеколот а таму е лошиот чичко Ѓаовол и гадна журка да направи. Најдобрата хорор приказна шо ја смислија капиталистите за да го чуваат глупавиот народ во хибернација оти ако не е така дел од богатата класа а и од црквата ке требаше многу брзо да го посетат рајот ,ама некако не им се оди таму пошто климата не им се годела. И затоа нема вонземјани само глупави земјани. |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Само што се сетив на нешто што рекол Werner von Braun на својата секретарка пред да умре: "После светските војни објавиjа дека има студена војна, па ќе прогласат војна со светскиот тероризам, а на крајот војна на земнава цивилизација со вонземјани. Не верувај ништо од тоа." Интересно е дека ова го најдов многу одамна, уште пред завршувањето на студената војна. Изменето од Messenger - 01.Септември.2012 во 22:28 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Нема...
|
||||
Нембус
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Wow .... подобар аргумент од ова ...... амин (како што би рекле тие од Црквата). Инстант теорија, а?
Тоа не значи фрлање сомнеж врз постоењето на вонземјани, туку сомнеж дека ако одеднаш се најави вонземска инвазија, дека доста веројатно е дека не е вистинска, туку оркестрирана од нас самите (барем теоријата така одеше ако убаво се сеќавам).
Грешка. Баш напротив, треба постојано да се размислува за ова, без разлика што ни се случува нам, настани од магнитудата за која збориме прават пресврт во целата историја на една цивилизација, и потенцијално, индиректно, проблемите почнуваат да се гледаат од друга перспектива (полесно и за изнаоѓање решение).
Од каде знаеш Баба Ванѓо? |
||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А каде се... Не ги гледам... Изменето од којсумјас - 02.Септември.2012 во 16:10 |
||||
Внеси реплика | страница <1 5960616263 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |