IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Моето дете е геј
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Моето дете е геј

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Статус: Офлајн
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 15:14
Originally posted by Нембус Нембус напиша:

Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Novak Nastich   имаш јавна опомена пред да биде преземена друга мерка....мислам дека доволно е толерирано твоето однесување, пишување надвор од темите и слично. Меѓутоа со јавното и директно обраќање и профилирање кон другите членови, ги поминуваш границите на нормално дискутирање и ги кршиш правилата на форумот....
Сметам дека си доволо возрасен да ме сфатиш и ќе се корегираш, затоа што никој од нас не го посакува тоа што ќе следи во спротивно...

А ти, ако модерираше како што треба, истава опомена ќе му ја дадеше и на dedanoe, кој исто така сурфа вербално надвор од темите пишувајќи триста глупости кои немаат врска со темата пред нас. Вака испаѓаш селективен.

Мислењата на Новак Настич се сокриени, па ти не можеш да ги видиш. Затоа ти препорачувам да не коментираш каде што нема место за коментари. 
Јас стојам позади модерирањето на модераторот!

Originally posted by Нембус Нембус напиша:

Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Мислењето на Сантијаго околу хомосексуалците не е променето. Што сакате правете, се додека не почнете да ми се бакнувате, мазите, галите пред мене. Тоа јас не го практикувам во јавност ( што не сум геј) а не па да гледам ист пол.

Мене ми е гајле дали ти тоа го практикуваш јавно или не. Се додека други го прават, и јас ќе го правам, притоа залагајќи се и за другите како мене.

Не ти се допаѓа? Твој проблем дечко.

Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Ако можеш да забележиш темава е што ако МОЕТО дете е геј. Мислам дека никој не е роден како хомосексуалец, па токму поради тоа треба да бида научен на вредностите и моралните норми во општеството во кое живее. А и сам знаеш кои се тие. Немам ни потреба, ниту намера да објаснувам.

Тоа што ти мислиш, и што научниот колегиум глобално го има утврдено не е исто. Едното држи повеќе вода, за среќа (или од твоја перспектива, за жал).

И јас бев учен на разни такви вредности, правилни начини на живеење, морал и етика итн., сепак испаднав геј. Тоа е ама ич никаква гаранција дека син ти нема да биде геј. А од се срце ти посакувам да биде (зошто само тогаш таквите како тебе се освестуваат, ништо друго не ги мрда доволно од тоа проклето статус кво).

Чекај малку, ти ќе ми кажеш што мене ми се допаѓа да гледам? Се додека другите го прават, прави си го и ти. Ама немој после да ми речеш - Еј околината ме гледа како да сум плашило, не ме прифаќа и што уште не.

Инаку да, темата е што ако моето дете е хомосексуалец. Дај ми доказ дека хомосексуалците се раѓаат како хомосексуалци.. Па тука има и хомосексуалци што станале хомосексуалци откако имале хетеросексуална врска, што треба да мислам за нив? Дека туку така им текнало дека сакаат да се со ист пол?

А за ова последното што е во болд имаш јавна опомена. Следен пат биди малку поселективен со клетвите, да не те стигнат и тебе и тоа каде што најмалку очекуваш!
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 15:23
A sto e so site tugi tvrdenja deka sme nenormalni itn? Ili toa ne se smeta za navreda i toa moze da se tolerira, neli? Great...
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 15:25
Никој не ви рече дека ти, тој, таа..сте НЕнормални. Туку сите велат дека хомосексуалноста како појава е ненормална односно не е во рамките на она што општеството го прифатило како добро. 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 15:30
A nie kako homoseksualci, biseksualci, transsexualci, panseksualci, aseksualci ondak sme nenormalni zatoa sto taa pojava e nenormalna..zatoa sto nie go nosime toa kako odlika ili sto i da e. Samo zatoa sto ne e agresivno ne znaci deka ne e navreda. намигнување
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 15:31
Не ги извртувај зборовите на луѓетонамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 15:32
Ne gi izvrtuvam jas zborovite.. ami ti preprocitaj se sto pisa намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 15:44
Јас многу добро знам што пишав, не треба да се препрочитувам. 
Ако високиот притисок некои луѓе го сметаат за ненормална здравствена појава, не значи дека оние што имаат висок притисок се ненормални.да

Назад на тема.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 15:47
A kao ova.. homoseksualnosta se leci, a? 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 15:59
А јас реков дека е болест па да се лечи?
Само споредив две појави што се сметаат за ненормални ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 16:08
A tebe koj da te opomene za navredive? збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 16:10
А каде гледаш навреда?

Те навредив тебе? 
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 19:02
најчеста грешка на општествата е да ги обележуваат луѓето, според нешто што го практикуваат и е веќе обележано... поради истите причини, ако носење на зелена маица се смета за нешто ненормално, јас ако ја носам ќе ме сметаат за таков... ова е најголем социјален дебилизам меѓу луѓето за жал...
затоа и имаме проблем во ваквите дискусии за хомосексуалците... тоа што кога ќе кажеш дека хомосексуалноста како појава за тебе не е нормална, хомосексуалците мислат дека нешто ги вреѓаш и дека нив ги ставаш во категорија на некакви фрикови и ненормални луѓе како особи...

и јас правам многу „ненормални работи“, ама тоа не значи дека не сум присебен, нормален и културен човек...

затоа и јас во темиве често нагласувам дека хомосексуалноста за мене не е нешто природно или нормално, ама можам без проблем да се социјализирам со хомосексуалци и да ги прифатам во моите кругови, се додека се присебни и културни...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 21:15
Наместо "не е нормална" подобро е да се каже "за мене неприфатлива".

Во суштина, не знаеме навистина што е "нормално" и што е "ненормално" штом нешто континуирано се создава од природата. Токму поради тоа  користењето на терминот "неприродно" е претенциозен и дискутабилен...

... ама затоа може да е говори за "социјално" или "општетсвено неприфатливо" за одреден временски период. Ова го велам затоа што пред појавата на Христијанството во Европа тоа било "нормално" и прифатливо. Никој не правел проблем затоа што филозофите, кралевите и принцевите јавно си си имале љубовници (еден или повеќе). Да не одиме подалеку од примерот на Александар Македонски (верувам дека најголемиот дел од членовите не се запознаени дека има податоци оти истото било со сите најпознати фигури од тие времиња).

Оноа што било наметнато како догматски став од страна на доминатната религија денес, во модерниве секуларни држави, се става под ревизија и пред c'e првенство му се дава на хуманиот аспект - инклузивност наместо ексклузивност на оние малцински групи кои до сега воглавно беа оцрнети и осудени (вклучувајќи ја хомосексуалната заедница, но не само неа).

Поправо, ако навистина еден религиозен човек доследно го следи Исусовиот живот и проповедање ќе разбере дека токму тој бил човекот кој не ги одбивал оние што биле отфрлени од тогашното општество по било која основа. Уште повеќе, токму тој е оној кој им велеше на врвните свештеници дека се ѓаволови следбеници доколку слепо и недискриминирано одат по закони и норми.

Денешново модерно општетво, оноа кое веќе навлегува во повисоки нивоа на свесност, нема друг избор туку да заземе нов, похуман став, кон сопствените членови кои по било која причина се поразлични од мнозинството и сега се наоѓаат  зафрлени по неговата периферија.

А тоа не се докажува само вербално, туку и практично со нивно потполно инкорпорирање и израмнување со сите други.

Кога се зазема било каков став, кон било која малцинска група, на религиозните луѓе би им порачал да помислат што би направил Исус во тој случај, а на атеистите што би направил еден вистински хуманист.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2012 во 03:18
„ненормално“ и „неприфатливо“ се два тотално различни термини и одбивам да ги ставам во ист контекст... ако некои луѓе зборот „ненормално“ го асоцираат само со менталната состојба на луѓето, тоа е нивен проблем...
неприфатливо меси, може да се употреби само во контекстот кој ти го збориш - социјалниот, бидејќи самиот збор кажува дека тоа е нешто што не го прифаќаме водени од индивидуални ставови...
мислам дека дадов убаво објаснување дека не е тука целта да навредуваме некого, последно нешто за кое што сум тука на форумов е тоа... ако тоа не е разјаснето, тогаш не навлегувам подалеку во дискусија
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.