|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика | страница <1 8990919293 103> |
Автор | ||
Нембус
Група Регистриран: 31.Август.2012 Локација: Скопје Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чим сите, ајде и јас со став.
Не знам кој го имаше кажано ова, но гласи: "Живееме во свет каде мнозинството порадо би виделе двајца мажи како седат на различни страни од бојно поле, со вперени пушки еден кон друг, место да се еден до друг, со вперени погледи, држејќи се за рака." И покрај се, ова и денес се уште важи, и е факт. И ако ова не е показател какво труло станало нашево општество, не знам што е. |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Deteto pravi problem vo uciliste i ucitelkata veli- Utre da dojde majka ti vo uciliste Drugiot den ucitelkata ja vikaat decata-Nastavnicke-dojde tatko mu na... A deteto veli- Ne e tatko mi, majka mi e ******************** I sega okolu nivoto na svesta na eden narod-Kako na decata da im se objasni deka tatkoto e majka, oti soucenikot ima dvajca tatkovci od koj edniot e majkata a drugiot tatkoto (isto bi bilo i za dve majki -od koi ednata e majka a drugiot tatko) Jas zatoa nemam stav- komplicirano e |
||
Нембус
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е толку комплицирано - детето има двајца татковци, точка. Како што има мајки и татковци кои добро се снаоѓаат како самохрани родители и во двете улоги (татко/мајка), не знам зошто не би било случајот и овде. |
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Ne e tolku slozeno kolku sto narodot ima potreba od se nesto samo da komplicira...
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Нембус
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Така е, зошто да е едноставно кога може да биде комплицирано? Ми треба голем facepalm емотикон да го изразам моево разочарување во моментов ... |
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Ne vredi da se shamarash zaradi kompliciraniot narod... luge koi na jazik se jaki koga stanuva zbor za slobodata i prifakanjeto, dobrinata, nosat krstovi okolu vrat.. a koga stanuva zbor za sproveduvanje na mlatenjeto muabet vo prazno vo praksa se im propaga u voda. Covek ne se gleda po muabet, covek se gleda na delo. Lugeto imaat obicaj da go pikaat nosot kaj sto ne im e od rabota, imaat potreba duri i voajerski da se pikaat u tuga spalna, da vizueliziraat i pritoa da kazuvaat sto e normalno... a sto ne... kako da se kompetentni za taa namena. I taka.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ova najozbilno...
|
||
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
прашањето потекнува од тоа дека е тешко да се замисли еднополова врска да функционира исто како двополова... значи не збориме за за тоа дека тоа е за нас нешто незамисливо... туку дека и вие тука зборите за тоа како сакате да живеете како обичен хетеро пар и тоа не буни...
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od koga ljubovta e polova?
|
||
|
||
Нембус
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека Забеган мислеше на улогите во секс. Сега не знам како тоа оди во лезбиски врски, но кај машките парови или едниот игра исклучиво улога на "примач", а другиот на "давач", или и двајцата ги практикуваат и двете улоги, за време на секс, или во зависност од расположението или според типот на партнер (дали тој е можеби исклучиво "примач" или "давач"). Изменето од Нембус - 04.Септември.2012 во 18:13 |
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mene mi e jasno sto prasuvaat.. no ima razlika od pasivec i aktivec od koj e zenskoto a koj maskoto vo vrskata. Baska toa sto lugeto navistina mnogu znaat za transrodovosta itn. I na krajot od kraistata zosto seto toa mu nekomu tolku bitno? Site tie binarni stvari mnogu me nerviraat. A sto e so tie luge koi sto ne se identifikuvaat so nitu eden rod i pol? I niv da gi stavime vo kalap, sto si ti vo vrskata? Jas sum covek koga sum vo vrska.. ne mi e jasno zosto lugeto tolku se umaraat so tie raboti.. ne treba toa da bide moja intima? Nekogas osekam premnogu nosovi kako mi dushkaat... Problemot e sto lugeto gi gledaat crno - belo rabotite.
|
||
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ima varijacii.. kako i vo sekoja vrska... ne mozeme rabotite da gi stavame vo kutivcinja... znaci ima vrski kade sto lugeto se aktiv i pasiv, ama ne sekade toa taka funkcionira.
|
||
|
||
Нембус
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пак ќе кажам - партнерот го гледам како маж, дури и во кревет. Нема врска која сексуална улога ја игра, на крајот на краиштата, се сведува на забава и меѓусебно задоволство и искажување на страст, делење интима итн. Да барав феминизирани особени и аспекти кај потенцијален партнер, јас ќе бев со жени и во крајна рака, со трансексуалци. Не ми е јасно што точно ве буни, кај улогите што ги преземаме. Некој може да е пасив, а тотално да биде покрупниот, поголемиот, подоминантниот и со "помашки" изглед во врската. Oд на пример активецот, кој може да биде посубмисивен, помал, попопустлив (се опишав себе практично, ој боже .. ) И за некој таков пасивец, зар може некој да му каже дека ја игра "женската" улога во врската? Кога на ништо не потсеќа на женско, и нема ни грам женски особини. Да не почнам со фактот дека многу хетеросексуални мажи, играат пасивна улога со своите девојки, кои од време на време со посебни помагала и играчки, знаат да ги "јаваат" . Тогаш ќе имаме две жени во врската. Лезбо-аналог? Изменето од Нембус - 06.Септември.2012 во 00:53 |
||
Внеси реплика | страница <1 8990919293 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |