IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 103>
Автор
Порака Обратен редослед
Нембус Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2012
Локација: Скопје
Статус: Офлајн
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Нембус Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2012 во 00:44
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

епа тоа е прашањето... зошто еднополова врска кога се стремите во неа да има „пасивец“ и „активец“?

Пак ќе кажам - партнерот го гледам како маж, дури и во кревет. Нема врска која сексуална улога ја игра, на крајот на краиштата, се сведува на забава и меѓусебно задоволство и искажување на страст, делење интима итн.

Да барав феминизирани особени и аспекти кај потенцијален партнер, јас ќе бев со жени и во крајна рака, со трансексуалци. Не ми е јасно што точно ве буни, кај улогите што ги преземаме.

Некој може да е пасив, а тотално да биде покрупниот, поголемиот, подоминантниот и со "помашки" изглед во врската. Oд на пример активецот, кој може да биде посубмисивен, помал, попопустлив (се опишав себе практично, ој боже .. )

И за некој таков пасивец, зар може некој да му каже дека ја игра "женската" улога во врската? Кога на ништо не потсеќа на женско, и нема ни грам женски особини.

Да не почнам со фактот дека многу хетеросексуални мажи, играат пасивна улога со своите девојки, кои од време на време со посебни помагала и играчки, знаат да ги "јаваат" . Тогаш ќе имаме две жени во врската. Лезбо-аналог?

Изменето од Нембус - 06.Септември.2012 во 00:53
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2012 во 18:57
Ima varijacii.. kako i vo sekoja vrska... ne mozeme rabotite da gi stavame vo kutivcinja... znaci ima vrski kade sto lugeto se aktiv i pasiv, ama ne sekade toa taka funkcionira. 
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2012 во 18:29
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Mene mi e jasno sto prasuvaat.. no ima razlika od pasivec i aktivec od koj e zenskoto a koj maskoto vo vrskata. Baska toa sto lugeto navistina mnogu znaat za transrodovosta itn. I na krajot od kraistata zosto seto toa mu nekomu tolku bitno? Site tie binarni stvari mnogu me nerviraat. A sto e so tie luge koi sto ne se identifikuvaat so  nitu eden rod i pol? I niv da gi stavime vo kalap, sto si ti vo vrskata? Jas sum covek koga sum vo vrska.. ne mi e jasno zosto lugeto tolku se umaraat so tie raboti.. ne treba toa da bide moja intima? Nekogas osekam premnogu nosovi kako mi dushkaat... Problemot e sto lugeto gi gledaat crno - belo rabotite.
епа тоа е прашањето... зошто еднополова врска кога се стремите во неа да има „пасивец“ и „активец“?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2012 во 18:23
Mene mi e jasno sto prasuvaat.. no ima razlika od pasivec i aktivec od koj e zenskoto a koj maskoto vo vrskata. Baska toa sto lugeto navistina mnogu znaat za transrodovosta itn. I na krajot od kraistata zosto seto toa mu nekomu tolku bitno? Site tie binarni stvari mnogu me nerviraat. A sto e so tie luge koi sto ne se identifikuvaat so  nitu eden rod i pol? I niv da gi stavime vo kalap, sto si ti vo vrskata? Jas sum covek koga sum vo vrska.. ne mi e jasno zosto lugeto tolku se umaraat so tie raboti.. ne treba toa da bide moja intima? Nekogas osekam premnogu nosovi kako mi dushkaat... Problemot e sto lugeto gi gledaat crno - belo rabotite.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Нембус Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2012 во 18:12
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

прашањето потекнува од тоа дека е тешко да се замисли еднополова врска да функционира исто како двополова... значи не збориме за за тоа дека тоа е за нас нешто незамисливо... туку дека и вие тука зборите за тоа како сакате да живеете како обичен хетеро пар и тоа не буни...

Od koga ljubovta e polova? збунетост

Мислам дека Забеган мислеше на улогите во секс. Сега не знам како тоа оди во лезбиски врски, но кај машките парови или едниот игра исклучиво улога на "примач", а другиот на "давач", или и двајцата ги практикуваат и двете улоги, за време на секс, или во зависност од расположението или според типот на партнер (дали тој е можеби исклучиво "примач" или "давач").

Изменето од Нембус - 04.Септември.2012 во 18:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2012 во 15:47
Od koga ljubovta e polova? збунетост
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2012 во 00:36
прашањето потекнува од тоа дека е тешко да се замисли еднополова врска да функционира исто како двополова... значи не збориме за за тоа дека тоа е за нас нешто незамисливо... туку дека и вие тука зборите за тоа како сакате да живеете како обичен хетеро пар и тоа не буни...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2012 во 18:39
A ova najozbilno...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 14:39
Ne vredi da se shamarash zaradi kompliciraniot narod... luge koi na jazik se jaki koga stanuva zbor za slobodata i prifakanjeto, dobrinata, nosat krstovi okolu vrat.. a koga stanuva zbor za sproveduvanje na mlatenjeto muabet vo prazno vo praksa se im propaga u voda. Covek ne se gleda po muabet, covek se gleda na delo. Lugeto imaat obicaj da go pikaat nosot kaj sto ne im e od rabota, imaat potreba duri i voajerski da se pikaat u tuga spalna, da vizueliziraat i pritoa da kazuvaat sto e normalno... a sto ne... kako da se kompetentni za taa namena. I taka.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Нембус Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 14:32

Ne e tolku slozeno kolku sto narodot ima potreba od se nesto samo da komplicira... 

Така е, зошто да е едноставно кога може да биде комплицирано?

Ми треба голем facepalm емотикон да го изразам моево разочарување во моментов ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 10:51
Ne e tolku slozeno kolku sto narodot ima potreba od se nesto samo da komplicira... 
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Нембус Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2012 во 23:19
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Deteto pravi problem vo uciliste i ucitelkata veli- Utre da dojde majka ti vo uciliste
Drugiot den ucitelkata ja vikaat decata-Nastavnicke-dojde tatko mu na...
A deteto veli- Ne e tatko mi, majka mi eзбунетост
I sega okolu nivoto na svesta na eden narod-Kako na decata da im se objasni deka tatkoto e majka, oti soucenikot ima dvajca tatkovci od koj edniot e majkata a drugiot tatkoto (isto bi bilo i za dve majki -od koi ednata e majka a drugiot tatko)збунетост
Jas zatoa nemam stav- komplicirano eголема насмевка

Не е толку комплицирано - детето има двајца татковци, точка. Како што има мајки и татковци кои добро се снаоѓаат како самохрани родители и во двете улоги (татко/мајка), не знам зошто не би било случајот и овде.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2012 во 22:55
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Нивото на свеста на еден народ се гледа според неговиот однос према малцинските групи кои не припаѓаатт по усвоените стандарди на вреднувања и живеење кон мнозинството, како и според односот кон животните и природата.

Deteto pravi problem vo uciliste i ucitelkata veli- Utre da dojde majka ti vo uciliste
Drugiot den ucitelkata ja vikaat decata-Nastavnicke-dojde tatko mu na...
A deteto veli- Ne e tatko mi, majka mi eзбунетост
I sega okolu nivoto na svesta na eden narod-Kako na decata da im se objasni deka tatkoto e majka, oti soucenikot ima dvajca tatkovci od koj edniot e majkata a drugiot tatkoto (isto bi bilo i za dve majki -od koi ednata e majka a drugiot tatko)збунетост
Jas zatoa nemam stav- komplicirano eголема насмевка
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Нембус Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2012 во 22:45
Чим сите, ајде и јас со став.

Не знам кој го имаше кажано ова, но гласи:

"Живееме во свет каде мнозинството порадо би виделе двајца мажи како седат на различни страни од бојно поле, со вперени пушки еден кон друг, место да се еден до друг, со вперени погледи, држејќи се за рака."

И покрај се, ова и денес се уште важи, и е факт. И ако ова не е показател какво труло станало нашево општество, не знам што е.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.