|
ЕВН-Македонија |
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Автор | |
gOJDO
Сениор Регистриран: 01.Јули.2010 Локација: Eritrea Статус: Офлајн Поени: 115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ти беше проблем да платиш за електрична енергија сигурен сум дека немаше да имаш дваесет катаљарди постови од 2006 па наваму.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eh...slab sum jas,..zarem ne gledash deka nekoi moite kataljardi,..za godina dve gi nabivaat,..
...a jas se macham eve vekje,..kolku...2006?!..skoro pet! -..tuku,...se nadevam deka ne mislish deka tuka . ..sekoj za sebe zbori,...sekogash ! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
овде е ЕВН-бизнис,а ЕВН-политика во друг подфорум ..
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
7528620xs
Нов член Регистриран: 12.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене само еден месец ме почастија со пониска сметка за струја. Ама затоа сите наредни по 2 пати повеќе од вообичаено.
Рекламни линкови на форумов не се дозволени и наместо постојано да ги повторуваш коментарите од другите членови, напиши нешто свое. Изменето од Анастеа - 02.Август.2010 во 12:40 |
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И мене овој месец ми дојде пониска сметка,778,00ден.не ми е јасно,редовно се чита струјомерот.Значи ли дека другиот месец ќе надокнадат.
|
|
Zyklon
Нов член Регистриран: 17.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Site novi strujomeri se bazdareni od biroto za metrologija, so toa sto broiloto ima drzavni plombi i ne bi trebalo da ima greska vo merenjeto.
Ostavete EVN tuku sto pravime so Vodovod. Minimalnata smetka sto mi dojde vo minatite 12 meseci e 1290 Den. a maksimumot e 4500 den. Nie sme 4 doma, kako e mozno pa toa. Se zalevme, ne mozes da im dokazes na tie idiotite od Vodovod. PS. Bazen nemam vo dvor |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemash bazen ama ,..sigurno imash vodomer,..ako toj tolku pokazuva,..mozesh lesno da proverish dali e tochen,...
..shto e tuka problemot ne gledam,...ako nemash ,..toa e druga prikazna,..ili ako ti e blokiran,.. ako toa shto go troshish ti minuva niz ispraven vodomer,...togash nema mesto za kukanje,...osven ako i komshiite ne tinse divo priklucheni na tvojot... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.time.mk/read/9ac1e6a212/4801004a0a/index.html ..овие па бетер од сестра им.барем за 20 посто да ја качеа,и тоа ретроактивно од 2001. |
|
|
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овчички сме биле,и овчички ќе си останеме
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На Античките Македонци не им треба струја.Тие живеат во мрак.
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
замислете си .... СДСМ бил крив што тие го продале ЕСМ на австријците!. ..а кој ги сјеба парите од продажбата?. Биле скапи цените за увозната струја во шпицот,па ја укинале ефтината секојдневна тарифа. ....што ме мене интересира по која цена и од каде ги набавува.Кога немаат стратегија за енегетска стабилност и планирање за во иднина,кој им(ни)е крив.Уште молат по бел свет некој да инвестира а нема ни гас ни струја во секој момент.Да не треба со себе и тоа да си понесат. А до овие од СДСМ,душегрижниците за народот...кога ќе дојдат на власт,ако воопшто дојдат некогаш,тогаш нека ги намалат цените на сите деривати и енергенси на ниво на претходното,а не само да трубат и да го боцкаат народот безвезе....!Вакво нешто ниту една гарнитура не постапи иако беа најгласни за некои потези. |
|
|
|
Toni68
Нов член Регистриран: 06.Август.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zosto ne gi ukinat onie 33.3% za angazirana moknost?
....Vprocem, za ovoj narod i ova e malku, a se plasam deka koga ke se osvesti narodot ke bide mnooooogu kasno..... ....Prerodbata na Makedonija prodolzuva.... nazdravje evtino-skapa struja... |
|
accipiter82
Нов член Регистриран: 29.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не го бранам ЕВН но тие намерно се поставија како дежурни кривци за да државата го пополни буџетот. Имено за што се работи? Буџетот се се побавно полни поради слабото стопанство. Простор за зголемување на даноци нема бидејќи стопанството и граѓаните немаат сила да ги плаќаат. Обврските на државата кон бизнис секторот се големи - поврат на ДДВ како и неисплатени фактури за изградба на „инвестициите„ се повеќе се гомилаат. Излаз е во ново задолжување но и тоа има граници.
Е сега како да се зголеми приливот на пари во буџетот - зголеми ја цената на електричната енергија а со само тоа ќе се зголеми приливот врз основ на платениот ДДВ. Поради специфичноста на производот - електрична енергија - без разлика на оваа зголемување граѓаните речиси редовно ќе ги плаќаат овие сметки. Подетално за ова манипулација |
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
33.33%.........мерка донесена во минатиот век кога за десетини куќи во некои села се тегнеа километри жици за да засвети една сијалица во секој дом.Немаа фрижидери,какви шпорети или клими...понекое радио и евентуално на секоја петта куќа по еден тв приемник и поради малиот профит(оправдана инвестиција) беше воведена мерка т.е. такса сијалично место..кое подоцна беше преименувано во ангажирана моќност.Бидејќи од таа ставка добро се профитира а цената на КВат сеуште демек е најниска кај нас никој нема мерак да ја укине таа такса.За да се избалансира или задржи годишниот профит на компанијата без таа такса гарант КВат-час би требало да чини околу 10-15 евроценти што е малку невкусно и опасно за овој период на владеење на...трансформери.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |