|
Што прави оваа влада?! |
Внеси реплика | страница <1 142143144145146 200> |
Автор | ||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моите роднини се во Америка и Австралија имаат сопствени фирми и добивам информации за економијата и за политиката кај нив .Во Америка да грицниш од колачот на републиканците или демократите треба да имаш големо влијание и капитал поради тоа шо голем дел од оние кои ја водат надворешната политика на земјата се стејкхолдери ,целосни сопственици на компании или се членови на управни одбори во интернационални корпорации.Кај вас компетентноста е од особена важност.
Сигурно во надзорниот одбор на Наса или Боинг нема фармер од Тексас шо му бил прв комшија на Буш или Обама во Циско да постави рапер од Бронкс. |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас имам предлог-ако се прифати, нормално. На наредниве (овие во ноември- оти вчеравечер дури шетав низ маалото гледам сите штабови се отворени и има дежурства-а така е само за време избори) да ги смениме лидерите на двете мнозински партии, Груевски да оди на местото на Црвенковски, а Црвенковски на местото од Груевски. |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мене лично ми прави ....смешки. кои потези човече,кои финти прави...абе цепки. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Укинува социјалистички мерки за подобар стандар на граѓаните т.е. ефтината струја била социјалистичка мерка. Значи чим е за расчистување со социјализмот сега е на ред 33,33% и така народецот нема да го осети поскапувањето.
Време е да сме како сите, оти нигде во Европа не се наплаќа 33.33% !!! Власта се правда дека евтината тарифа била од социјализмот, а ги наплаќаат и социјалистичките 33% за ангажирана моќностИзменето од mamamd - 05.Август.2012 во 19:36 |
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ангажираната моќност нема врска со социјализам - напротив. Двете тарифи беа предвидени да стимулира потрошувачката во периодите кога системот е подоптеретен, а со тоа да се намали врвното побарување т.е. вкупната ангажирана моќност. Со промените на работното време и климатизерите, тие периоди на подоптеретеност се изместени и не важат веќе. Во огромен број земји се плаќа пазарна цена на електрична енергија, упросечена на некој период (ден, недела или месец), слично како бензинот во МК. Во мојата сметка некогаш има и по три-четири тарифи, од 5 до 20 центи за киловатчас.
Она што треба во МК да се направи е социјална категорија на потрошувачи - кои би плаќале по повластена цена доколку не преминат одредена потрошувачка.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...преку таквото ми е веќе од компарации на цени во и надвор од Македонија!. Предлог...нека се израмнат,а ако треба и некој денар плус на сешто, само да не се вадат повеќе на факторот ...светска цена.И со просечна плата од 350 евра нека му продаваат гориво и струја и импулс и калорија и незнам што..а муда за бубрег на овој народ,па да видиме како и до каде ќе оди. Така и така не не бива,барем ќе ни се скратат маките. |
||
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
работава е, мислат дека кога ќе турат епитети „европско“ и „светско“ ние ќе мислиме дека тоа е нешто добро... со истата фора ни тупат мозок веќе 20 години и се навикнати на тоа македонските политичари...
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Milko01
Сениор Регистриран: 19.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 180 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го силува народот......и прави......трето дете....за до го лустрираат.......
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Скапо е да се живее во мала, корумпирана земја, без ресурси...
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ааааа не така Треба компарации, ама КОМПАРАЦИИ, витински а не во служба на веста. да е жив интернетот, да се живи новинарите -истражувачи еве веднаш се расчистија дилемите (само што кутри ние од тоа многу фајде ќе немаме оти и да паднат овие другите ќе се вадат на нив и нема да сменат)Ако баба лаже траг не лаже Минималната плата и цената на струјата ја става Македонија само пред Романија и Бугарија |
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...што се буните,така и така до ниедно време во ноќта дремеме на компјутер,вака и гравче ќе си свариш и машина ќе си пуштиш барем некој аир од тоа..и чисти ко суза.Оправдано нели?.Плус,ако може Владава да работи 24/7 што не би и вие!.Така?.
|
||
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од работа дома, ќе си чекаме да се пуштиме бојлер накај 11 навечер, па после туширање го ставаме гравчето да се свари, за да не правиме ручече преку ден, у меѓу време пуштам вентилаторот малце да врти зашто ако ја рокнам климата отидоа 5 цифри на сметката, и така накај 2 саат ќе успееме да си легнеме, и оп стануење у 5-6 сабајле без утринско кафе, зашто веќе на сила стапуе скапата струја... и тако живот тече даље...
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па треба полека да се навикнувате на животот што го живееме и ние овде преку барата ... ние периме сабота и недела бидејќи тогаш струјата е поевтина. Работни денови е поевтино од 8 часот, ама тогаш обично ги миеме садовите во кујната. Ако се прашуваш зошто не миеме садови и не переме облека во исто време, тоа е затоа што цевките до куќите и во куќите се од половина цол и ако пуштиш две славини одеднаш нема да имаш доволно вода за ниту една од нив.
Затоа се капиме кога сите машини се исклучени и предупредуваме да не се користи вода од чешмата во кујната. Не се шегувам, ова е жива вистина. Не можев да верувам кога за прв пат се соочив со ова реалност... тогаш си реков - 'бати америките, ракетите и кадилаците кога штедат на обични цевки за вода при правењето на куќите ! Каде е владата да ги регулира овие стандарди во градежната индустрија кои ќе гарантираат едно нормално живеење во и онака прескапите стамбени објекти ?!?! Изменето од Messenger - 10.Август.2012 во 03:18 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одма би се навикнал само под услов да сум таму каде што знам дека платата што ќе ја заработам ќе ми стигне до крајот на месецот а да нема потреба се повеќе да ја заглавувам картичката, бидејќи тука заработувам 350 евра а сите сметки ми се отприлика 180-200 евра и повеќе во зимно време... значи останале 10-12000 за живот или делено на 30 дена тоа се 400 денари на ден... и тоа само за најосновните потреби.. за остатокот да не збориме... затоа компарации таму ваму не ми правете... таму е таму и затоа сте вие таму а не ваму.. кога сите што се таму би дошле ваму би искршиле нозе бегајќи назад таму..... Ете проста компарација...
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
Внеси реплика | страница <1 142143144145146 200> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |