IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8788899091 103>
Автор
Порака
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 02:23
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Od koj kontekst go izvadiv ne mi e jasno? U koj kontekst i da go stavis e daleku od vistinskata slika. I gi citam postovite vo celost no reagiram na neispravnosti spored mojata procenka.

I ne, ne sakam da prifatam nekoi raboti, ednostavno mi bodat oci i reagiram.

Да точно,  според твојата проценка а не според тоа што јас сум сакала да го кажам во целина. Или јас не знам да се изразам правилно или ти не капираш, баш и немам намера да размислувам. Не мораш ништо да прифаќаш, никој не тера, бркај си свој филм и уживај. Добра ноќ
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 02:26
Da de, pa moeto filmce ke si go teram.

Dobra nok
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 03:13
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Ајде сите да се направиме хомо и светов ќе цути ... Бог да чува !

Не знам од каде го заклучи ова ? тага
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 03:22

Inaku Zabegan, sto ima nekoj da go zanima dali jas ke odlucam da imam dete ili ne? Trgni ja na strana mojata seksualna orientacija. Ke me napravi li toa pomalku covek? I spored koi kriteriumi?

A kako vie heteroseksualcite se samoproglasivte za normalni? Taka sto sekogas mnozinstvoto mora da e naj naj. Malku narcisoidno. I pokraj toa sto celoto covestvo se samounistuva na sekakov nacin najgolemiot problem e vo toa sto dvajca pripadnici na LGBT populacijata ne mozat da napravat dete? Pa ete, i onaka ima eden kup siracinja kako produkt na heteroseksualcite (da napomenam, po priroden pat) pa da se napravi nekakov proekt istite da bidat zgrizeni vo semejstva, nezavisno dali hetero ili homoseksualni, vo takov sklop na starateli kade sto gore - dole bi naucile za nekakvi si vrednosti.
е од ова се плашам кога дискутирам со хомосексуалци, ќе им спомнеш природни процеси и они си мислат дека ги ставаш на ниво на фрикови... затоа и нагласив дека не ги сметам хомосексуалците за ненормални, туку за неприродни, што е сосема различно
премногу забегуваш од темата и очигледно игнорираш нешто што го нагласив за да избегнеме испревртување на зборовите
збориме за способноста за создавање потомство, што е неозможна без присуството на два пола, тоа може и до утре да го дискутираш и не можеш да го негираш
нема што да дискутираме за разни причини за истребување на човештвото, поентата беше и јасна, секако постои и таква можност за депопулација, но како што се изјаснив, ти немаш право да кажуваш дека е невозможно истребување со депопулација, исто како што сантијаго нема право да го тврди спротивното... тоа ми беше поентата...
а ако ме прашуваш мене, јас верувам дека чоечкиот свет попрво би бил уништен од војна или природни катастрофи, отколку тоа...
сирачињата пак, ти се уште една дискусија два свемира оддалечена од тоа што го дискутираме во моментов, немаат никаква врска со депопулација, нити пак некој тука збореше за способност за одгледување, а и ја сам во други теми сум се изјаснил (ако не се сеќаваш) дека одгледувањето на децата нема никаква врска со сексуалната ориентација...

а тоа на почетокот воопшто не ти требаше бидејќи и за тоа се имам изјаснето, се додека хомосексуалцице живеат и се однесуваат како секој просечен човек и вредат како луѓе кои итворат, и јас ќе ги вреднувам како такви... но нема да се убедувам себеси дека се нормална природна појава (не психолошка) тргнувајќи од природните предиспозиции на луѓето да се размножуваат двополово и само двополово... и ова е единствено нешто што ме спречува да прифата одредени убедувања од нивна страна

се надевам дека вака разложено, се е јасно

Изменето од zabegan - 17.Јули.2012 во 03:23
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 03:42
Мислам дека размножувањето нема врска со хомосексуиализмот, како што нема врска ниту со хетеросексуализмот.

А тоа е затоа што има хомосексуалци кои се размножуваат и имаат хетеросексуални семејства, како што има хетеросексулаци кои своеволно одлучуваат да немаат деца.

Човештвото нема да исчезне ниту од едните, ниту од другите. Ако тоа некогаш биде, ќе биде поради глобални војни и болести предизвикани од пренаселеност (каква иронија) или природни катастрофи.

Ако не сме исчезнале во предхристијанските времиња кога хомосексуализмот бил прифатен како нормална општествена појава нема ниту во иднина да исчезнеме од него. Едноставно, иако на прв поглед звучи разумно, тоа е потполно јалов аргумент кој по инерција  се прераскажува  небаре е факт.

Изменето од Messenger - 17.Јули.2012 во 04:40
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 09:46
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Од таму што толку го величите тоа што човек треба да се запраша...Подобро е да си хомо или хетерозбунетост

Мислам дека размножувањето нема врска со хомосексуиализмот, како што нема врска ниту со хетеросексуализмот.

А тоа е затоа што има хомосексуалци кои се размножуваат и имаат хетеросексуални семејства, како што има хетеросексулаци кои своеволно одлучуваат да немаат деца. 

Човештвото нема да исчезне ниту од едните, ниту од другите. Ако тоа некогаш биде, ќе биде поради глобални војни и болести предизвикани од пренаселеност (каква иронија) или природни катастрофи.

Ако не сме исчезнале во предхристијанските времиња кога хомосексуализмот бил прифатен како нормална општествена појава нема ниту во иднина да исчезнеме од него. Едноставно, иако на прв поглед звучи разумно, тоа е потполно јалов аргумент кој по инерција  се прераскажува  небаре е факт. 

Мора да се шегуваш колега?!? Не знам дали те учеле како мал дека просто речено ти требаат една рака сперматозоиди и бар една јајце клетка за да има ембрион? Како тоа хомосексуалците се размножуваат ако не им дојде некоја трета личност да им направи бебе или пак да го носи и да го роди тоа бебе? А кај е нормалната врска и евентуален брак (кај што е дозволен) меѓу тие две личности?

Забеган ме разбра многу добро со за теоријата на изумирање на човештвото. Не е тоа дека ќе изумре човештвото ако 10, 20 па и 30% се хомосексуалци. Убаво и тој кажа, тие се закана а не директна причина за изумирање. Затоа што сите се свесни дека преку ноќ нема цел свет хомо да стане ..
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 18:42
maliov mi e sumnjiv neshto.збунетост

...mnogu neshto rasprava za....pederskite stavovi...so nekoi ...u posledno vreme.голема насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 19:43
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Inaku Zabegan, sto ima nekoj da go zanima dali jas ke odlucam da imam dete ili ne? Trgni ja na strana mojata seksualna orientacija. Ke me napravi li toa pomalku covek? I spored koi kriteriumi?

A kako vie heteroseksualcite se samoproglasivte za normalni? Taka sto sekogas mnozinstvoto mora da e naj naj. Malku narcisoidno. I pokraj toa sto celoto covestvo se samounistuva na sekakov nacin najgolemiot problem e vo toa sto dvajca pripadnici na LGBT populacijata ne mozat da napravat dete? Pa ete, i onaka ima eden kup siracinja kako produkt na heteroseksualcite (da napomenam, po priroden pat) pa da se napravi nekakov proekt istite da bidat zgrizeni vo semejstva, nezavisno dali hetero ili homoseksualni, vo takov sklop na starateli kade sto gore - dole bi naucile za nekakvi si vrednosti.
е од ова се плашам кога дискутирам со хомосексуалци, ќе им спомнеш природни процеси и они си мислат дека ги ставаш на ниво на фрикови... затоа и нагласив дека не ги сметам хомосексуалците за ненормални, туку за неприродни, што е сосема различно
премногу забегуваш од темата и очигледно игнорираш нешто што го нагласив за да избегнеме испревртување на зборовите
збориме за способноста за создавање потомство, што е неозможна без присуството на два пола, тоа може и до утре да го дискутираш и не можеш да го негираш
нема што да дискутираме за разни причини за истребување на човештвото, поентата беше и јасна, секако постои и таква можност за депопулација, но како што се изјаснив, ти немаш право да кажуваш дека е невозможно истребување со депопулација, исто како што сантијаго нема право да го тврди спротивното... тоа ми беше поентата...
а ако ме прашуваш мене, јас верувам дека чоечкиот свет попрво би бил уништен од војна или природни катастрофи, отколку тоа...
сирачињата пак, ти се уште една дискусија два свемира оддалечена од тоа што го дискутираме во моментов, немаат никаква врска со депопулација, нити пак некој тука збореше за способност за одгледување, а и ја сам во други теми сум се изјаснил (ако не се сеќаваш) дека одгледувањето на децата нема никаква врска со сексуалната ориентација...

а тоа на почетокот воопшто не ти требаше бидејќи и за тоа се имам изјаснето, се додека хомосексуалцице живеат и се однесуваат како секој просечен човек и вредат како луѓе кои итворат, и јас ќе ги вреднувам како такви... но нема да се убедувам себеси дека се нормална природна појава (не психолошка) тргнувајќи од природните предиспозиции на луѓето да се размножуваат двополово и само двополово... и ова е единствено нешто што ме спречува да прифата одредени убедувања од нивна страна

се надевам дека вака разложено, се е јасно

Ти ми кажуваш дека ги извртувам работите, му го зборуваш тоа на човек што го живее тој живот? Па и дека немам право да кажам дека тој муабет што беше нема логика? При што навистина нема. Неприродно? Што има некого да го засега што правам па и уште да ме става во рамки на природно и неприродно. Страшна работа е колку многумина ве засега дали ние тоа што го правиме е природно или не притоа не гледајќи за себеси
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 20:36
безнадежна е секаква дискусија, и покрај тоа што се обидувам со цивилизиран и научен пристап кон работите...
стигнавме до тој степен да негираме нешто што е научно докажано и е закон на природата... може до утре да дискутираме за социјалниот статус на хомосексуалците и односот на луѓето, ама приодните процеси на земјава не можат да се негираат и дискутираат и можат да се менуваат само со еволутивен процес кој е многу сложен...
мислам живи смешки е да коментираме како хомосексуалците се размножувале и да збориме дека природата е нешто што го измислил човекот, па тука да можеме да дискутираме за право на мислење и збор...

а што се одесува до тоа дали некого го засегале хомосексуалците или не, можам само да кажам дека не ме засегаат и не сум нешто опседнат со нив, ме засегаат чисто од аспект на психологија, која ја коментирам во многу теми што се тотално неповрзани со оваа

и не знам што толку се браниш, како некој да се обидува да те напаѓа, соборува или да те вреѓа, може си навикната на тоа, ама мене тоа не ми е целта...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 20:41
ama kako ja vrtis rabotava, kako poentata na zivotot da e SAMO vo razmnozuvanjeto. 

si diskutirame, koga pozhestoko koga potivko, toa ne znaci deka se raspravam krvnicki so clenovite. ako nekoj smeta deka pomalku treba da me ceni bujrum, toa si e vase.

I ovde ne pravime muabet kako sum jas naviknata, koga nesto me provocira si reagiram i toa e toa. Toa sto nesto mozebi me navreduva e zatoa sto realno postoi navreda koja sto jas ja osekam zatoa sto jas ziveam zivot na homo... zatoa sum poosetliva na temava. toa e toa
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 22:25

Од таму што толку го величите тоа што човек треба да се запраша...Подобро е да си хомо или хетерозбунетост

Е па, погрешно си заклучил колега. Јас барем не возвеличувам ништо бидејќи не гледам што има да се возвеличува. 

Можам да ја разберам фрустрацијата на хомосексуалците во општењето со хетеросексуалците, како и да ги видам нивните проблеми во остварувањето на некои социјални права кои им се ускратуваат поради нивната сексуалност, но тоа не значи дека ги возвеличувам голема насмевка

И Исус ги заштитувал грешните, но тоа не значи дека ги возвеличувал.

Уште повеќе, во модерново хумано доба општествата не ги санкционираат луѓето како во темните векови поради нивната раса, националност, физички и ментални недостатоци или религијска и сексуална определба. Хуманоста денес е инклузивна, а не ексклузивна.

Мора да се шегуваш колега?!? Не знам дали те учеле како мал дека просто речено ти требаат една рака сперматозоиди и бар една јајце клетка за да има ембрион? Како тоа хомосексуалците се размножуваат ако не им дојде некоја трета личност да им направи бебе или пак да го носи и да го роди тоа бебе? А кај е нормалната врска и евентуален брак (кај што е дозволен) меѓу тие две личности?

Забеган ме разбра многу добро со за теоријата на изумирање на човештвото. Не е тоа дека ќе изумре човештвото ако 10, 20 па и 30% се хомосексуалци. Убаво и тој кажа, тие се закана а не директна причина за изумирање. Затоа што сите се свесни дека преку ноќ нема цел свет хомо да стане ..

Ма какво шегување колега, сето кажано е жива вистина, чисти животни факти кои следат низ целата човекова цивилизација. 

С'е до појавата на Христијанството хомосексуализмот како сексуален избор бил прифатена појава во најголемиот број  општетства (доволно е да се потсетиш на Александар Македонски, а ако сакаш повеќе информации упати се до некоја катедра по историја). И хомосексуалната преференца во човековата интимност не значелo откажување од основање хетеросексуални семејства. Затоа реков дека хомосексуалците не биле без деца, а денес тие имаат и опција тоа го остваруваат преку банки на сперма и со усвојување деца.

Токму затоа и посочив дека хомосексуализмот историјски никогаш не претставувал проблем од аспект на размножувањето на луѓето, па денес употребата на тој аргумент не само што е архаичен, туку воопшто не држи вода иако звучи логично и разумно. 

И не се лути ако понекогаш не се служуваме во мислењата, ОК ? среќа

Изменето од Messenger - 17.Јули.2012 во 22:39
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2012 во 01:57

ama kako ja vrtis rabotava, kako poentata na zivotot da e SAMO vo razmnozuvanjeto. 

si diskutirame, koga pozhestoko koga potivko, toa ne znaci deka se raspravam krvnicki so clenovite. ako nekoj smeta deka pomalku treba da me ceni bujrum, toa si e vase.

I ovde ne pravime muabet kako sum jas naviknata, koga nesto me provocira si reagiram i toa e toa. Toa sto nesto mozebi me navreduva e zatoa sto realno postoi navreda koja sto jas ja osekam zatoa sto jas ziveam zivot na homo... zatoa sum poosetliva na temava. toa e toa
па тоа го дискутираме бе ексзи, размножувањето, очигледно пропушташ некои мои редови, го поставувам како тема бидејќи природниот начин на размножување е единствената причина поради која сеуште не можам да ги разберам омосексуалците и причината за нивната појава
верувам дека се на овој свет постои со некаква причина и цел, итака, гледајќи дека интеракцијата меѓу различни полови, емоциите што се раѓа меѓу нив и целосната социјална структура се базира на природните предиспозиции за размножување на сопствениот вид, не можам во целата приказна да си ги внесам и хомосексуалаците
кога хомосексуалците немаат некаква природна основа како појава, можам да ги сметам за нешто неприродно
не се обидувам да ги негирам хомосексуалците (затоа што очигледно хомосексуалците мислат дека кога некој хетеро збори за нев, дека ги негира), туку едноставно се обидувам да ги разберам, што, како, зошто, од каде и т.н. за да можам целосно да ги прифатам...

нешто што најмногу ме иритира околу темата за хомосексуалците, е што сите (без разлика на ориентација) се понашаат како хомосексуалноста да е нешто што паѓа од небо, и единствено нешто што треба да се направи е да се прифати или да се негира, а никој не се обидел да даде добри причини зошто е оправдано или пак неоправдано  нејзиното постоење
и се избегнува било каква дискусија за нејзините корени, причини и објасненија...
а за се на овој свет има причина и објаснување, тоа е факт што не дозволувам некој да го негира

инаку ова болдираново одамна ме одбива да направам било каква сериозна дискусија на темава, затоа што очигледно сите хомосексуалци и хомофоби се турени на автопилот и не бегаат подалеку од запишаниот коридор на негирање или борба за признавање...
сеуште не можам да укапирам  во кој момент те испровоцирав, навредив или загрозив, во дискусијава нема ништо лично, и искрено не ми е релевантно тоа што ти водиш живот на хомо а јас на стрејт... ако сакаш да дискутираме озбилно, мора малце да се оградиш од емоции кои немаат врска со тоа што го збориме тука и да бидеш малку критички непристрасно насторена...
искрено, јас сум убеден дека и да бев хомосексуалец, пак ќе ми се вртеа истите прашања околу глава, нешто што е сосема нормално, и за разлика од многу луѓе не го избегнувам

Изменето од zabegan - 18.Јули.2012 во 01:59
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2012 во 02:20

Е па, погрешно си заклучил колега. Јас барем не возвеличувам ништо бидејќи не гледам што има да се возвеличува. 

Можам да ја разберам фрустрацијата на хомосексуалците во општењето со хетеросексуалците, како и да ги видам нивните проблеми во остварувањето на некои социјални права кои им се ускратуваат поради нивната сексуалност, но тоа не значи дека ги возвеличувам голема насмевка

И Исус ги заштитувал грешните, но тоа не значи дека ги возвеличувал.

Уште повеќе, во модерново хумано доба општествата не ги санкционираат луѓето како во темните векови поради нивната раса, националност, физички и ментални недостатоци или религијска и сексуална определба. Хуманоста денес е инклузивна, а не ексклузивна.

Ма какво шегување колега, сето кажано е жива вистина, чисти животни факти кои следат низ целата човекова цивилизација. 

С'е до појавата на Христијанството хомосексуализмот како сексуален избор бил прифатена појава во најголемиот број  општетства (доволно е да се потсетиш на Александар Македонски, а ако сакаш повеќе информации упати се до некоја катедра по историја). И хомосексуалната преференца во човековата интимност не значелo откажување од основање хетеросексуални семејства. Затоа реков дека хомосексуалците не биле без деца, а денес тие имаат и опција тоа го остваруваат преку банки на сперма и со усвојување деца.

Токму затоа и посочив дека хомосексуализмот историјски никогаш не претставувал проблем од аспект на размножувањето на луѓето, па денес употребата на тој аргумент не само што е архаичен, туку воопшто не држи вода иако звучи логично и разумно. 

И не се лути ако понекогаш не се служуваме во мислењата, ОК ? среќа

Меси, мислам дека очигледно не се разбирате со Сантијаго, мора да разбереш дека ние збориме за теоретска возможност (шта би било кад би било народно кажано), не дека, некој сериозно смета дека хомосексуалците ќе го истребат човечкиот свет...
затоа што, постои можност човечкиот вид да биде истребен од депопулација, исто како што постои можност никогаш да не се случи истото... а која од тие две опции ќе биде остварена, никој не може да тврди
и јас погоре спомнав дека повеќе верувам дека луѓето ќе се истребат од војни и природни катастрофи попрво (дури очигледно е дека во моментов светот има проблем со пренаселеност), ама се разбира, тука не дискутираме за тоа кој во што верува, туку за постоење на теоретски можности...

а сантијаго највеќе му беше смешно тоа што си пишал дека хомосексуалци се размножуваат, што не е возможно... не мешај биолошко размножување со создавање на фамилија, колку деца и да родат или посвојат хомосексуалците, секогаш ќе бидат плод на хетеросексуален процес...
но еве едно прашање, ако хомосексуалците намераваат да го берат плодот на хетеросексуалците, тогаш која е поентата на нивното постоење? фактот што некој сака да ги поседува благодетите на хетеросексуалниот социјален статус (како што е потомството) а истовремено да биде хомосексуалец, не ми е јасен...
технички теоретски гледано, со самото тоа што некој одбрал да биде хомосексуалец, односно се противел на природната предиспозиција за размножување, а истовремено сака потомство, воопшто не ми е јасен и само ми поставува повеќе прашања

Изменето од zabegan - 18.Јули.2012 во 02:21
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2012 во 02:28
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

а сантијаго највеќе му беше смешно тоа што си пишал дека хомосексуалци се размножуваат, што не е возможно... не мешај биолошко размножување со создавање на фамилија, колку деца и да родат или посвојат хомосексуалците, секогаш ќе бидат плод на хетеросексуален процес...
но еве едно прашање, ако хомосексуалците намераваат да го берат плодот на хетеросексуалците, тогаш која е поентата на нивното постоење? фактот што некој сака да ги поседува благодетите на хетеросексуалниот социјален статус (како што е потомството) а истовремено да биде хомосексуалец, не ми е јасен...
технички теоретски гледано, со самото тоа што некој одбрал да биде хомосексуалец, односно се противел на природната предиспозиција за размножување, а истовремено сака потомство, воопшто не ми е јасен и само ми поставува повеќе прашања

Едно нешто ќе кажам, ако некој разбере ОК, ако не пак ОК затоа што не планирам да се натегам тука за глупости.

Ако Бог не сакал нешто да биде онакво како што денес некој сака, кои сме ние да го присилуваме тоа?

Ако не можеш да имаш нешто, не земај од другите.
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8788899091 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.