IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8687888990 103>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 18:55
Човештвото нема никогаш да изумре пореади тоа што наводно СИТЕ ќе станат хомосексуалци и НИКОЈ повеќе нема да има хетеросексуален секс.  голема насмевка

Хомосексуалноста постоела откога постои човешвото и ако поради тоа не узумрела до сега, кога човеството било далеку помалубројно, како очекувате да изумре сега ?  голема насмевка

Од тој аспект на човештвото му престои проблем од  хетеросексуалците и премногу родените деца. ТОА е најголемиот проблем денес за кој не сака јавно да се истопори ниту еден политичар или научник.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 20:41
Taka be Mesi, kazi im, mene ne me slusaat

Toa za sto ti zboris i jas odamna go verglam - nie postoime za nekakov si balans, i onaka ne ima premnogu
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 21:52
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

nie postoime za nekakov si balans, i onaka ne ima premnogu

смеење
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 21:59
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Човештвото нема никогаш да изумре пореади тоа што наводно СИТЕ ќе станат хомосексуалци и НИКОЈ повеќе нема да има хетеросексуален секс.  голема насмевка

Хомосексуалноста постоела откога постои човешвото и ако поради тоа не узумрела до сега, кога човеството било далеку помалубројно, како очекувате да изумре сега ?  голема насмевка

Од тој аспект на човештвото му престои проблем од  хетеросексуалците и премногу родените деца. ТОА е најголемиот проблем денес за кој не сака јавно да се истопори ниту еден политичар или научник.

Колега ај препрочитај се намигнување

Ова е чиста глупост ... ништо повеќе...

И сам знаеш дека за најголемиот проблем како што го нарекуваш ти има одредена група на луѓе кои се нарекуваат како што се нарекуваат и за тоа се измислени низа лоши работи до сеа ...
Ајде сите да се направиме хомо и светов ќе цути ... Бог да чува !
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 22:14

nie postoime za nekakov si balans, i onaka ne ima premnogu

смеење

Dobro, malecok lapsuzголема насмевка... loso se izrazivголема насмевка 

baska od mobilen.. ali u sekoj slucaj, sam sebe go ubijalгазење од смеење

Изменето од ekszi88 - 16.Јули.2012 во 22:20
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 22:15
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

И сам знаеш дека за најголемиот проблем како што го нарекуваш ти има одредена група на луѓе кои се нарекуваат како што се нарекуваат и за тоа се измислени низа лоши работи до сеа ...

Aj kazi mi ja receptata kako se pravi homo molim te, ljubopitna sumтрепкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 22:36

Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Aj kazi mi ja receptata kako se pravi homo molim te, ljubopitna sumтрепкање

Прашај ги познаниците хомо ... ја нема да ти одговорам на прашањето затоа што никогаш нема да бидам хомо 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 22:40
A be mene mi e jasno, ama ti nesto se bunis... muabetive na temava slabo ti drzat voda zatoa sto davas primeri koi sto ednostavno nemaat ni teoretski a bogami ni prakticni sansi da se desat намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 22:44
Е да бе немало голема насмевка

Кога се тресат глупости ај и ја малку да потресам плазење

Некои работи ептен немаат смисла ... намигнување

Не осудувам али нереално да се фаворизира нешто пред друго ... е тоа не останувам рамнодушен
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 22:55
хомосексуалците сеуште не успеав да ги разберам од аспект на разможувањето, реално научно гледано, социјалните односи и сексуалните чинови меѓу луѓето од различни полови настанува од природниот инстинкт на човечкиот род да се регенерира, односно така си наложува природата на телесните можности (од тој аспект ги сметам за нешто неприродно, не ненормално, туку неприродно, има разлика)
но, тоа би значело дека такво нешто како хомосексуалци воопшто не би требало да постои, или да биде сведено на минимално нешто како сексуален фетиш (ова најчесто си го давам како објаснување, ама не го изјавувам многу затоа хомосексуалците одма мислат дека ги вреѓам како нешто ненормално)

а за тоа дека нема никакви шанси некогаш да се изврши репродукција кај луѓето со една полова клетка, е точно, без разлика на развојот на науката... тоа единствено ако човекот еволуира во такво нешто ... што значи теоретски тоа е закана за човечкиот род
значи никој не ви збори дека хомосексуалците се директна или опасна и страшна закана за човештвото, туку дека постои и таква можност
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 23:00

A be mene mi e jasno, ama ti nesto se bunis... muabetive na temava slabo ti drzat voda zatoa sto davas primeri koi sto ednostavno nemaat ni teoretski a bogami ni prakticni sansi da se desat намигнување
абе ти баба ванѓа дане си? намигнување
до 1903 сите мислеле дека човек да лета било некаква фантазија, па што се случило?

тука ни ти ни сантијаго не може да бидете во право затоа што говорите за иднина, нешто што е непредвидливо, и тоа базирани сте на на свои претпоставки (барем ако ништо друго, математичка веројатност да пресметавте)
не одете во дискусија со усијани глави застапувајќи блокови ко политичари некои
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 01:24

Nikogas ne mi bil dovolno jasen muabetot u ovoj stil:

" ако човештвото се потпираше на хомосексуалците да го продолзуваат човечкиот род пред милиони години, тоа немаше да се случи а ние денеска немаше да постоиме"

Pa ne e poentata celo opstestvo da bide homo ili biseksualno, no sharenolikosta vo oblasta na seksualnosta sekogas postoela i ke postoi, toa sto nekoj drug saka da go negira postoenjeto na vakvite pojavi toa e veke drug problem. Ako izumre covestvoto toa sigurno nema da bide zaradi istopolovite vrski.

A za nestata deka se menuvaat, da, se menuvaat. Vo minatoto bil zabranet brakot megu crnite i belite a sega toa e smeshno, taka da i seto ova nekogas ke bide smeshno, no sekogas ke bidat tazni onie zagubi.

Девојко драга, знаеш што ме нервира најчесто кај луѓето, ќе им направиш муабет и они ќе се фатат за една одредена реченица која впрочем е дел од концепт а ти во случајов ја извади од контекст, т. е го тераш муабетот во друга насока од типот за шареноликост и еднаков третман. Значи ти не ми го читаш постот во целина и се фаќаш за детали кои не би требало да ги мешаш ко баби и заби. Затоа не ти е јасен муабетот у тој стил (претпоставувам). Значи како што спомена еден член не се работи за ненормална појава(хомосексуалноста) туку за природни биолошки процеси (читај репродукција), а човештвото денес е намножено во толкав број затоа што го откриле пеницилинот измислиле вакцини па не не косат повеќе чуми и колери и остали болештини и не живееме во калови и коњски измети.(Значи не спомнав дека хомосексуалците биле закана по човештвото) 
 Ти можеш, и сите ние да ја набљудуваш хомосексуалноста од сосема поинаква призма во 21 век и да си засегнат за она што се случува денес. На луѓето им требало многу време да еволуираат во целина и да почнат да разбираат одредени појави. И не сакам да се повторувам без врска зашто фино си објаснив во постот од психо-физички и социјален аспект што мислам за хомосексуалноста, а тоа е дека нема ништо негативно во целата работа.
Мислам дека си доволно интелигентна и ти да прифатиш одредени факти за кои дебатираме овде (дебата-млатење празна слама) а не само да бараш причина за бидеш опуртуниста во секоја можна ситуација и постојано да заземаш став Скот Пилгрим против светот.
Ме нервираат и тие таквите кои фрлаат дрва и камења по хомосексуалците и нивните определби и начин на живот, без да се потрудат да ги разберат а ме нервира и кога и тие од другата страна одбиваат да прифатат дека некои нешта се такви какви се (повторно за хуманата репродукција) а не како им одговара да бидат.
Човекот поминува низ неколку развојни фази- биолошко-физичка, интелектуално-емоционална и социјална и би било во ред доколку се дебатира околу било која од овие е да се постават концизни граници за да не се мешаат поими.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 02:05
Od koj kontekst go izvadiv ne mi e jasno? U koj kontekst i da go stavis e daleku od vistinskata slika. I gi citam postovite vo celost no reagiram na neispravnosti spored mojata procenka.

I ne, ne sakam da prifatam nekoi raboti, ednostavno mi bodat oci i reagiram.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 02:22
Inaku Zabegan, sto ima nekoj da go zanima dali jas ke odlucam da imam dete ili ne? Trgni ja na strana mojata seksualna orientacija. Ke me napravi li toa pomalku covek? I spored koi kriteriumi?

A kako vie heteroseksualcite se samoproglasivte za normalni? Taka sto sekogas mnozinstvoto mora da e naj naj. Malku narcisoidno. I pokraj toa sto celoto covestvo se samounistuva na sekakov nacin najgolemiot problem e vo toa sto dvajca pripadnici na LGBT populacijata ne mozat da napravat dete? Pa ete, i onaka ima eden kup siracinja kako produkt na heteroseksualcite (da napomenam, po priroden pat) pa da se napravi nekakov proekt istite da bidat zgrizeni vo semejstva, nezavisno dali hetero ili homoseksualni, vo takov sklop na starateli kade sto gore - dole bi naucile za nekakvi si vrednosti.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8687888990 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.