![]() |
|
Кој сум јас? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 22> |
Автор | ||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Кој сум јас ? Јас сум Оној што му го поставува тоа прашање на Мене. Мене, мојата материјална манифестација како тело, член на социјалата, маж, татко, македонец, член на Идивиди, Его и т.н. ... не сум Јас. Јас сум Оној или Оноа што ме прашува Мене. Мене е привремена креација со одреден век на траење, исполнета со секакви можни привремени искуства, доживување, мисли, желби, идеи и емоции кои се менуват секој момент иницирани, моделирани и негувани перпетуално од самите себе. А Јас сум вечното битување кое е сведок на Мене. Толку едноставно и прекрасно! ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
|
Кој сум јас ?
![]() Ете тоа сум. ![]() Толку едноставно! |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
|
Кој сум јас...
Одговорот на ова прашање по биолошки пат е " Tи си производ на сексуалниот чин помеѓу маж и жена во простор и време " некогаш како последица на свесна активност со јасна цел,а понекогаш и како колатерална штета од последиците на гравитацијата и брзината... ![]() Каде сме, каде сакаме да се видиме во иднина и како тоа ке го постигниме е прашање кое доколку го решиме правилно ке ни го даде одговорот на побитните прашања ,Што си и зошто си... |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
-ako ne drugo izgleda dobivme filosof +...tuka !
![]() ...inache,...bash me boli koj sum jas,...od filosofski aspekt gledano, ...mislam. ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
ја кажи од финански аспект кој си ти ?
|
||
![]() |
||
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
|
Шо би рекол чичко Ron Yeremy...и мене ич к..не ме боли кој сум,но филозофски гледано коа ке дознајте што сум ...ке ве заболи душата...хахаха
|
||
![]() |
||
|
veruj,...ni dushata nema da me zaboli , koga i bi doznal ..shto si ti !
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
Брза ја кажи кој си бе ти каде цела година плукаш врз родната ти држава и се жалиш од животот и накрај на месец јули наоѓааш пари да се сончаш 20 дена во Грција Што работиш ? Таксист ли си ? И земи го тргни тој вулгарен јазик од твојот речник оти не ти одговара на годините .
|
||
![]() |
||
BellaGrandma ![]() Сениор ![]() Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
|
A sto e bitno koj e TOJ nadvor od forumov..kazi koj si ti? Ama...vo filozofska smisla na.zborot!
|
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
![]() |
||
|
На мене ми е важно кој е тој затоа што секојдневно ја навредува Македонија и се жали од животот во оваа земја
|
||
![]() |
||
BellaGrandma ![]() Сениор ![]() Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
|
pa duri i da se zali go nemas ekskluzivnoto pravo da znaes koj e TOJ ![]() |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
![]() |
||
|
![]() ...bi te ![]() ![]() ...p.s...se chudam samo ,...zoshto si iznenadena shto nekoj moze da bide,...vistinski proliv! ![]() Изменето од brza - 11.Јули.2012 во 12:20 |
||
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |