IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Патувања...
  Активни теми Активни теми RSS - Одмор во Албанија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Одмор во Албанија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 24>
Автор
Порака
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Статус: Офлајн
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 20:48
Da emil ama ne se gleda se na slikata.
Vo toj predel ima nafta i onie kako i da gi vikaat..za cuvanje...
Toa e edinsteniot problem na Drac od turisticka gledna tocka...no im nosi mnogu pari...
Sepak Sarand Ksamil i Valona go nemaat toj problem...ete tamu odi...

P.S...ne znaev deka imas tolku ograniceni pogledi vo zivotot..
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 20:57
Vsusnost sega ja zagledav slikata podobro...
Tamu najgore na ona izdadenoto prema moreto ima mal plostad...so eden spomenik na konj..ne znam koj...
Koga gledas prema dolniot del na slikata mislam deka toa ne bese pesocna plaza tuku betonirano
Na gorniot del od slikata se gleda eden kako zaliv...toa e centralniot del...tamu e prilicno necista vodata...
Ke stavam jas sliki od pristanisteto koga ke se vratam doma..na memoriskata mi se..
Ke go vidis pristanisteto iako e od kola slikano...pretezno nema tamu turisticki brodovi..vidov eden golem na MSC mislam bese..i tolku...najcesto prenesuvaat nesto ....se samo ne lugje
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 23:50

Tamu najgore na ona izdadenoto prema moreto ima mal plostad...so eden spomenik na konj..ne znam koj...

...тој не е споменик на коњ,туку воин на коњ....и името му е Ѓерѓ Кастриот.намигнување

Различно е од овде...таму пишува чиј е споменикот...т.е. кој е кој.

...и ова,огласот од лани сеуште трае....т.е. не е застарен.плазење

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2012 во 00:09
Убава е Саранда, нема збор, ама патот бре-убива.Ѓоамити автопат, а се е двосмерно.
А и никој бре не сака со мене да оди, оти патот им трае 3 дена натаму, три дена наваму.смеење Мене многу поубави ми се она остатоците од византиско време (ги виде или и ти не си по ископиниразмислување)
Таму човек со денови може да остане, да разгледа.
И нешто чудно што ми падна во очи-нема многу џамии (незнам сега дали има нешто ново изградено). Кога пред повече од месец дена бев во Струга, во 4 сабајле сум срипала од она пеењето на оџата. Во Саранда тоа не го чув. А има и мноооогу убави, стари цркви. Милина. Уствари, се им е убаво.Зградите им се нови, становите за издавање опремени по некои нормални стандарди.
Мислам дека за некоја година ќе ни биде скапо.тага
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2012 во 00:20

...копам,копам како не!.црвенеење

..нема да биде скапо..уствари.за кого како.....држ се за мене и немај гајле...вечни 25 евра- апартман.намигнување

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2012 во 00:56
Originally posted by zagor zagor напиша:

...тој не е споменик на коњ,туку воин на коњ....и името му е Ѓерѓ Кастриот.намигнување

Различно е од овде...таму пишува чиј е споменикот...т.е. кој е кој.

...и ова,огласот од лани сеуште трае....т.е. не е застарен.плазење

Ту да му се сневиди, сум го заборавила Кастри-отизненадувањесмеење
Е тоа да видиш, не памтам такви работи, фала што ме потсетиголема насмевка
А бидејќи го пишував тоа во брзање, мислев да пишам војник на коњ, па се предомислив и сакав да пишам споменик некој, па на крај излезе споменик на коњ (што нема логика да качиш цел споменик на еден коњ - освен во СК, таму е се можно). Алал да ми егазење од смеење

Мамче, зошто бе по 3 денаизненадување Па ние тргнуваме сабајле во 5 а таму сме на пладне, нешто после пладнеплазење Па задолжителен ручек некаде со добар поглед, е после тоа што ќе се прави ќе видимецрвенеење

Џамии скоро и да не може да сретне човек. Наместо тоа, премногу ми се допаѓа онаа најголемата црква во Драч (мислам најголема им е, не видов поголемазбунетост)  ама знам дека уште малку со клоци ќе не бркаа кога сакав да ја сликамизненадување
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2012 во 01:01
е што се чудите де? најголем дел Албанци таму се католици
инаку чисто за споредба, Албанија во моментов не е ништо поразлична од Грција во девеесетите... ако збориме за приморје
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2012 во 01:04
Поразлична енамигнување Многу поразлична.

Инаку најголем дел не, ама голем дел да - католици се. 

Најинтересни ми се бункерите ... еден колега вика .. Добро вие одете плаќајте за сместување, јас со вреќа за спиење одам во некоја авантура, ми изгледа прилично свежо внатресмеење
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2012 во 02:45
Originally posted by BellaGrandma BellaGrandma напиша:

Поразлична енамигнување Многу поразлична.

Инаку најголем дел не, ама голем дел да - католици се. 

Најинтересни ми се бункерите ... еден колега вика .. Добро вие одете плаќајте за сместување, јас со вреќа за спиење одам во некоја авантура, ми изгледа прилично свежо внатресмеење
е што е поразлична? истите цени, истата понуда, истата фаза на развој...
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2012 во 02:54
Па и не е баш така. Албанија е поефтина од Грција во тоа време, Јадранското море не може да се споредува со Егејското, а треба да поработат на инфраструктурата уште мноооогу за да ја стигнат Грција во 90-тите. 
Албанците како народ не можат да се споредат со грците, па колку и да не мразат (мнозинството не не мразат, само политиката им е таква) грците се далеку попријатни домаќини од албанците. 
Тоа што можеш да го купиш во Албанија сега, во Грција го имало и пред 90тите..

Албанија иако многу потешко него што треба, се развива доста добро. Но и покрај ова темпо не може да се спореди со Грција во тоа време. 
Патем, цените секогаш биле повисоки во Грција, не само за сместувањето туку општо за се. Уште поскапо стана кога ги сменија драхмите со еврото. Платите им скокнаа, стандардот им скокна...цените до плафон.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2012 во 10:02
...na zabeganiov ochigledno neshto mu e  pobrkano,...ili  znae on kako e (bilo) , ama namerno saka nkogo da go ...omalovazi . (grcite)

..a, koga  vekje go vkluchil ''vremeplovot''...jas bi rekol deka albanija sega e  vo vremeto koga  grcija bila pred,...peeset godini  !
.. ne zmislam na onie silni moderni hoteli , tuku , ednostavno na ,...infrastrukturata od sekoj vid ,...koja shto e preduslov za  ...bilo kakov razvoj ,...a, najmnogu za turistichki boom!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2012 во 22:09
Originally posted by brza brza напиша:

...na zabeganiov ochigledno neshto mu e  pobrkano,...ili  znae on kako e (bilo) , ama namerno saka nkogo da go ...omalovazi . (grcite)

..a, koga  vekje go vkluchil ''vremeplovot''...jas bi rekol deka albanija sega e  vo vremeto koga  grcija bila pred,...peeset godini  !
.. ne zmislam na onie silni moderni hoteli , tuku , ednostavno na ,...infrastrukturata od sekoj vid ,...koja shto e preduslov za  ...bilo kakov razvoj ,...a, najmnogu za turistichki boom!
а ја тука за инфраструктура ти зборам или за туристичка понуда???
ај ако не да споредуваме како било во времињата на енвер Хоџа, политика, економија и слични глупости...

а еве и за инфраструктура да збориме, свесен си што све се изгради во Албанија во последниве години? во поглед на патишта... и аеродроми реконструираат
а грција има изградено две магистрали и на нив стои со години... дури сега ја разгрануваат мрежата, да не збориме па за железници... или сакаш само за Е75 да збориме?

Изменето од zabegan - 10.Јули.2012 во 22:24
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2012 во 20:35

Саранда, Албанија – сериозна конкуренција за многу приморски земји и области !!!

Саранда има преголем потенцијал за да стане новото монденско туристичко место, во кое ќе бидат сплотени сите епитети, за совршено место за одмор и рекреација…

Саранда, е главен град на истоимената област и една од најатрактивните туристички дестинации во Албанија. Ова живописно место се наоѓа „ во прегратките “ на морето и високите планини во позадина. Прочуена е по добриот ноќен живот, убавите песочни плажи и кристално чистото, тиркизно море. По должината на брегот се наоѓаат луксузни хотели и угостителски објекти.

Се наоѓа на Југ, на брегот на Јонското море и е одделена две наутички милји од грчкиот остров Крф, со кој е поврзана со траект. Името на градот потекнува од „ Саранди “ – име на старохристијански манастир, посветен на четириесетте свети маченици. Изградена е на рушевините на античкиот град Онхесмос.

Во последно време, Саранда доживува туристички иградежен бум. Забрзано се градат инфраструктурни објекти, особено патишта…

Според положбата, Саранда, потсетува на турската бајка – Кушадаси, а има и свој „ Ефес“, односно Бутринт, во кој италијанските археолози откриле градби од шестиот век пред новата ера. Во околината на градот се наоѓаат неколку туристички атракции: Acharavi , Finik, Butrinti, Pantokrator, Sidari, Barbati, Peroulades, Gjirokastra oko, Castle Lekures, Agios Georgios…

Саранда е многу повеќе од обична авантура… Размислете за оваа прекрасна дестинација !!!

Изменето од Valerija - 14.Јули.2012 во 20:37
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
a.janev Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 18.Септември.2008
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај a.janev Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2012 во 17:59
сакам да одам во албанија некаде на крајот на август,дали некој знае во Саранда или Ксамил колку е еден апартман за една фамилија со 2возрасни и 2деца(значи типичен апартман)и какви се таму апартманите дали се нешто слични како во Грција да речеме.инаку ке одам прв пат.какви се плажите таму дали се песочни.мајмногу ме интересират какви се цените за апартманите и цените по ресторантите.ако знае некој нека напише
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.