IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8485868788 103>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 00:51
Ne e izbor ke bidam iskrena, jas najmalku sakav da bidam ova sto sum, jas bev preplasena i da, imav cuvstvo deka so mene nesto ne e vo red osobeno koga imav covek doma so onaa postojana potreba da me menuva za da bidam 'ponormalna' vo nejzinite oci. Go mrazev toa sto sum, probav da ne bidam, se siluvav sebesi - taka znaev togas, togas nemav golemi izbori osven postojano da probuvam da se 'normaliziram' za da ne go pominuvam toa sto go pominuvav togas. Ne mozev da ja odberam svojata seksualna orientacija no mozev da biram - dali ke prodolzam da se siluvam sebesi ili ke prestanam da odam protiv sebe i ke se grizam za sebe poveke od porano? Ova vtorovo mi se cini poprimamliva opcija
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 03:44
Избор е,ти не се роди како таква
Ти си одбрала нов начин на живот кој си морала прво ти да се убедиш на тоа,затоа и долго си се измачувала...па да ги убедиш блиските.
Ако не е избор што е....не е ген
Мал е бројот на таквите врски,и чудно ми е кога ќе слушнам дека многу се сакаат и се заљубиле се пронашле себеси.....во тој свет немаш избор го прифакаш оној со кои имаш исти желби
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 08:29
Od kade go najde ovoj podatok deka e izbor? Zanimlivo e kako znaes kako toa se odvivalo vo mojot zivot.

A i kolku da e cudno licno jas poznavam parovi koj si funkcioniraat bas super.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 10:03
ja pod izbor mislev na ova:

...samo kaj chovekot ima poedinci ,...koishto pre ( i ednistveno ) bi izbrale da se ligavat so   ''sopstveniot'' pol  poprvo,...otlkolku so nekoj od sprotivniot.

...a takvo neshto da ima megju zivotnite,...

...si jbalo mamata!

...bash me interesira dali nekoj majmun  bi go napravil toa. збунетост

..k'o shto rekov,...ima ,...ama samo ako nema kade na drugo mesto ili pak...po greshka ! голема насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 10:57
hehe, ne ti sugerirav brza - jas samo se nadovrzav pogore na tvojot post . btw, mislam deka i majmunite go pravat toa toa si e prirodna rabota, samo neli, nie lugeto malku si se voobrazuvame
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 11:26
Ljubovta ne poznava granici... ne poznava etiketiranje... ne bara... ne se dokazhuva... ednostavno i prekrasno TAA postoi!!!среќа

Mislam deka i majmunite go razbiraat TOA!смеење

Jas samo da si go kazham molot stav, de!голема насмевка Zsh ljubovta e seprisutna ... bash isto kako i "BOG"голема насмевка
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 11:27
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Temava e sepak za diskusija i kako vo sekoja druga tema taka i tuka ima sprotivstaveni mislenja. Jas ovde spodeluvam slucuvanja, no sekoj sto ke se drzne da me navredi normalno deka se sprotivstavuvam, sekoj sto ke pobara objasnuvanje moe e da objasnam i se dodeka nekoj kazuva pogrdni iminja za LGBT populacijata kako pogore Emil i Wolks...ke zastanam vo odbrana na onoa sto sum. Ne e problem da e mal procentot na zastapenosta na homofobijata i transfobijata, problemot e sto e golem i pravi problemi. Toj sto si iskusil na svoja koza - znae, a toj sto znae ke proba nekako da gi smeni nekako rabotite kako sto toa nekogas go napravile crncite, zenite. Od ziveenje u kutenka i strav nema air, nekoi raboti sozdavaat revolt i ne smeat da bidat premolceni. Mnogu rekle: ne se zamaraj so drugite,zivej si go zivotot, no jas prasuvam, dali seriozno veruvate deka e tolku ednostavno so tolpd dushkala okolu nas zedni za shirenje na govor na omraza i red drugi raboti? Kolku luge se istepani poradi svoj rodov identitet i seksualna orientacija? Izbrkani od doma? Ismejuvani? Pokazuvani so prst? Seuste li da se prekutuvaat ovie raboti? I don't think so... Ne e problem imanjeto na luge so sprotivstaveni mislenja, problemot se homofobi i transfobi koi go oteznuvaat zivotot na lgbt populacijata. Kolku i da zavisat od nas kako se odvivaat rabotite vo nasiot zivot, sepak ne smeeme da go negirame silnoto vlijanie od nadvoresnite faktori od sekakov tip.

Не си правам муабет од памет. Значи, доволно сум ги имал околу мене , па дури и ми станало премногу. Вештачки ми е - да, и тоа нема никој да ми го смени. Ако го препрочиташ мојот пост ќе сватиш дека со ништо не ги навредив тие , како ги викаш луѓето на Л...! Ако само сакате да се контраме , тогаш повелете - не е тоа целта според мене. Темата гласи „мој став за хомосексуалност“ - јас се изјаснив. ВО случајов , вие немате доволно толеранција за тоа што на некој вашите потези не му се допаѓаат. Не можи сите да ве сакаат. И мене не ме сакаат сите, па не ме заболел многу маусов од PC за тоа. А пошто сите до сега такви што сум ги познавал му било ЕПТЕН битно дали му одобрува околината - еве уште еднаш : ОКОЛИНАТА НЕ ВИ ОДОБРУВА И НЕМА ДА ВИ ОДОБРИ (во глобала) . Ако ви одговара така , арно , ако не тогаш не го форсирајте моментот затоа што е бесцелноголемо гушкање

@ ninja - колега, извини ако нешто од тоа што сум го напишал се спротиставило со тоа што си го проценил, не сум имал намера. Како што гледам ,уште нема ништо така проблематично во постовите за да треба да се изменува или цензурирасреќа

Изменето од volkswagen - 09.Јули.2012 во 11:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 11:46
jas vo postot rekov a i seuste mislam taka - sosema e vo red lugeto da imaat svoj stav no ne e vo red da me ponizuvaat, navreduvaat i da mi uskratuvaat raboti poradi toa sto sum - a veruvaj se slucuva. vidi volks, ja ne te teram tebe da me cenis, nemam namera da ve teram na nisto no ne toleriram sirenje na govor na omraza i navreduvanje..pa kako saka neka se narekuva temava.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 11:55
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Ljubovta ne poznava granici... ne poznava etiketiranje... ne bara... ne se dokazhuva... ednostavno i prekrasno TAA postoi!!!среќа

Mislam deka i majmunite go razbiraat TOA!смеење

Jas samo da si go kazham molot stav, de!голема насмевка Zsh ljubovta e seprisutna ... bash isto kako i "BOG"голема насмевка

Vo odnos na seksualnata orientacija i rodoviot identitet ima luge sekoj so svoj identitet no postojat i luge koi sto ne se identifikuvaat so nisto (queer ideologija) za koi sto jas smetam deka i dvete raboti se podednakvo za pocit. Jas ova ne go gledam kako sprotivstavenost tuku kako postoenje na najrazlicni varijacii vo pogled na seksualnosta. Seksualnosta e mnogu sharenolika ra
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 12:02
rabota, no da, se soglasuvam so tebe Viki, site zasluzuvame ljubov.

p.s. se izvinuvam za nepreglednosta, pisuvam od tel,ako sakaat nadleznite neka go spojat so pogorniot post, mene me zeza nesto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 12:02
rabota, no da, se soglasuvam so tebe Viki, site zasluzuvame ljubov.

p.s. se izvinuvam za nepreglednosta, pisuvam od tel,ako sakaat nadleznite neka go spojat so pogorniot post, mene me zeza nesto

Изменето од ekszi88 - 09.Јули.2012 во 12:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 12:10
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Od kade go najde ovoj podatok deka e izbor? Zanimlivo e kako znaes kako toa se odvivalo vo mojot zivot.

A i kolku da e cudno licno jas poznavam parovi koj si funkcioniraat bas super.

Јас не сум присутна тука за да го анализирам твојот живот и твоите одлуки,ама доволно си кажала тука за себе за да го сватам тоа.

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 12:19
So koi instrumenti go sprovede analiziranjeto sto go dobi toj tolku verodostoen rezultat deka imam odbrano? Zatoa sto sum seksualno zloupotrebena sum toa sto sum? Obicno lugeto toj nastan mi go vadat kako pricina.. no jas licno veruvam vo predispozicii. Ima mnogu luge so uste poloso iskustvo od moeto pa se heteroseksualci.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2012 во 12:34
Пишав не сум овде за да те анализирам,и не ни сум седела и размислувала околу тебе...едноставно го читам твојов став на темава како на сите други.
Неможеш да ме убедиш дека сето ова не било по твоја волја,секој си одбира на кој начин ќе си ги реши работите или проблемите во животот.....
И самата кажа дека добро си поминала што блиските го прифатиле тоа
Значи си морала прво ти да се прифатиш да решиш па да соопштиш.
Ама завршувам....доста коментирав

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8485868788 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.