IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8283848586 103>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 16:14
ne e poentata da mi go vidis liceto, poentata e drugo.. poentata e nie postoime. Jas brza ne go krijam moeto lice, mene ne mi e problem da otkrijam koja sum voopsto, no ne e poentata toa na porakata. Ne stanuva zbor za moeto lice, identitet itn. Stanuva zbor za mnogu podlaboka poraka. Koga stanuva zbor za mene jas poveke ne se krijam среќа
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 16:23
...ma, ne znam za tebe  ama,

..''poentata'' e shto makedonskive pederi ne ''znaat'' javno da se pokazat duri i na '''nbivniot'' den !изненадување

...inache,...ne bi se izbrojale na prstite od samo edna raka!

...osven ako , mozebi, ostanatite ne bile pod  zakrilata na ...debelata senkanekade pokraj ..pod retkite drva shto ( seushte) ,
...uzivaat na ploshtadot,...t.e...na  panagjurot skopski .
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 17:09
Tvojata poenta momentalno e provokacija, nisto drugo... среќа 

Nekoi raboti se podlabki od sto mozes i samiot da zamislis i pomislis or whatever. 
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 17:13
eee, dobro de !да

...imash pravo,
...mozebi samo  mojov monitor mi pokazuva ,....nerealna slika!збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 17:18
Da, zatoa sto poveketo sakaat samo da provociraat deka facite nasi se bitni. Ponebitno e deka mozebi nekoj od nas ima roditeli homofobi i deka bi mozel da leta od doma a pritoa da nema kaj da odi. Ne e se taka kako sto mnogumina si zamisluvate, nemate oseteno na svoja kozha. Kako odednash stana nebitno koja sum jas zatoa sto jas ne se krijam, stanaa pobitni tie sto se krijat? Ne, ne e bitna porakata t.e. vam ne vi e bitna, pobitna e provokacijata, pobitno e da se sprotivstavuva a novite nesta намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 17:26
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Da, zatoa sto poveketo sakaat samo da provociraat deka facite nasi se bitni. Ponebitno e deka mozebi nekoj od nas ima roditeli homofobi i deka bi mozel da leta od doma a pritoa da nema kaj da odi. Ne e se taka kako sto mnogumina si zamisluvate, nemate oseteno na svoja kozha. Kako odednash stana nebitno koja sum jas zatoa sto jas ne se krijam, stanaa pobitni tie sto se krijat? Ne, ne e bitna porakata t.e. vam ne vi e bitna, pobitna e provokacijata, pobitno e da se sprotivstavuva a novite nesta намигнување
..provokacii?изненадување

...a kade nema takvi provokacii,..koga ima takva parada?збунетост

...sepak , ako nekoj e zakoraven ljubitel na ''obratnoto'' nikakva provokacija ne bi go sprechila ...za da ja pokaze svojata  ''nasoka'',.,..pa taka bi trebalo da e i tuka! !

..a,najmalku nekoi nepozneti,...ako vekje poznatite mu   go poznavaat...merakot !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 17:29
na obratnoto? збунетост interesno e koga strejterite sami si zimate za pravo da se bogosuvate намигнување
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 18:09

Da, zatoa sto poveketo sakaat samo da provociraat ... Ne, ne e bitna porakata t.e. vam ne vi e bitna, pobitna e provokacijata...

За жал така е најголемиот број луѓе... тага ... истурање отров и негативности koн с'е и сешто, особено koн оноа што не е како нив или не го дели нивното мислење и верување... тоа е храната за Егото, за паразитот и  малиот мачител (како што го дефинира Ruiz) или за "pain body" (како што го ословува Eckhart Tolle).

Кога ќе имаш време прочитај ги  "The Four Agreements" од Don Miguel Ruiz и "A New Earth" од Eckhart Tolle. Верувам дека се преведени и на македонски јазик. Тие ќе ти ги прикажат овие луѓе во нивната вистинска светлина и ќе ти објаснат зошто се однесуваат така. Патем, ова се уште подобри четива токму за нив, нешто што ќе им помогне да ги разберат корените на нивнoтo незадоволството од животот и вечната негативна диспозиција према сите околу нив.

Изменето од Messenger - 08.Јули.2012 во 04:44
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 18:18
Четирите спогодби ја имам прочитано и други некои книги од Ruiz, ама од Екарт Тол немам читано. Книгата е феноменална, имам книги од него дома. Сепак, општеството нажалост влијае. Јас, а и други не можеме да бидеме отворени. Колкумина само би била избркани од дома? Колкумина само би сакале да си го одземат животот? Кој СВЕСНО одбира да живее ваков живот? Или ти се дешава или не. Јас лично а и оние што ги знам сме биле дискриминирани поради она што сме. Мене ми зависи егзистенцијалниот дел од она што сум и те како. Колку пати само сум дошла на работ поради она што сум никој не знае. 

Дон Мигуел Руис е феноменален, јас не се откажувам од тоа што сум, герила акции ќе правиме, ќе правиме многу други акции што до сега не биле во Македонија а јас секако ќе бидам дел од тоа. Тој што знае на своја кожа ќе разбере што е да се биде ДИСКРИМИНИРАН.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 19:05

na obratnoto? збунетост interesno e koga strejterite sami si zimate za pravo da se bogosuvate намигнување
a, zoshto mi zamerash na  rechnikot?изненадување

...znaesh deka tuka ima i nekoj kojshto edvaj cheka da....filosofira,

....za sve i svashta!намигнување

...a i navistina,...zarem ne ste ..obratni  od....onie drugite?збунетост

Изменето од brza - 07.Јули.2012 во 19:07
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 19:16
aj na potrezno ke odgovoram ponormalno газење од смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2012 во 00:30
...se otrezni li?
намигнување

...na kraj kraevi,...i nie  ''pravite'' sme obratni vo odnos na,...obratnite!голема насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2012 во 02:42
hahahah, dobro sum sega. vprocem sekoj si e unikat sam po sebe.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2012 во 03:00
Немам блиски луѓе со вакви желби и ставови
Не би ми било драго ни да слушнам за некого
Ако некого видам или заприметам такво однесување одбивно ми е,не сум во тој фазон
Колку и да зборуваме дека е нормално и прифатливо,сепак не е во целост..
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8283848586 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.