|
Патување во Грција |
Внеси реплика | страница <1 2930313233> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Налепници НИКОГАШ не се лепеле. Никогаш не ми залепиле ништо.
А вие пак печете се на плус 40 степени по скопскиот асфалт. Мене од Прилеп ене кај ми е Грција. Одам таму кај што сакам бе, и не само Грција, него кај ќе ми текне. Грција е само попатна дестинација. Отидов, не планирам да објаснувам
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде Мекедонци топката е во ваши нозе ! Сега е моментов да си обезбедите вечен одмор во Грција . Нема зиме ,нема лете Вие си имате викендица и може да си уживате целогодишно |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сликата што ја ставиле ми делува како некој од островите на југот - Санторини, Миконос, Парос, Наксос и слично.
А таму нема луксузна вила поефтина од 3.000.000 евра. Не го радувајте џабе македонецот
|
||
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме интересира кога одите во Грција на каков јазик си говорите со тамошните ?
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jас ако бев немаше да им ставам на македонските таблички стикер со геогравска одреденост , аке има ставав стикер со натпис ГИРОС
ем се сочат во Грција , ема јадат евтина и вкусна храна . Работава е тип-топ И тие што прават Гиро да си знајат . За северозападниот сосед попуст заради колективно доаѓане ... За групи попуст...
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На (знаковен) грчки Ама бидејќи има многу срби кои што работат, често знаеме да свртиме на српски
Изменето од Santijago - 25.Јуни.2012 во 16:29 |
||
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а што се однесува до остатоков од твојов коментар, не знам зошто воопшто се најде на муабет на темава, јас не зборам за грција како попатна дестинација, ниту пак зборам дека во никој случај не смее да се влезе во Грција... зборам за генеричкото одење на летен одмор, секое лето, со тежок викендашки стил... |
||
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ако дозволиш може и на чело да ти залепат, нели?
Инаку како попатна дестинација мислев покрај сите останати места за посета (надвор од Грција), добро е да се потрошат 5-6 дена шеткање од едно на друго место во Грција. Грција не е само песок, море и лежалки..како што спомнав погоре. Имаш факултативни екскурзии за Атина, Воден, Вергина, крстарење покрај Света Гора, посета на едни лековити бањи - Лутраки, прекрасните Метеори, Патра, интересно е да се помине Коринтскиот канал (тоа е најчесто ако се резервира екскурзија до Пелопонез или пак ако се оди во сопствена режија). Во Атина има многу работи што можат да се видат, Атинската Агора, Акрополот, Акрополскиот музеј, храмот на Зевс...итн...
|
||
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се дискутира затоа што чисто се сомневам дека македонската популација оди во грција поради причините кои ги наброја, баш и за тоа дискутираме тука... од друга страна, ако навистина се оди во Грција поради ова што ти го кажуваш, а не поради тоа што се спомнува како фактор по 50 пати во темава (близина на море, цени и т.н.), тогаш од една страна нема за што да дискутираме, а од друга страна се потврдува тоа дека македонците сепак имаат и време и пари и нерви за шетање, и не се сврзани за Грција, туку одат таму поради некои неискоренати навики од минати времиња а за тоа дали ќе си дозволел на чело да ти залепат налепница, не знам, немам толкави м*да да се расправам со погранична полиција... Изменето од zabegan - 25.Јуни.2012 во 23:14 |
||
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...лепат и лепеле,сега Груевски кажа!. Значи вистина било..аиииииии |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..арно ама нема да ги наплаќа тие налепници,бесплатни ќе биле,само Вие ќе треба да ги одстраните со некое средство кога ЌЕ го завршите годишниот одмор во Грција,нормално ако сакате,пошто ако не ви ги видат овде,исто како да не сте биле во Грција на одмор..тоа заборавив да ви кажам. ...можете и така да ги возите,не смета.Барем на Јанкуловска... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
haha,...a be, grcija godishno ja posetuvaat skoro 20 000 000 turisti ,...be!
...sprema toa,... , smeshni se,blago recheno, onie koishti si mislat deka ,ako makedoncite ne im otidat i im ostavat nekoe milionche ,..... ke propadnele grcite ...... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лептокарија нема проблем со македонскиот јазик и придавката „македонски“Изгледа дека желбата да се привлечат што повеќе туристи од Македонија и нивните пари, лептокаријци ќе се согласат на се за гостите да се чувствуваат како дома.
Мал хотел во Лептокарија. Сопствениците на вили и хотели во грчкото одморалиште Лептокарија немаат проблем со придавката „македонски“ и со сателитските македонски телевизии. Во неколку вили и тие се во понудата на ТВ канали за заинтересираните, велат српски туристи кои во последниве неколку дена се вратиле од летувањето под Олимп.. Изгледа дека желбата да се привлечат што повеќе туристи од Македонија и нивните пари, лептокаријци ќе се согласат на се за гостите да се чувствуваат како дома. Е како па да не, само Лептокарија била. Не велат сите, од Солун до Неа Пори и од Солун до Уранополис на третиот крак |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 2930313233> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |