|
Казните за делата против половата слобода и морал |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | ||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jaс да си кажам оф топик... Ме нервираш! и не ти праам веќе муабет на волку сериозни теми туку ај бе ја, пред три саати реков добра ноќ... Инаку не сметам дека некој ако има три чисти во главата дека би легнал 15 годишна
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е добро де...4 чисти и една за перење Аааа тоа е морал бе девојче Ама денес барем 50% од тие 15 годишни имаат легнато со некој
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако де, крв да им се стори, што друго да речам
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ништо, да се здрави и живи и со памет во глава и кондом во џеб
Затоа реков, тоа е друга категорија што не може да се регулира со правото.
|
||
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе ја не знам многу за правото, јас студирав психологија една година ... само си кажав мое мислење врз основа на тоа како јас гледам на работите...
|
||
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ... моралното
Абе се е ОК, секој различно гледа на работите .. нели? Се додека не е противзаконско, секој има право да прави што сака во својот живот
|
||
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А независно дали е противзаконско или законско, малку акал у главата да има секој светов ќе ни процвета, еј ама најдов па јас за акал да зборам
|
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И с'е е кажано. П.С. претпоставувам дека под "деца" подразбираш помлади од 14 години, што во суштина претставува и гранично годиште кое е протектирано од законот. П.П.С. Годишната граница од 14 години е поставена на основа на биолошкото репродуктивно созревање, како и според вековните религиозни обичаи и традиции кај народите. Тоа од секогаш бил природниот репер кај луѓето. Во помодерните времиња годиштето на"созревање" (полнолетство) се поместува не затоа што сега децата подоцна созреваат, туку затоа што модерното време има нови барања од младите од аспект со нивното школување и приготвување за живот, па некогашната граница за сексуално општење со евентуално забременување и формирање семејство повеќе не одговара потполно на новите услови на живеење. И затоа, доколку обрнете внимание, ќе забележите дека историјски ова поместување постојано се крева с'е повисоко. Границата од 14 години се помести на 16, потоа на 18, а денес во некои држави одредени групи луѓе веќе ја спомнуваат 21-та година. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нормално, помлади од 14 години. Друга законска категорија на деца не гледам.
|
||
|
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас ќе си кажам за себе... еве не пример мојот прв секс беше на 16 год. со една девојка од 20-21 година (ама проверено ,,лесна,, женска). Тоа ми беше чисто да видам како изгледа сексот... и сега кој кого тука изманипулирал? Можно е таа мене да ме изманипулирала (плус тогаш немаше мобилни ), ама јас неа ја... на крај памет не ми беше да ја тужам за ,,напад,, врз малолетник ... но сепак друго е машко, друго е женско, машките поинаку гледаат на сексот.
Сепак јас лично (31) (со овој памет кој го немав на 16 год. ) не би се впуштил во било каква врска со малолетничка (освен да ја подучувам латински ) и да е 17 и пол години... па дури и со девојки од 18-19... може минимум некаде 23-24 год...
ПС: Се замолуваат машките членови на форумов да кажат дали биле малолетни или полнолетни кога го имале првиот секс. За женските знаеме дека биле полнолетни.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Директор на училиште обесчестувал ученици?
....a, mozebi malive si se dogovorile so direktorot ama ...posle se predomislile, ...ne znaejki deka ...dogovor si e...dogovor! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LiDivio, личност која има навршено 16 години може да има секс и тоа не е педофилија, затоа што законот јасно пропишува дека казнено дело секс со малолетник кој не навршил 14 години е сексуален, или друг полов однос со лице кое нема навршени четиринаесет години. Личност со навршени 16 години може да склучи дури и брак со претходна судска дозвола. Но, сексуални односи со личност која нема навршени 14 години, повлекува казна, независно дали личноста која немала навршени 14 години се согласувала со тоа, или не. Судот таквата согласност воопшто нема да ја земе в предвид. Законот такви нешта не го засегаат. Затоа во вакви дискусии воопшто нема место за емоции. Правото и емоциите заемно се исклучуваат. Емоциите не може да го оправдваат сторителот на кривичните дела. Ignorantia iuris nocet (непознавањето на правото никого не го ослободува).
|
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па и јас истото го напишав... не е страшно некој/а на 15-16 години да има секс со неколку години постар/а партнер/ка, ако е на доброволна основа (т.е. ако се лудо вљубени)
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не важи тоа за било која возраст... ако не е на доброволна основа... да биде казниво со закон?
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |