|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 212213214215216 217> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕМАЊЕ ПРИЧИНА ЗА РАДОСТ И НАСМЕАНОСТ НЕ Е ПРИЧИНА ДА НЕ БИДЕТЕ РАДОСНИ И НАСМЕАНИ. |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИДИВИДИ.КОМ.МК
. БЕШЕ ЕДЕН ПЕРИОД ДОБАР ИНДИВИДУА. добар интересен пријател, кој се состоел од мнозина пријатели, каде и да беа денес молчи, не зборува го питам што си рекол за последни 15 минути.... нишо за последни 30 минути... тропнав за некој непотизам.. политика.. кога човек ќе изгуби желба за креативноста, се бави со политика . пријателот ИЛИ ГО ПОГАЗИ ВРЕМЕТО, ИЛИ ГО ПОГАЗИВМЕ НИЕ, ТРЕТО ЌЕ ДА НЕМА . БИ САКАЛ ДА го поздравам, ама би била жива патетика . така да кје му кажам една мисла . ЧОВЕК КОЈ ЌЕ СТАВИ МАСКА, МОЖЕ СЕ‘ ДА РЕЧЕ Изменето од anakin - 31.Мај.2012 во 22:55 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако ти тргне работата можеш да си дозволиш да имаш цело време насмевка на лицето
но ако не ти тргне, не смееш да си дозволиш таа насмевка да ја немаш |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ ОДЕТЕ НА ОДМОРНЕ СИ ГО ТРОШЕТЕ ВРЕМЕТОкупете си или изнајмете си ефтино од НАС еден ГРКДОДЕКА ВИЕ РАБОТИТЕ, ТОЈ ЌЕ ОДМАРА НАМЕСТО ВАС . даваме 20 годишна гаранција дека ќе се одмара НАМЕСТО вас, без да се поквари и почне да работи САМ ОД СЕБЕ НЕМА алергиско дејство на лешкарењето и секогаш има полни батерии за одмарање, без потреба за полнење . КОЛИЧИНА ОГРАНИЧЕНА ( цаа 8 милиона комада) Изменето од anakin - 13.Јуни.2012 во 14:29 |
|
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sretnu se Čak Noris i sok tetrapak.... |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slaven bilic - DEBIL
. Не мора да си некој фудбалски стратег за да сфатиш дека хрватскиот селектор е дебил. Во така поставена корелација кога Италија има 2 гола , еден даден на Хрватска и еден на Шпанија и Шпанија и Хрватска имаат само по еден гол даден на Италија, стратегија е една единствена. Да вредеше нешто извиканиот хрватскиот стратег тој ќе им поставеше вистинска тактика и тоа— ДОЗВОЛЕТЕ ВО ПРВАТА МИНУТА ДА ВИ ДАДАТ ШПАНЦИТЕ ГОЛ, НАМЕСТЕТЕ ГИ НА ПРВОТО МЕСТО ВО ТАБЕЛАТА. И ТАКА НАМЕСТЕНИ НЕМА ДА СЕ ПРЕТРГНАТ ДА НЕ ПРИМАТ ОД НАС ГОЛ, КОЈ ЌЕ НЕ НОСИ И НАС И НИВ ПОНАКАТА. . . па п**ка му материна и така хрватите требале да дадат гол за да идат понатака бре и мало дете знае дека полесно ќе го дадеш кога шпанија е сигурна на прво место во табела него во момент кога шпанија може да испадне со тој еден гол . |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една од купот на најголеми глупости, која може машко билокога да
направи, е да напише љубовна песна и да ја даде на својата девојка.
Зошто 1. Љубовна песна, за една девојка, не е ништо друго но потврда, до која мерка те има обработено и спакувано….Еден убав ден, кога девојка ќе си утуви у това главата, дека си совршен, полусовршен или надежен кандидат за роб- а.к.а- сопруг, полека започнува да те обвиткува околу својот прст. Постепено стартува со побарувања на повеќе и повеќе твое внимание и истовремено те одвлекува од твоите интереси, пријатели и од волшебниот начин на живење, кој до сега го имаше. Оваа твоја трансформација ја конролира со зачестеноста на интимните односи. Понекогаш си проверува , колку многу те има обработено и се‘ почесто поставува перфидно прашање- Ме сакаш? или – Колку деца би сакал да имаш? ,и внимателно наслушува каков ќе биде твојот одговор. Љубовната поезија е всушност твојата доброволна потврда, дека си обработен, испечен, исдесиран или како сакаш наречи си го, до тој степен, што може да си дозволи попуштање во зачестеноста на интимните односи и да започне со поставување услови, кои водат кон твоето целоживотно ропство. Ако до сега беше тоа де факто, по твојата љубовна поезија станало де јуре. |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зошто 2. жена, твојата песна, ќе ја искористи против тебе во време на криза.. Жена долгорочно сокрива работи, кои ќе и дојдат под рака, заедно со симпатичната школка од одморот во Грчка, сушено цвеќе од свадбата на нејзината другарка и карта у диско од првиот состанок со нејзината прва љубов, која во никој случај не си ти. Биди уверен дека таму е сокриено и твоето поетско дело. .
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зошто 3. жена никогаш нема да разбере што сакаше да кажеш со песната. Маж знае што е тоа љубов. Жената баш ја брига што ќе напишеш или што ќе кажеш , неа цел живот ја интересира како ќе го кажеш. Постојано ја следи интонацијата на твојот глас и по цели саати анализира како тоа всушност звучело. Во прочитаната песна нема аудио сигнал, за да може да си ја сфати пораката на некој свој женски начин преку аудио анализа и можеби ќе те натера ти да ја прочиташ. Но се сомневам, оти кај неа е важен фактор време, моментот на изговорената мисла. Од друга страна љубовта ја сфаќа од аспект дали си способен да се грижиш за неа и нејзините деца и да не и се дереш, а такви пораки не се пишуваат во љубовните песни него во некои хуманитарни феетони од страна на странски невладини организации, кои со нив перат големи пари од донации предвидени за “броење јајца”. . Така да не пишуј песни, него оди си убо секој ден на работа и вечер немој да и се дереш. . ……… продолжува |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
4. Маж не пишува поезија. Крај да сите дебати.. Поезија не е за мажи, освен ако не си некој омега мажјак, и поезија, најмалку љубовна, не те интересира. Поарно оди си со пријателите на пиво, две,три. И запамти, – оди поштено секој ден на работа, носи пари дома и не и‘ се дери, тоа е љубовта која секоја жена сака . сега е крај на дебатата. |
|
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
imet vistina... imet, imet... abe kje peram, ama ne pisuem poezija. |
|
Incredible Blue
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj pa te pita tebe peri i um beri |
|
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakin, kolku vreme pisuese poezija dodeka da ti tekne ovaa mudrost?
|
|
Incredible Blue
|
|
Внеси реплика | страница <1 212213214215216 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |