|
Новиот закон за работни односи |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
betelu
Нов член Регистриран: 30.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кои можат да се пријават
|
|
betelu
Нов член Регистриран: 30.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сакаме да сме платени повеке а не се буниме за плати услови и се понатаму
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ме интересира..дали може да се докупат години на старост за да се појде во пензија? |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a?!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..остај бе,гледаш уште чекам пред шалтер.ваљда шефоте на пауза ...а овие другите..изгледа појма немаат од оваа тема. ..и тоа само за една информација!на крај,ќе треба да пишам..на ЛП!. Изменето од zagor - 02.Март.2012 во 14:41 |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zagoe,..zagore...bitno e da imash!
...a od kaj,...ne e bitno...barem ne,...vo ovaa zemja!
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...chuvaj si gi parite be!
...zarem ne si chul deka , penzija retko koj ''fakja''...ili pak i ako ja dofati nekako,...ne uziva vo nea,...povekje od nekolku godini ! ...zatoa ,..potroshi si gi parite,..dok e vreme,... za neshto popametno !
|
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Накусо, не може да се купува работен стаж повеќе.
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
чекај,вака...ми фалат неколку години или сакам да доплатам за неподмирени придонеси во текот на некои години,каде фирмите веќе не постојат а не ми палтиле тогаш, или сакам плус пензија па плаќам придонес плус и вон оние два-три столба..и ми даваат цифра....така?Тоа може нели?А ако сакам да купам 5 години старост ..зошто не би могло? |
|
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во однос на купувањето стаж, доколку секако, се било во ред во однос на плаќањето придонеси, не е дозволено, барем, според тоа што јас го знам. Дури се размислуваше во Собранието да се достави предлог, во кој некоја од партиите, барем колку што се сеќавам, предлагаше измена на постојната законска регулатива, согласно која ќе се дозволи такво нешто, но, тоа остана само како усенб предлог и за тоа во Собранието никогаш и не се водеше дебата, ниту имаше предлог за донесување закон. За минат стаж, за кој не биле плаќани уредно придонеси, не знам, затоа што, за да се даде одговор на тоа прашање, треба да се погледне законската регулатива од тој период, но познавам случаи, кои, поради неуредно плаќање придонеси имаат помали пензии. За пензиски ануитет, мислам дека зависи од договорот со приватните пензиски фондови. Мислам дека за тоа е најдобро да се обратиш до еден од приватните пензиски фондови.
Изменето од Македон - 03.Мај.2012 во 00:45 |
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |