IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6061626364 84>
Автор
Порака
FosterThePeople Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2011
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FosterThePeople Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 21:19
Не би се самоубил поради никоја причина,а помалку би убил.
Жал ми е што најчесто самоубиствата се случуваат поради сексуалната определеност кај младите...поради исмејување од врсниците и други г*мна.
За жал и такви луѓе тежат тука на планетата.
I just wanna feel real love.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 21:33
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Самоубиството некогаш претставува излез од тоа што за нас претставува затвор. воздивнување

Тоа не е излез од ништо.

И неможам да ти дадам  reason за тоа бидејќи човек кој размислува за самоубуство тоа го прави емотивно, а не со reason. Затоа никаков reason не е доволен reason за него.

Поентата со ризнот е причина за да се остане. Знаеш како некогаш.. океј, и повеќе е од очигледно дека се борам со моето депресивно стање и темава ми е место за филтрирање. Не секогаш ја гледам причината за да останам, но сеуште сум и преплашена да отидам онаму. Кој како сака нека сфати, јас знам дека моево е повеќе cry for help ама и знам дека се движам по една нагорна линија. Зошто зборувам отворено? Затоа што сум преплашена да го преќутувам сето ова... затоа што увидов и се изненадив непријатно од самата себе до каде можам да стигнам...  Ми треба подадена рака и внимание, да... не негирам ништо од тоа, но како поминува времето се помалку. И да ми каже некој за причините за да останам некогаш е толку залудно, не е поентата во сервирање ако личноста не ги осети, поентата е човекот низ животниот пат да ги осознае... некогаш доволно е човек да биде гушнат, да го истроши колку толку мракот за да види барем еден зрак. среќа
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 21:36
Се сложувам.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
saguaro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Август.2011
Поени: 482
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај saguaro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 22:23

Поентата со ризнот е причина за да се остане. Знаеш како некогаш.. океј, и повеќе е од очигледно дека се борам со моето депресивно стање и темава ми е место за филтрирање. Не секогаш ја гледам причината за да останам, но сеуште сум и преплашена да отидам онаму. Кој како сака нека сфати, јас знам дека моево е повеќе cry for help ама и знам дека се движам по една нагорна линија. Зошто зборувам отворено? Затоа што сум преплашена да го преќутувам сето ова... затоа што увидов и се изненадив непријатно од самата себе до каде можам да стигнам...  Ми треба подадена рака и внимание, да... не негирам ништо од тоа, но како поминува времето се помалку. И да ми каже некој за причините за да останам некогаш е толку залудно, не е поентата во сервирање ако личноста не ги осети, поентата е човекот низ животниот пат да ги осознае... некогаш доволно е човек да биде гушнат, да го истроши колку толку мракот за да види барем еден зрак. среќа

Добро е што имаш страв да отидеш онаму. Значи веруваш дека има нешто после смртта. Што значи дека твојот даден живот има некаква смисла и ќе мора да најдеш начин да ги решиш проблемите тука. На оној свет овдешните проблеми не се решаваат.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2012 во 03:27
Ne veruvam vo zivot posle smrtta.. ili ako veruvam toa e tolku potsevsno. Postoi onaa ronka nadez deka ima ronka nadez... se plasam od faktot deka i taa se trosi. Po gavolite, sum mnogu isplasena, zatoa tropam vaka.... jas ziveam so ideja deka nema resenie, toa e mojot problem
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2012 во 10:51
ако пишуваш на темава е лошо, ама ако престанеш да пишуваш... загриженосттајм аут
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2012 во 13:07

jas ziveam so ideja deka nema resenie

Работата е што за с'е постои решение. А дали ние во моментот го гледаме решението е сосем друга работа.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2012 во 13:16
Можам само да кажам дека сум горда на фактот што многу поретко паѓам во овие стања и можам многу пати сама да се издигнам. Среќна сум поради тоа што почнав да правам нешто за себе. Сеуште има останато ронки од ова во мене, некакво си семе, а јас не сакам да го закопам во себе и да го полевам за да расте. Го плукам, го вадам од себе и го споделувам. Тогаш ќе наидам на некоја идеја, друга, позитивна што ќе ја голтнам и ќе ја полевам.... сакам да расте позитива наместо да направам цела плантажа идеи за крај. И вие овде ми помогнавте многу да се издигнам и да застанам на свои нозе.. малку сум пијана де, ама стигнав до негде 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2012 во 13:27

Песниште!!! Текстот зборува многу повеќе отколку што би можела јас да кажам нешто

So just give it one more try to a lullaby
And turn this up on the radio
If you can hear me now
I'm reaching out
To let you know that you're not alone
And if you can't tell, I'm scared as hell
'Cause I can't get you on the telephone
So just close your eyes
Oh, honey here comes a lullaby
Your very own lullaby

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 00:07

само вистинските херои на овој живот самоубиството го прават без трага...сите останати се кукавици и цвикатори од болнава реалност.

сдк,бриго моја преџи другоме...

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 00:14
I tie sto gi narekuvas heroi koi sto se samoubile prethodno ostavale znaci i davale signali... no obicno lugeto ne zabelezuvaat i te teraat da potisnes so edni isti dosadni sekojdnevni repliki.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 00:30

ти мори не ме разбираш мене како и сите други ....

не е лесно да се убиеш,и одговорноста за твојот живот не е само твоја..батали рефрени од типот мој живот па мој..животов е ЕДЕН што би рекол дедоное,и прашањето за животот на една единка е покомлексно прашање и со тоа одговорноста треба да е поширока...што за жал кај нас не е.Ако некој си ибе мамата се убие..или така му била судбината,или бил луд,или се спасил сиротиот а вистинските причини и последици се занемаруваат.

Проблемите со самоубиство само ги префрлаш на останатите...и со самата постапка за жал кај нас само се докажува немоќта за справување со самиот живот.

затоа и велам..самоубиство без трага...ај да ги видам сега...бидете незнајни херои.

забега  човекот и светот со него...уствари јас со него.намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 00:35
Премногу апстрактна филозофија за конкретен психолошки проблем. 

И не ми се обраќај со мори, си имам ник па може и културно да разговараме... намигнување

И знаеш што е депресија? Колку што е човек одговорен за својот сопствен живот не можеме да негираме дека општеството не игра улога. Општеството знае да не затруе. Јебига, не секој е со толку јак карактер поготово ако некој претходно бил јако истрауматизиран. Одговорни сме за себе и како се однесуваме со другите околу нас.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 00:38

па прв пат така им викам..тоа ми е како здраво....и што имам јас со тебе да разговам?а?збунетост

што ако не сакам?ееее...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6061626364 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.