|
Слобода на медиумите |
Внеси реплика | страница <1 1819202122> |
Автор | ||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно слободата на македонските медиуми направија Спаска да се наоѓа во атвор .И Македондките медиумипостојано провоцират војна со нивнете слики,пепортажи кон шиптарите
молчете .Тоа вие во моментов идеалниот избор .По идеално е изберете да бидете дел од ЕУ ама немате муда за тоа .и зошто со ви муда кога соседите ви ''сакат '' како на нив им одговара посебно оние од запад и север
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
види го ти него! Ма плесну му бан еден месец да види кој е кој тука кај нас во РМакедонија. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
3 месеца да е
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е тогаш баш во убаво светло ќе се покажам кога велам дека има ... слобода...
Ај назад на тема сите...
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..ај,ќе одиме да си играме малку... кој е за ..."цурица"? |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мара Бунева?!?! А зошто беше убиена?!? Објасни ми ја ти Ваташа тогаш, објасни ми ја асимилацијата, депортажата, бришењето на историјата, Мисирков бил Бугарин, Миладиновци биле Бугари, Св. Климент бил бугарин, Св.Кирил и Методиј биле Бугари, Охрид бил света Мека за Бугарија... Објасни ми како тоа, Бугарите се пријатели на Македонците, а не го признаваат Македонскиот лиературен јазик (тоа е Бугарски дијалект според вас) и не го признаваат Македонскиот народ (адин народ, две држави). Мара Бунева е малку за целата онаа штета што вие сте ја навеле врз Македонија и Македонскиот народ! |
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nesto povrzano so temata, za razlika od prethodnite komentari
Според најновиот извештај на „Фридом хаус“ за слободата на печатот во светот, од 197 земји, Македонија, заедно со Молдавија, го делат 115 и 116 место. Споредбено со минатогодишниот извештај, земјава беше пласирана на 96 место и е ставена во групата на држави со делумна слобода на медиумите. Во делот на „делумно слоободни“, најдобро пласирани земји од регионот се Црна Гора и Србија, кои се на 75. место, а по што следуваат Хрватска, Романија, Босна и Херцеговина и Косово. Според извештајот, Црна Гора и Косово минатата година постигнале голем напредок во регионот. Меѓу осумте најлошо рангирани земји се Белорусија, Куба, Иран, Северна Кореја, Туркменистан и Узбекистан, додека најголема слобода на медиумите има во Финска, Норвешка и Шведска. Соединетите Американски Држави се на 22 место. Украина се наоѓа на 131 место и е на границата до групата земји во кои нема слобода на медиумите. |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Та и слободата на изразување не е за секого И ние новинари за пофалба имаме,се само спинџии
Новинарите лесно стануваат жртви на спинови |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да не се новинарите (алијас уредници) како дотичниот, Ерол Ризаов, и уште 2-3 јас ќе се откажам од читање и гледање вести и весници.
Кога нема да “излегува“ Горан со Сакам да кажам за мене ќе прекине слободата на медиумите, оти мене ова саботно писание ми е како утринското кафе, док сум жива и здрава. пс.....Јас не отидов во ситимолот и не си купив од двослојната и хартија оти како што вели една моја пријателка „г***т ми е чист и пред сити молот |
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu dobra kolumna
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мери Јордановска го пријави Миленко за сексуално вознемирувањеНапишано од:Филип Николовски Новинарката на „Фокус“ Мери Јордановска го пријави во полиција водителот Миленко Неделковски откако на својата фејсбук страна неколкупати објавил нејзина фотографија под која коментирал со вулгарна содржина. Јордановска за Прајмтајм потврди дека го пријавила Неделковски за сексуално вознемирување во полиција, во советот на честа при „ЗНМ“, во советот за радиодифузија и синдикатот на новинарите. Исто така, таа најави приватна тужба за навреда против Неделковски.
Ова е уште еден од повеќето случаи каде Неделковски во различни форми упатува навреди кон новинари од различни медиуми, а повеќето од нив водат судски процес против него. Последна казна што СРД ја изрече поради водителот Миленко Неделковски беше после контроверзната емисија „Миленко Неделковски Шоу“, каде водителот прикажуваше слики од новинари и ги навредуваше. Тогаш советот ја задолжи телевизијата три дена да не емитува реклами. |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете ги "непартиските" мегафони.. Само ме чуди до каде ќе оди глупоста на овој таканаречен новинар, за кој сите знаеме зошто и како сеуште работи.
|
||
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас лично мислам дека и преголема слобода имаат-некои.
Миленко во петок треба да се појави во станица за сексуалното вознемирување на Мери Јордановска |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да се сликаат црно-бело??
|
||
Внеси реплика | страница <1 1819202122> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |