|
ЕСЕНИ |
Внеси реплика |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 28.Април.2012 во 01:39 |
Историја за Божјите синови и ќерки. Историја за Есените, нивното учење и нивната поврзаност со Терапеутите, Акенатен, Мојсие, Тора, Кумран, Свијоците од Мртвото Море, Назарените, Отецот на Небесата, Месаја и прахристијаните. Изменето од Messenger - 28.Април.2012 во 01:47 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
kladence
Група Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas vsusnost mnogu malku znam za esenite. Znam deka bile stara hristijanska zaednica , deka se lisuvale sebesi od razni zemni bogatsva, nasladi, kako sho se jadenje meso ,pienje vino, ne odobruvale nitu brak....no isto taka imam procitano deka nego cekaat doagjanjeto na Isus, nitu pak se nadevaat na toa, tuku na nego gledaat kako na prorok.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека е добро да го погледнеш видеото уште еднаш... Есените му претходат на Исуса и го продолжуваат учењето стекнато многу порано од неговото јавување... уште пред Мојсие и Акенатен... Нивна група биле Назарените (Исус Назаренецот, Исус од Назарет).
Нешто повеќе за Есените: Изменето од Messenger - 28.Април.2012 во 21:55 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
alexa_1
Сениор Регистриран: 07.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 1378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mestaci
|
|
Човек гледа добро само со срцето, најсуштественото е невидливо за очите.
|
|
kladence
Група Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mojot hendikep e toa shto nemam zvuk na kompjuterot, i nisto ne mozam da slusnam od prezentacijata...:(
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |