IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Слобода на медиумите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слобода на медиумите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 22>
Автор
Порака
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Статус: Офлајн
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:13
Кој Бугарин бил убиен од Македонец, само затоа што е Бугарин?!?! Всушност, кажи ми еден пример од историјата каде Македонец убил некого од чисти националистички побуди?!?!
Човеку, вие истакнавте Бугарско знаме во сред центар на Велес и мавтавте со прст тврдејќи дека вие сте ја создале оваа држава... и си заминавте без ниту една гребнатика. А тоа што не го признавате Македонското малцинство во Бугарија е друг проблем. Видиш кај нас, секој може да биде што сака по националност и по вера и да си ги слави своите празници. Дури и полициски кордон обезбедуваме, одстапуваме јавни објекти за празници и слави на други етникуми и вери... Кај вас не можеме ни помен на Јане Сандански да му направиме.
Не сме ние тие кои насила менуваа презимиња на луѓе од ...ски, во ... ОВ, пример Карагуновски во Карагунов... Ние не сме како вас... Слободно можеш да си се шеташ низ Скопјево и да си збориш Бугарски, да излезеш на форумов и да пишуваш на Бугарски, да имаш своја тема за Бугарија на подфорум, да имаш потпис со бугарски фудбалски клуб... Извини, ние не ве убивавма, убиваме, ниту ќе ве убиваме само затоа што сте Бугари... За разлика од вас и вашиот таканаречен Цар Борис...
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:21
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Сакаш да кажеш дека тие се Бугари? Не би реколнамигнување

а јас би рекол среќа
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:26
Како го заклучи тоа?
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:29
Originally posted by pHp pHp напиша:

Кој Бугарин бил убиен од Македонец, само затоа што е Бугарин?!?! Всушност, кажи ми еден пример од историјата каде Македонец убил некого од чисти националистички побуди?!?!
Човеку, вие истакнавте Бугарско знаме во сред центар на Велес и мавтавте со прст тврдејќи дека вие сте ја создале оваа држава... и си заминавте без ниту една гребнатика. А тоа што не го признавате Македонското малцинство во Бугарија е друг проблем. Видиш кај нас, секој може да биде што сака по националност и по вера и да си ги слави своите празници. Дури и полициски кордон обезбедуваме, одстапуваме јавни објекти за празници и слави на други етникуми и вери... Кај вас не можеме ни помен на Јане Сандански да му направиме.
Не сме ние тие кои насила менуваа презимиња на луѓе од ...ски, во ... ОВ, пример Карагуновски во Карагунов... Ние не сме како вас... Слободно можеш да си се шеташ низ Скопјево и да си збориш Бугарски, да излезеш на форумов и да пишуваш на Бугарски, да имаш своја тема за Бугарија на подфорум, да имаш потпис со бугарски фудбалски клуб... Извини, ние не ве убивавма, убиваме, ниту ќе ве убиваме само затоа што сте Бугари... За разлика од вас и вашиот таканаречен Цар Борис...

Мара Бунева
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:31
Пред 100 годинисмеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:32
ситуацијата сегаш е уште по тешка ,Санти верувај ми 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:34
Не постоела Република Македонија тогаш а?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:46

Не постоела Република Македонија тогаш а?

да . Република Македонија постои од 1991 година
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:47
Епа?
За какви слободи и права можеме да говориме кога тогаш не била Република? Кажи некој случај од 1991 наваму.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:50

Епа?
За какви слободи и права можеме да говориме кога тогаш не била Република? Кажи некој случај од 1991 наваму.

Од Гевгелија женава како се викаше каде мажот и докажан србин ја пикна во затвор
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:58
А нели тие имаа проблеми во бракот?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 14:05

А нели тие имаа проблеми во бракот?

и ја с има проблем во бракот . И што да направам  ? Да ја тужам жжена ми ?Много лесно ќе ми биде оти она има претензии и сака да добие бугарско државјанство 

или она да ме тужи во Македонија...па веќе 3 пати ја поминав границата и никој не ме прапакаде одам и што барам во Македонија . Ми ја гледат регистрацијата во Скопје и не ме замарат многу 

си бараше жената правда и доби затвор .Ради Слободата на медиумите во Гевгелија . Србски суд е таму .  Срам да ви е
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 14:40

не е за смеење ама Бугарија си тера некоја политика а потоа нам ни е крив ѓаволот.Штом сме немоќни во нешто наведни си глава и молчи.Ова со пасошите и државјанствата не го оправдувам..за мене се тие веќе продадени души.

Здипли пари и џом во комшии и земи си државјанство..вложи си ги парите кај нив 3-4 мил. и ете им странска инвестиција.Кога ние сме глупи..убо вика brza-та...овци.

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 14:44
Емил, едно е да имаш проблеми во бракот, а друго е медиумите и државата да ти се мешаат во кревет.
Сега всушност ти тоа го правиш, им се мешаш во креветот нивни.

Жената барала правда а? А како тоа медиумите ја осудиле? Може ли медиумите да донесат пресуда? Не можат. Може само судот. А ако основниот суд работел под влијание на медиумите, постои Апелационен, нека се жалат до второстепениот.
Во случајов, медиумите со прст не ги чепкаат бугарите. Да не се осеќаш ти загрозен како бугарски државјанин во МК? 

Од каде до каде се дотера темава...слободата на медуимите. Па ако ви се збори за слободата на медиумите зборете, ако не отвори си нова за тоа колку медиумите ги заштитуваат или им наштетуваат на бугарите. 
Како светот да се врти околу вас. Нема тука албанци, срби, роми, власи..па на вас остана да ви наштетуваатнамигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.