|
Приватни или Државни факултети? |
Внеси реплика | страница <1 293031 |
Автор | |
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За знаење на државен, за диплома на приватен...Кој какво си обича што би рекле комшиите...
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаењето не е само теорија и бубање. Таквото знаење е јалово ако не е применливо. Знаењето треба да ти биде алатка за работа а не украс во витрина. Колку ќе научиш зависи и од тебе а не само од професорот (кој ти е демек господар ако си на државен и те учи на сила, а слуга ако си на приватен факултет и те учи со фино). Која диплома е повредна може да каже работодавачот откако ќе види колку и за што те бидува. И на државните има неспособни влекачи кои со мито се довлекуваат до диплома. И на приватните факултети има амбициозни и бистри деца кои сакаат да бидат ценети поради своето знаење и способниост.
Приватен или државен факултет? Колкава ти е чергата, толку си ги пушташ нозете. Секогаш било така. |
|
butel1
Нов член Регистриран: 17.Јуни.2012 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што мислите кој е подобар Штул или државниот ? (економски)
|
|
bellas
Група Регистриран: 10.Јануари.2014 Статус: Офлајн Поени: 77 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
definitivno drzavniot fakultet e podobar od privatniot
|
|
ANA_MARIJA
Сениор Регистриран: 09.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 1275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drzi do nekde za drzaven no i privtnite (nekoi samo) ne se za potcenuvanje , dodeka nas ne otepuvaa od teorija na drzaven , studentite na (nekoi) privatni se zdobivaat so praksa - iskustvo po evropskite giganti.Taka da ...
|
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Драга моја МАРО
Образованието посебно високото горе доле е основа на теорија каде што полесно ќе можиш да се снајдиш во праксата.Ако имаш добра теорија секако брзо ќе влезиш во практичниот дел на тоа што си одбрал да се наобразуваш и работиш. Пример ако имаш пракса а теорија никаква тоа се вика занаетчиски дел на образованието и е состабен од 3 години средно образованите, ИЧ не му се секирај на сите образовни институции и вака и така околу 10 до 15 % остануваат во струката која ја одбрале што поради немање доволно работни места што поради им нема помош со нивната пракса пошто немат никаква основа од теоријата која ја изучуват. Поради тоа на добар дел од факултетите се изучува и методика, или методика на научни истражувања, во основа високото образовение е во голем дел научо истражување на проблематиката која си ти ја одбрал.
|
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako ucis za diploma si go gubis vremeto
|
|
ANA_MARIJA
Сениор Регистриран: 09.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 1275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
драг конан ке се воздржам од секаков коментар ради мое и твое добро
|
|
Mи е гајле
И за универзумот и законите кои го движат, Гајле ми е ако утре запре светов |
|
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најдрага Маро(можда и јаче)
Еве решив да ти пишам повторно поради мое и твое добро.Во горе наведениот текст нема ништо што е надвор од реалноста ,туку напшишана е баш реалната состојба во образованието и директно поврзано со иднината на животот на секоја индивидуа |
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако учиш за диплома, тоа дали попат ќе научиш и нешто за тоа што си одбрал да се наобразуваш и си одбрал правец во кој ќе твориш во животот е секако во прв план
|
|
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
што мислите за европски универзитет?
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,konkretno za evropskiot ne bash mnogu visoko kotira ,,,,no gi ima dva tri privatni/da ne kazhuvam iminja zaradi nelegalna reklama/,,,,na koi vredi da se zapishuvaat studenti,,,,em kvalitet i plus medjunarodno priznaena diploma,,,tolku od moeto skromno iskustvo vo vrska so privatnite univerziteti,,,
,,,i PS,,,,tukurechi za site kvalitetni studenti samiot univerzitet im naodja rabota ,,,ili gi upatuva vo krajna linija,,, Изменето од pajser - 08.Ноември.2016 во 19:08 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Внеси реплика | страница <1 293031 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |