|
РАКОМЕТ - новости |
Внеси реплика | страница <1 1415161718> |
Автор | ||||||||||||||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
|
||||||||||||||
Incredible Blue
|
||||||||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
На одржаниот прес денеска во Спортскиот центар „Борис Трајковски“ беше најавена промоција на новите дресови на ракометната репрезентација.Вечерва истите тие дресови беше најавена промоција на новите дресови на ракометната репрезентација. Вечерва истите тие дресови беа промовирани во „Веро Центар“, во изложниот салон на еден од спонзорите на ракометната федерација. Стојанче Стоилов, Филип Миркуловски, Бранко Ангеловски и Филип Лазаров беа присутни на промоцијата на новиот дрес.
|
||||||||||||||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
DA GO OBOIME I GETEBORG !!!!!
|
||||||||||||||
Incredible Blue
|
||||||||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Македонската фаланга повторно се мобилизира. Курир екслузивно дознава дека на неколку стотици македонски навивачи ќе им се овозможи патување во Шведска, со што ќе се засили поддршката за нашата ракометна репрезентација за пласман на Олимписките игри.Владата и повеќе спонзори, еминентни приватни компании и пријатели на спортот ги подмируваат трошоците за патувањето, престојот и влезниците во целост.Навивачите ќе бидат избрани по пат на лотарија. Се очекува во текот на денот Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Лазар Поповски да има прес-конференција на која ќе информира за бројот на навивачите, методологијата за избор и други детали за патувањето. Македонија во петок го игра првиот натпревар од квалификациите, со почеток од 14:45 часот ќе се судриме со Унгарија. |
||||||||||||||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
|
||||||||||||||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Cestitki za plasmanot na Makedonskite rakometarki na uste edno Evropsko Prvenstvo...
Na red se rakometarite. Pa, so srekja... i znaenje, sekako. |
||||||||||||||
Incredible Blue
|
||||||||||||||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Скопската предност недостижна, ракометарите одат во ШпанијаМакедонија од Австрија, го загуби реванш натпреварот од баражот за пласман на Мундијалот, со 30:27, но благодарение на победата од пет голови разлика на првиот меч во јануари следната година ќе бидат дел од светската ракометна елита. Македонската репрезентација речиси во ниту еден момент не го доведе во прашање својот пласман на СП, иако Австрија прва дојде до посериозна предност, во 19-та минута 9:6. Македонија се врати за само две минути, кога голови постигнаа Алушовски, Миркуловски и Димовски за 9:9. На крајот од првото полувреме Македонија, предводена од капитенот Лазаров (6 гола во првиот дел) создаде предност од 14:13. Второто полувреме почна со неколкуте успешни одбрани на Ристовски, а во 36-та минута Македонија дојде до три гола предност со 17:14, предност која „црвено-жолтите“ ја одржуваа се до 50-та минута. Австрија потоа се врати во водство, но без сили да ги загрози скопските пет голови предност. Лазаров со 9 гола беше најефикасниот играч на Македонија, Мојсоски постигна 7, Алушовски 4, а Миркуловски 3 гола. Македонија во Шпанија по трет пат во својата историја ќе учествува на Светските првенства, а Мундијалот ќе се одржи од 13-ти до 27-ми јануари 2013 година. |
||||||||||||||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||||||||||||||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
http://i-macedonian.blogspot.com/2013/01/blog-post_8.html
МАКЕДОНИЈА НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО РАКОМЕТ ВО ШПАНИЈА ПОД УСТАВНО ИМЕПред стартот на Светското првенство во Шпанија, кое ќе се одржи од 11 до 27 јануари, а каде што Македонија е во групата "Б" во Севиља заедно со репрезентациите на Чиле, Катар, Русија, Исланд и Данска, стигнаа пријатни вести од организаторот Шпанија. Имено на нивната официјална веб страницаhandballspain2013.com/en/Teams/Macedonia нашата држава е заведена со уставното име Македонија. Оваа убава вест треба да е мотив плус за нашите ракометари достојно да не` презентираат пред светската спортска јавност. Автор: Благојче Андонов |
||||||||||||||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||||||||||||||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
FYRO MacedoniaIt is all about Lazarov, isn’t it? Taking a look at the Macedonian national team one player indeed stands out. It is the top scorer of the 2009 WCh, who scored the largest number of goals ever scored during a WCh. Left-hander Kiril Lazarov managed that same brilliant feat at the 2012 European Championship in Serbia when he led his team to outstanding fifth place. Lazarov, who is playing with the colours of IHF Super Globe champion Atletico Madrid, is the most important player of the Macedonian play, the goal getter but also the motivator of the team. Thus his and his team’s feeling of disappointment was great when they missed the qualification for the Olympic Games at the tournament in Sweden. Coach Zvonko Shundovski (who is also the coach of Romanian champion Constanta) relies on goals scored by Lazarov and Naumce Mojsovski, who leads the group of players from champion Metalurg Skopje. не се секирајте, уште 2 месеци и готово е со FYROM Изменето од LiDivio - 11.Јануари.2013 во 09:09 |
||||||||||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Ајде дечки денес да ве видам на дело Ќе имате голееееема поддршка од трибините, не смеете да ја оплескате |
||||||||||||||
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Победивме.
|
||||||||||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Браво дечки, направивте голем ќеиф. Мене денес гласот ми е фатен, ама се изнавикав , изнаскокав и изнапеав. Атмосферата не се опишува, се доживува со секоја клетка, од глава до пети. Ајде сега и Португалија да ја смачкате, па да ве гледаме на уште едно првенство. Не ми се допадна само свиркањето на швајцарската химна, неспортски потег додека домаќините мирно и културно ја ислушаа нашата. П.С. Рацете ми трепереа па видеата се со лош квалитет, ама барем малку од атмосферата: |
||||||||||||||
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Леле, невоспитани.... |
||||||||||||||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Не ми се допадна свиркањето навистина, многу ми беше простачки и провокаторски, ама помина без инциденти. Според мене тоа не е спортско навивање и треба да се искорени. Инаку Швајцарците останаа фрапирани и со подзинати усти од навивачите и еуфоријата во салата. Одвај им се слушаше гласот. |
||||||||||||||
Внеси реплика | страница <1 1415161718> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |