![]() |
|
Дали е до мене или до околината....?! |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 8> |
Автор | |
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 03.Април.2012 во 22:05 |
Пола пола... што реално се случува а што од тоа како јас ги перцепирам нештата и како реагирам на нив. Не е секогаш се до нас затоа што не можеме да ги негираме околностите, оние случувања кои сакале - не сакале - сепак не обликуваат, но огромна улога игра и како ние реагираме на нив, како ги доживуваме, со кои одбранбени механизми се служиме, како доаѓаме до решавање на проблемот или пак колку си дозволуваме да уживаме во миговите на убавина. Некако така.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Јас барем верувам дека во светот има подеднакво и лоши и добри нешта со тоа што не би требало да се занемарува лошото, но не смее ни да се изостави доброто... Се е до фокусот и до местото од кај што ја перцепираме сликата...
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Pogledot na svetot e individualen. Toj e onakov kakov shto E! |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
браво
![]() |
|
![]() |
|
Откако јас почнав да се чувствувам подобро и светот во моите очи стана подобар
![]() |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
така размислува самобендисаниот... кога сосема реалистички и фактологички jа перцепираш стварността и битието, тогаш не може да биде до околината. |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Ni na son... |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Ако отидам на работа и сум ммногу расположена и полна со енергија и ентузјазам а другите се скиселени многу брзо ќе ми попушти расположението а доколку јас сум кисела и нерасположена тоа нема да влијае на мнозинството(може само на поединци).
Мислам дека масата има огромна моќ да ти пренесува дел од својата енергија и да ти дава насока на твоите акции.
Затоа многу е важно како ќе ја филтрираш таа енергија. Не си сам, никогаш а твоето учество и придонес се брои.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
nikogash ne e do tebe tuku do,.....ostanatite!
![]() ...nemaj gajle! ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Site sme nie kreatori na nasata okolina...vo nea sme nie i okolinata.Sto bi znacelo deka nema prostor za dilemi
![]() Odgovorot na prasanjeto bi bil.... DO MENE E |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
до мене е...оти не можам да променам тоа што не зависи од мене.
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Жими мајка е до околината
![]() Ако тие се небитни личности во мојот живот, како тие би ме усреќиле. Битно е да се има добар соживот со оние кои ти се драги, истите тие да се ведри, позитивни. Една насмевка може толку многу да влее надеж, среќа во лицата на нашите најблиски. Па што, нека имам брчки од смеење. ![]() |
|
![]() |
|
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Светот во никој случај не оди кон подобро, па и јас да се чувствувам подобро... Јас ако се чувствувам добро, веројатно МИ СЕ ПРИЧИНУВА дека и светот е подобар, за жал...
![]() |
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
99% до мене
1% до околината |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |