IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали е до мене или до околината....?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали е до мене или до околината....?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 8>
Автор
Порака Обратен редослед
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Дали е до мене или до околината....?!
    Испратена: 03.Април.2012 во 22:05
Пола пола... што реално се случува а што од тоа како јас ги перцепирам нештата и како реагирам на нив. Не е секогаш се до нас затоа што не можеме да ги негираме околностите, оние случувања кои сакале - не сакале - сепак не обликуваат, но огромна улога игра и како ние реагираме на нив, како ги доживуваме, со кои одбранбени механизми се служиме, како доаѓаме до решавање на проблемот или пак колку си дозволуваме да уживаме во миговите на убавина. Некако така.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 09:40
Јас барем верувам дека во светот има подеднакво и лоши и добри нешта со тоа што не би требало да се занемарува лошото,  но не смее ни да се изостави доброто... Се е до фокусот и до местото од кај што ја перцепираме сликата...

Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 09:35

Pogledot na svetot e individualen. Toj e onakov kakov shto E!

There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 09:26
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Откако јас почнав да се чувствувам подобро и светот во моите очи стана подобар да

бравоголемо гушкање .Светот си е екстра едноставно некои луѓе немат очи да го видат тоа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2011 во 04:45
Откако јас почнав да се чувствувам подобро и светот во моите очи стана подобар да
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 21:30
Originally posted by brza brza напиша:

nikogash ne e do tebe tuku do,.....ostanatite!да

...nemaj  gajle!намигнување

така размислува самобендисаниот... кога сосема реалистички и фактологички jа перцепираш стварността и битието, тогаш не може да биде до околината.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 21:25
Originally posted by brza brza напиша:

Ni na son...
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 20:55
Ако отидам на работа и сум ммногу расположена и полна со енергија и ентузјазам а другите се скиселени многу брзо ќе ми попушти расположението а доколку јас сум кисела и нерасположена тоа нема да влијае на мнозинството(може само на поединци).
Мислам дека масата има огромна моќ да ти пренесува дел од својата енергија и да ти дава насока на твоите акции.
Затоа многу е важно како ќе ја филтрираш таа енергија. Не си сам, никогаш а твоето учество и придонес се брои.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 17:35

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 14:31
Site sme nie kreatori na nasata okolina...vo nea sme nie i okolinata.Sto bi znacelo deka nema prostor za dilemiсреќа

Odgovorot na prasanjeto bi bil....

DO MENE E
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 14:07
до мене е...оти не можам да променам тоа што не зависи од мене.
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 10:36
Жими мајка е до околината ма%20ајде Ако комшииве се сите насмеани на утро, не значи дека и јас ќе бидам насмеан. Истото важи и обратно.

Ако тие се небитни личности во мојот живот, како тие би ме усреќиле. Битно е да се има добар соживот со оние кои ти се драги, истите тие да се ведри, позитивни. Една насмевка може толку многу да влее надеж, среќа во лицата на нашите најблиски.
Па што, нека имам брчки од смеење.голема%20насмевка
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 09:01
Светот во никој случај не оди кон подобро, па и јас да се чувствувам подобро... Јас ако се чувствувам добро, веројатно МИ СЕ ПРИЧИНУВА дека и светот е подобар, за жал...
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 08:36
99% до мене
1% до околината
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.