IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Идивиди Психолог
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Идивиди Психолог

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2012 во 20:35
Самата јас храниш тензијата со негативните рамислувања... тоа те вознемирува, а последицата е забрзано дишење, пролупување на срцето... а штом ќе го забележиш тоа почнуваш уште повеќе да се вознемируваш, па дишењето и срцето се забрзуваат...  и така во виши круг до чувството на катастрофа.

С'е е во твојата глава...

Не ти предложив за бадијала да започнеш нова тема во пдф Разно со наслов "Една убава работа што се случи денес".

Факт е дека од сето оноа што ни се случува 80% се добри нешта, а само 20% не се добри. Проблемот е што ние одделуваме 80% размилување за недобрите нешта, а само 20% за добрите. Луѓето како тебе понекогаш се преокупираат и 100% само со недобрите работи од нивниот живот.тага

Стручното лице ќе ти помогне, но ти треба АКТИВНО да ги применуваш советите и секојдневно да живееш со нив.

Изменето од Messenger - 30.Март.2012 во 20:55
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2012 во 20:44
Moјата глава е несаглам... функционира обратно повеќе отколку што треба, крајно неприфатливо. Не станува збор само за моите .. што и да е тоа што ми се случува на психичко ниво... ми стана само јасно зошто и ден денес ме покажуваат луѓето со прст, па и ми се смеат и си развивам начин веројатно како да останам дома затоа што се плашам повторно од непријатностите надвор. Тоа што би можела да го превземам за себе не би можела тука, во проклетава ни земја... но ми се смачи да ми се смеат и отфрлаат. Да, можеби вложувам многу енергија во ова, ама ново ми е, нов увид, ново сознание за себе кое ме исфрли од колосек. Ново сознание кое ме доближи и до себе и до реалноста надвор и нешто со кое што само не знам како најдобро да се справам. Примам секаков совет во однос на моето сознание, но нажалост не можам толку јавно да споделам што ми се случува. За мене ова сознание беше преголем залак, ме кутна малку на земја.. но никогаш не се откажав вистински од себе, секогаш сум одела и ќе одам до крај со себе.. само ова беше малку пресилно за мојата психичка стабилност и ме кутна. Јас давам се од себе, вложувам од својот максимум да го издржам ова на нозе, на свои нозе... но некогаш ми треба поддршка и разбирање и... па и макар некој да ме потапша по рамо.

Сепак, фала ти што си тука... ми значи неизмерно многу.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2012 во 21:06
Треба да си ги смириш мислите во главата... умот ти работи прекувремено и неконтролирано... побарај дали има во Скопје (претпоставувам дека живееш таму) класови за медитација. Мислам дека тоа ќе ти помогне.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2012 во 00:52
kolku kosta seansa ovde?
Incredible Blue
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2012 во 05:53
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

kolku kosta seansa ovde?

ти само повели .Колку и да кошта ќе ги дадеш парите со ќеф кога ќе ти олесни на душата намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2012 во 18:39
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Самата јас храниш тензијата со негативните рамислувања... тоа те вознемирува, а последицата е забрзано дишење, пролупување на срцето... а штом ќе го забележиш тоа почнуваш уште повеќе да се вознемируваш, па дишењето и срцето се забрзуваат...  и така во виши круг до чувството на катастрофа.

С'е е во твојата глава...

Не ти предложив за бадијала да започнеш нова тема во пдф Разно со наслов "Една убава работа што се случи денес".

Факт е дека од сето оноа што ни се случува 80% се добри нешта, а само 20% не се добри. Проблемот е што ние одделуваме 80% размилување за недобрите нешта, а само 20% за добрите. Луѓето како тебе понекогаш се преокупираат и 100% само со недобрите работи од нивниот живот.тага

Стручното лице ќе ти помогне, но ти треба АКТИВНО да ги применуваш советите и секојдневно да живееш со нив.

Да да да да.. ова сино црвениве реченици морам да ги запишам некаде, макар и да ги научам на памет. Ми отвораат нов пат, излегувам.  Нека се и 50 спрема 50 добрите и лошите нешта... но колку внимание на што посветуваме? Колку јас се вложувам во оние 50 посто кои говорат за постоењето на негативните вибрации во светот. И не е поентата да се негира постоењето на тие вибрации, но јас скрос го исклучувам постоењето на онаа друга половина. ФАЛА ТИ НАЈМНОГУ НА СВЕТ ЗА ОВА, ОВА ЗНАЧИ ЖИВОТ!!! Време ми е да си се изнадишам денес убавини големо гушкање
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2012 во 19:13
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

И не е поентата да се негира постоењето на тие вибрации, но јас скрос го исклучувам постоењето на онаа друга половина.

Многу добро забележано!

Не ги негирај негативните работи оти тоа значи самозалажување.  И колку што повеќе ќе ги негираш тие с'е повеќе ќе те притискаат.  Прими ги онака како што доаѓаат, пропушти ги да минат преку тебе и не се задржувај на нив! Не им посветувај незаслужено внимание, туку одминувај ги...кажи си дека ти не сакаш да бидеш таква.

Тоа е трикот или една од мудростите на живеењето.

Ако веќе ја трошиш енергија на нешто, тогаш барем троши ја на позитивни работи. Немој наутро да се мразиш себе си, а попладне сиот свет. Немој на секое "Да" да велиш  "Да, ама..." или "Не". Немој на секоја позитивна нота да се трудиш да најдеш некоја негативна. Немој на секое "Добро утро" да велиш "Добро е сега, ама после ќе заврне". Немој од негативноста да правиш своја животна икона.

Оти после секој дожд доаѓа Сонце. да

А и дождот понекогаш е потребен оти инаку како ќе се наводени почвата и ќе се согледа Сонцето во сета негова блескавост.   среќа

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2012 во 19:23
Денеска зборував со  мојата терапевтка исто и сфатив колку на мене ми е полесно да го изгаснам светлото и да кукам за мракот во кој сум се нашла отколку да го пронајдам повторно прекидачот и да упалам светло. Малку како  на гуркање да палам. Ова за мене беше прекрасен увид кога си доаѓав накај дома. Јас си го потрошив животот во тоа ама. Вртење во круг, стари навики, улога на жртва. Научив да го гаснам светлото и да живеам во мракот и се трошев на тоа ама. Не е страшно и да заврне, работата е како го толкувам јас сето тоа. Денес направив огромна разлика... да се биде тажен не е исто што и крај на светот... мене малку нешто ќе ме растажи и ајдеее, апокалипса. Се се случува со некоја причина, ама на крајот и краиштата, и да нема причина јас одбирам денес да го запалам светлото и да погледнам дека сепак има нешто. Во темница само еден куп претпоставки за тоа што би можело да има во собата. Тогаш ќе создадам и монструми и демони во мојата глава, ќе се потрпшам на тие 50 проценти негативна енергија, но штом ќе го запалам светлото ќе видам што навистина има во оваа моја соба па ќе ја најдам и вратата и ќе излезам. Тоа излегување е живот. Го палам светлото да се запознаам себеси и самата јас, на свои нозе да излезам надвор во животот, во светот. Фала ти Месенџер, имам голем увид, огромна придобивка од тоа што ти го сподели овде на темава големо гушкање
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2012 во 19:29
Само напред мило, Креаторот те Љуби онаква каква што си... и затоа те создал токму таква. среќа

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2012 во 19:33
Mи значат зборовиве можеби и повеќе од тоа што ти самиот свесен за тоа. среќаголемо гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.