|
Колку души можат да постојат? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Viktorija i Pica ...
Ова веројатно беше еден од најдобрите дијалози направени до сега на форумов. Респект ! |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добри прашања поставуваш. Секако дека и животните имаат душа. Но разликата меѓу нив е и нас е тоа што ние имаме свест и будност што тие ја немаат. И тоа е оноа што ја разликува нашата душа од другите, вклучувајќи ги и луѓето... некои се поблизу до Божјиот Син, некои поблизу до човековиот син... а некои, за жал, поблизу се до животните. И тоа е оноа што не разликува од животните - додека тие егзистираат како Еднобитие, ние можеме да станеме свесни дека СМЕ Еднобитие. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Според моите убедувања ништо не е гаранција дека ние сме поблизу до синот божји или животните. Сите ние функционираме, во нас движат одредени вибрации на одреден начин и се е веројатно со некоја цел. Не за некој да биде поблиску до ова или до она, туку затоа што ние сме само еден орган на земјата како што и панкреасот е наш орган. Така да на крајот од краиштата според моето толкување на нештата е дека ќе испадне или е една душа или бесконечно многу. Ќе испадне на крај дека секое нешто си има своја вибрација, фреквенција. Или една душа, душа на универзумот која што се ситни на бесконечно многу вибрациони полиња или бесконечно многу души кој го оддржуваат овој унверзум во некаква хармонија.
Не знам, можеби и трескам нешто... јас само го произнесувам она што јас мислам сега по повод прашањето на темава. Е да, и ко што кажа во последново... додека тие егзистираат како Еднобитие, ние можеме да станеме свесни дека СМЕ тоа Еднобитие... Откако ми ги појасни нештата со океанот и бранчињата многу работи ги гледам од еден поинаков агол. Ти благодарам многу за тоа Меси... уште едно тектонско пореметување во мојот свет за повисоки и подобри цели. |
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Не трескаш ништо злато...
|
|||
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ме разбра. Не реков дека имаат помалце душа, туку дека нивната душа е сеуште во еволуциски развој како битие. Тоа животните воопшто не ги прави помалце вредни, и тие се дел од божественото создавање. На пр. детето кое оди на забавиште не е помалце вредно од детето кое е четврто одделение, но нивниот развоен степен е сепак различен. |
|||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аха.. сега те сфаќам. Извини ако некако те навредив.
|
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za nova partija kje treba i nova tema pa poveli otvori....(jas denovive i nemam mnogu vreme ...) A eve shto velat belite figuri, "Chovechkite sinovi" se stremat da imaat otvoren UM(spored mene chist UM), ama nemaat... A "bozhjite sinovi" imaat tokmu takov UM i kako i da zboruvaat...(najchesto vo paraboli, da) mnogu mal broj od lugjeto gi razbiraat a toa e najverojatno poradi egoto - nema drugo |
|||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |