![]() |
|
Идивиди Психолог |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |
DragancoLeskoec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Имам некое компулсивно пореметување, морам да распоредвам предметите во моето опкружување да бидат паралелни или нормални еден спрема друг, да не газам на лините меѓу плочки, да не седам меѓу два душеци.
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Toa e poznato vo pshilogijata i psihijatrijata... isto kako postojanoto mienje race opsednati so chistina i higiena.
Ova se reshava polesno od drugite raboti... mozhesh da pochesh samiot so krshenje na tie "pravila" po koi se rakovodish... sogleduvajkji deka toa nema da ima aposlutno nikakvi posledici po tebe ili po bilo koj drug. Znam deka ne e lesno na pochetokot, no prvin pochni da gazish namerno po liniite na plochnikot, sedi megju dva dusheci i razreduvaj gi chash*te i predmetite. No, za da ne sozdadesh nova opsesija, sega obratna od drugata (postojano vnimavanje da gazish na linii i da razmestuvash predmeti), prestani da vnimavash na toa kako odish i kako gi mestish rabotite. Sekoj moment koga kje imash poriv da proverish shto pravish neka ti stane jasno deka so toa samo se sledish sebe si da ne go napravish tokmu toa. Znachi pochetnoto vnimanie, specijalno da gi krshish tvoite "pravila", sluzhi za da ti dokazhi deka nivnoto nepochituvanje ne rezultira apsolutno so nikakvi negativni ili pozitivni posledici, a vtoroto e da zaboravish na niv bidejki kje ti stane jasno oti se bezvredni i shtetni za tvoeto sevkupno bituvanje. Na pochetokot e teshko, no so vreme rabotata stanuva polesno i na krajot kje zaboravish ne s'e... pozitivnoto od seto toa e deka kje stanesh svesen za edna vazhna rabota vo svojot zhivot (vazhna za sekogo) - svesno zhiveenje vo SEGAshniot moment so pomosh na sledenje na sopstvenite reakcii. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
ко драг идивиди ми е темава...
|
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
DragancoLeskoec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Значи не сум многу улав добро е.Фала за советот Месинџер и баш пред некоја недела имав од инает почнато да си ги прекршвам „правилата“ ама некако пак се заборајв...
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Ne pravi od inat (toa e negativna energija), tuku od sakanje (pozitivno) da istrazhish, proverish i samiot da se ubedish dali neshto kje se promeni vo tvojot zhivot.
Sekogash poagjaj od pozitivna nota... toa prvin go pravish za svoe dobro, a potoa i za dobro na site drugi. ![]() P.S. Ako chuvstvuvash inhibiranost, zatvorenost, premnogu analiziranje i nesigurnost vo sekoe reshenie, pa i depresivnost, togash mozhebi imash insuficiencija na seratonin ("hormon na srekjata"). Ova denes lesno se reshava so medikamenti i nivno precizno doziranje. Za ova treba da se konsultirash so psihijatar. Изменето од Messenger - 25.Ноември.2010 во 14:39 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
ne, ne ![]() ![]() ![]() |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
zoranjanev1 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Познато е дека смеата е најдобар лек; (за психолошки пореметувања, а смеата помага и кај органски заболувања и физичка болка). Така, еден (врвен) психијатар од Запад ја применува смеата како главна терапија во своите сеанси; тој психијатар вика: |
|
![]() |
|
zoranjanev1 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Една моја блиска пријателка (и школска другарка), по струка психолог (завршена како најдобар студент во својата генерација), еден период работеше на SOS телефон за помош на луѓе со психолошки проблеми. Во една прилика, таа моја пријателка ми рече: _________________________ Во психијатријата, познато е дека разлика помеѓу неуротичари и психотичари во нивниот пристап кон психијатарот е во тоа што неуротичарите кај психијатарот бараат пријател, а психотичарите кај психијатарот бараат стручњак. |
|
![]() |
|
Тоа на далечниот исток се практицира со иљадници години... Сигурно имате видено статуетки на "смеечкиот Буда". Во Индија има "смеечка јога" и вообичаена пракса е после секоја јога сеанса да се направат, едно по друго , 3 долги и гласни смеења од срце и душа: ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
mkd76 ![]() Група ![]() Регистриран: 02.Февруари.2012 Статус: Офлајн Поени: 45 |
Осеќам дека морам да ги испукам Мислите надвор.
Вчера на работа ми дојде све прекуглава кога гледам кави полуписмени тастери само чекаат да слушнат што се збори и да отрчаат кај нивниот Газда и све да реферираат кој што кажал и како кажал. Па понекогаш баш намарно коментирам за да се пренесе, стварно ми го вреѓаат Интелектот и образованието кога глумат дека се незаменливи и способни, а стварноста е да им дадес 2 овци 3 ќе изгубат пример(замислете прашање зашто не можам да се логирам ми бара Internet explorer 5 имаме ли ние такво нешто во фирма? Има викам во фиока после ке ти го дадам). Кога такви ти кажуваат што да работиш, па на газдата без длака на јазикот каков што ме дал Господ му изнакажав се што ми падна на памет како му функционира фирмата кој му работи а кој само се смеска на телефон и цел ден на фацебоок. И знете подобро ми дојде после. У ствари веке подолго време живеам во друг филм -Го отфрлив стравот сеедно ми е дали ке си отидам од фирма или не една врата се отвара друга се затвара -Долго време веќе не гледам Вести Политички Емисиии Верувајте поубаво се живее, не сум набиен со Негативна Енергија, релаксиран сум Еден цитат од Архангел Габриел "Луѓето не се создадени да трчаат по Парите и да ги богатат другите, нивната задача е да се Осознаат себеси и да живееат Во склад со Природата и Божествените Закони" Примете Слободен превод -Полека се ослободувам од Кредитните картички не Живееам веќе на рати, Се осеќам сега СЛОБОДНО во вистинска Смисла на зборот. Се надевам дека се повеке Луѓе ке ја осознаат Вистината дека ако се ослободат од Стравот(страв од губење Егзистенција, и многу други лични стравови), За да без страв слободно кажат под Тие услови и пари не ти работам најди си друг, не живееам веќе на Рати . Системот на Виртуелни Пари така ја викам оваа финансиска ситуација сега во светот ке пукне. Верувајте не Чека подобра иднина. Кога ке го достигнеме Ефектот на стотиот Мајмун. За оние кои не слуснале за ова тоа Ви е на Група мали Острови Во пацификот после една нуклеарна проба островите се населени со Мајмуни. За храна Научниците на еден мајмун му покажале како да го измиие компирот во вода и да го јаде. Тој мајмун им го покажал начинот на дригите мајмуни во групата.Најмногу ги изненадило Научниците тоа што кога стотиот мајмун во Групата ја научил оваа постапка и сите останати мајмуни на островот и околните острови ја применувале. -Втората најголема Вистина Мислите се Енергија Електромагнетни Бранови, Какви Иднина посакуваме Таква и ке добиеме. Исус Христос Рекол Осознај се себеси и ке се Ослободиш ке го вкусиш Животот вечен( не се мисли на Вечен живот во Човечко тело). Доста е за Вечер , Одлепив и така сум Одлепен во Фирма со овие религиозни работи ![]() |
|
![]() |
|
Со оглед на тоа дека во аптеките во Македонија скоро секој лек се издава и без лекарски рецепт, овде ќе дадам неколку совети за тоа кои психофармаци може да се користат без консултација со стручно лице. (напомена: најдобро е човек да им прости на тие што му згрешиле, и да не биде горд, па така да си го најде својот мир, но, некои луѓе преферираат да се смируваат индиректно - со психофармаци; од друга страна, и лековите ги создал Бог.). _________________________ 1. Пред сѐ, за смирување на нервоза, го препорачувам Модитен, 1-2 милиграми дневно, по потреба; Модитенот е јак невролептик, но има и изразено седативно дејство, а, во ниски дози, не дава некои поизразени Паркинсонови симптоми (вкочанетост на мускулите, и сл.), па не мора ( а може !) со него да се зема и Акинетон (2-4 милиграми дневно), или некој друг антипаркинсоник. 2. Деметрин, 2 до 3 пати дневно по 10 милиграми (или 10 милиграми по потреба). 3. Добра е и комбинацијата на Модитен и Деметрин (во овде наведените дози). 4. За смирување на полесна нервоза, добар е Персен; Персенот е традиционална комбинација на валеријана со уште две природни состојки со смирувачко дејство. 5. За полесна несоница, добар е Саносан; Саносанот е екстракт од хмељ (со хипнотичко дејство), со додаток на валеријана. _________________________ Кои психофармаци треба да се користат со опрез: _________________________ Други психофармаци не би требало да се употребуваат без консултација со стручно лице. _________________________ Некои занимливи напомени: |
|
![]() |
|
mkd76 ![]() Група ![]() Регистриран: 02.Февруари.2012 Статус: Офлајн Поени: 45 |
(напомена: најдобро е човек да им прости на тие што му згрешиле, и да не биде горд, па така да си го најде својот мир, но, некои луѓе преферираат да се смируваат индиректно - со психофармаци; од друга страна, и лековите ги создал Бог.). Да си ми Жив и Здрав убаво кажана само што Лековите не ги создал Бог него Фармацевската Индустрија. Баталете таа хемија за смирување една Цигара многу поздраво него ли таа Хемија. За здравје смеење , смени канал на ТВ кога ке видиш Вести или некој Политичар на ТВ, Резултат нема Депресија нема нема Психосоматски Заболувања нема ништо. ![]() ![]() ![]() Само Чисто Здравје |
|
![]() |
|
Амин ! |
|
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Лошо спиење, кошмари, пролупување на срце со неосеќање на кислородот во моите бели дробови кои ме вознемируваат крајно до степен што ме водат до моето лудило. Сеуште не паничам, но чекорам натаму. Ужасно ми е а не знам како се контролира тоа. Значи од најискулирано седење и чепкање нешто рандом знае да ме стрефи ова. Во понеделник имам и индивидуална сеанса, ама како да не можам да се стрпам затоа што еве, и сега ме јаде нешто и ме фаќа паника пред да почне да се дешава нешто. Мислам, катастрофа! Не знам више што со себеси
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |