IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Новинарите-државни (не)пријатели
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Новинарите-државни (не)пријатели

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Статус: Офлајн
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 22:27
Originally posted by BelindaMill BelindaMill напиша:

Темава е за новинарите, ама подтемава за приватноста, што ја начна Сантијаго е многу поврзана. Не е битно од каде се јавуем, и под кои никови. Битен е мојот став за одредена тема, и моето врвно човеково право тој мој став да можам да го искажам под анонимен псевдоним.

На некого, моите ставови не му се свиѓаат, па наместо да ми контрира со аргументи - ми кажуе прикаски дека сум се јавила од Холандија, Германија или Шведска.

И над администраторите има администратори (или во идивиди веќе нема т.е. се отиде под контрола на братучедите)??!?! изненадување

Не ја начнав темата за приватноста. Ти праша од кај се јавуваш а јас ти кажав. Мислев дека не знаеш од кај ти е прокситонамигнување

Правило на ИДИВИДИ е да има само ЕДНО корисничко име и ако го прекршиш тоа правило има санкции. Истото се случува и во реалниот живот. Ако имате факсификат лична карта со име различно од вашето, кривично одговарате.

А сега назад на тема и без закани дека ќе пикнете во затвор XY (со име искажани) личности затоа што тоа е своевидна закана по живот.

Абе готови сте вмровчиња. 

Во Октомври ќе ви направиме демонстрации со 300,000 луѓе.

ДУИ ќе ви излезе од коалицијата заради попушот. 

За еден месец ние од СДСМ ќе дојдеме на власт, ние ќе формираме влада со сите други партии. 

Прво ќе го накачиме стандардот на 50 евра дневно, а вмровци ќе ги заменат местата со чесните луѓе што скапуваат во Шутка и Идризово од нивната диктатура. Не само живи луѓе што ќе јадиме, туку ДОЛГА Е РАКАТА НА СДСМ ... 

И фала што дојдовте на власт. На новинарите гледам им цвета животот. 

Ги сакам бе вакви што само зборатбакнеж
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 23:32
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Дали сега и Мирка...
ќе ја прогласат за државен непријател...

Си ги барам реформите!

секој има право да го смени своето мислење...
но...
се прашувам...
зошто го смени своето мислење...збунетост

читам и просто не ми се веруваизненадување
ова навистина ли е Миркаизненадувањеизненадување
ја читав од време на време ...секогаш имаше позитивни ставови и полна уста фалби за владата(било која влада што била на власт) и реформите воопшто...рака на срце понекогаш знаела и да искритикува ама ретко и меко,тек онака колку без ич...
дури и ме загрижи...ќе се случува ли некаква турбуленција во нашава стабилна држава????
ако добро памтам,Мирка секогаш имала добар нос...полна уста фалби ама штом насети нешто прва ги напушташе бродовите што тонат
што ли ти се случи Мирке???
или поарно да прашам-што ли нам ќе ни се случува во новава 2012...зашто,секогаш си била добар предвесник...

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
BelindaMill Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2011
Локација: Macedonia
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BelindaMill Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 23:46
Хаха - правилото за лични карти од обичниот живот не важи во виртуелниот свет на интернет форумите. Политиката на идивиди за еден ник е аналогна на политиката во комунизмот да не смее да се објавуваат писма од анонимни читатели. Или анонимните читатели треба да ги испраќаат писмата стално во исто поштенско сандаче. АЛООО - тоталитаризам. Па затоа и ќе ве критикуваат во ЕУ извештаите дека новинарството го задушивте. (намената на никот во интернет форумите е за да го скрие идентитетот на личноста, а намената на личните карти е за да го откие идентитетот на личноста).

А за моите „закани“ што ќе направиме кога ќе дојдеме на власт - и кого се ќе уапсиме, па такви нешта слушнавме нели и од највисоките луѓе во мојата партија. И? нив ги уапсивте, им забрани државата да се изјаснуваат и понатаму? НЕ?

Или, нив не им можевте ништо, ама се силите овде на форумов.
Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2012 во 00:50

Хаха - правилото за лични карти од обичниот живот не важи во виртуелниот свет на интернет форумите. Политиката на идивиди за еден ник е аналогна на политиката во комунизмот да не смее да се објавуваат писма од анонимни читатели. Или анонимните читатели треба да ги испраќаат писмата стално во исто поштенско сандаче. АЛООО - тоталитаризам. Па затоа и ќе ве критикуваат во ЕУ извештаите дека новинарството го задушивте. (намената на никот во интернет форумите е за да го скрие идентитетот на личноста, а намената на личните карти е за да го откие идентитетот на личноста).

А за моите „закани“ што ќе направиме кога ќе дојдеме на власт - и кого се ќе уапсиме, па такви нешта слушнавме нели и од највисоките луѓе во мојата партија. И? нив ги уапсивте, им забрани државата да се изјаснуваат и понатаму? НЕ?

Или, нив не им можевте ништо, ама се силите овде на форумов.

Ова веќе е забегување во погрешен колосек. Нити има новинари на форумов нити сме задушиле некого. А не се сеќавам дека уапсивме некој досега! Нешто околу темава т.е. новинарите и државата ќе дискутираш или не? Ниту сме претставници на влада ниту на државата ниту на политичка партија!
Ова е форум, место на кое секој може да си го каже своето мислење нормално во склад со правилата ни форумски. Доколку се обраќаш до некоја политичка партија тогаш на погрешно место го правиш тоа.среќа
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2012 во 02:20

ете мене ми е чудно, тебе не ти е...
инаку многу сум љубопитен кои се тие работи, според тебе, кои...
Мирка ги заборавила, а ти би ги кажал...
и не биди нежен со власта...
се надевам ќе чуеме тоест прочитаме...намигнување

без одговор никогаш не останувам, мада Сантијаго ми ги брише повеќето одговори кон почитуваните и непочитуваните колеги форумџии, демек оф топик ми биле, а он се распишал со некоја си белинда оф топик на квадрат, ја усра темава тотално некоја страна и пол, за некакви си проксија, дали некој се јавувал од Зимбабве или од Танзанија и ни раскажува бајки а бе мислиш Џемс бонд е у прашање.

Него да не одам оф од темата повторно, да ти кажам што имам за кажување.

Да бев на местото на Мирка ќе го прашав Грујо, кога мисли да ја отпочне комплетната ревизија на приватизираните фабрики во периодот од 1990 - 2006, зошто пропаднаа од некогашни гиганти до најмали погончиња и кај исчезна капиталот нивни, на кој начин се приватизираа и под кои услови.

Ќе го прашав исто и кога ќе отпочне процес на преиспитување на одлуките на владата на Црвенковски за смена на уставното име на МК, за менување на делови од уставот во кој се откажавме од нашите луѓе во соседството, за менувањето на знамето, и прифаќање на едно ново и смешно име,  кога кривците ќе се изведат пред суд поради национално предавство, а не да ми се лигави за смрта на Глигоров и постхумно да го велича како бил голем државник а тоа не го мисли и во тоа самиот не си верува.

Ќе поставев и прашање да се поведе посмртна постапка против бившиот претседател Трајковски за национално предавство поради стварање и имплементирање на рамковниот договор, договор кој на македонскиот народ му нанесе долгорочни и многу штетни последици и де факто не претвори во народ од трет ред во сопствената држава.

Ќе го прашав исто и зошто полицијата односно обвинителството не поведоа постапка против судиите кои што ги поништија хашките случаи, кога бандити и разбојници беа ослободени од обвинение за тероризам, убиства, силувања итн...  

И уште многу работи би го прашал Грујо, ама за тоа друга прилика... 

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2012 во 05:23

Дали сега и Мирка...
ќе ја прогласат за државен непријател...

Си ги барам реформите!

секој има право да го смени своето мислење...
но...
се прашувам...
зошто го смени своето мислење...збунетост

Dobro e shto Mirka ostanuva Mirka... ne se vencha za nikogo. да

Taka treba da se odnesuva inteligencijata vo sekoja drzhava - koga treba neshto da se pofali, togash neka se pofali, a koga treba da se iskritikuva, togash neka se iskritikuva.

Ovaa godina na dva pati bev po mesec dena vo Makedonija i zabelezhav deka ima pozitivni promeni vo odnos na minatoto, no jasno e deka ima ushte dosta prostor za revidiranje i podobruvanje.

Vladava veti golemi promeni... no i jas sum pod impresija deka se privikna da se zadovoluva i so polovichni rezultati... тага... za dosta neshta se dobiva vpechatok deka bea napraveni kako kampanji bez definitiven zavrshetok i "follow up".

Od toj aspekt se slozhuvam so komentarot na Mirka. 

Drzhavata treba sekogash kontruktivno da se kritikuva - koga e za falanje treba da se pofali, koga e za kudenje treba da se pokudi.

Toa e za arno... za site. да 

Изменето од Messenger - 08.Јануари.2012 во 05:26
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2012 во 18:52
Мислам дека етикетата “државни непријатели“  е малку тешка, јас би рекла неинформирани матикаши се голем број наши новинари. Еден новинар за да напише нешто издржано,  аргументирано мора да е добро информиран, да собере информации од терен, а не по телефон или од сајтовите. Факт е дека малку новинари можат да се пофалат со своја единственост-некако на повеќето написите им наликуваат како јајце на јаце-прочита еден, ги прочита ситетага
Ми падна во очи напис  во Нова Македонија

Во дневниците фалат оценки

и не можам да разберам, зошто новинарката не прашала еден просветен работник како се оценува, да се обратеше до БРО, до ПЕП единицата за оценување при УСАИД или да напише на гуглето- оценување на учениците и ќе научеше дека во дневник одамна не смее да се пишуваат точки, плусови, минуси туку само по една конечна оцена за класификационен период (4 оцени за 4 тримесечија). За изведување конечна оценка се води ученичко досие, во кое се внесуваат сите ученикови активности. (Иако уште потрагично е што тоа не го знае ни директорот на ДПИ, па очигледно и некои инспектори).
Слично или исто е и со новинарите кои пишуваат на политички теми- две бранши-за и против влада, за и против опозиција. Колумнистите-иста попара тие од позицијата полна уста фалби, тие од опозицијата куп критики-црнеици.
Новинари-што ли беше тоазбунетост

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2012 во 20:04
Ма не се тие кутрите непријатели- лузери се. Ротираат горе-долу, еден седнува, друг станува,

Еден Зоран заминува, друг доаѓа на чело на „Дневник“!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2012 во 10:41
За друго незнам, ама дека сами си кажуваат што се и кој сегледам. Ова оди по она народната-држи ми копилето да и се насмеам на копиљаркатаголема насмевка. Се се во ист кош (секоја чест на малите исклучоци)

Скандалозно: Уредникот на А1он, портпарол на политичка партија

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.