|
Евросонг 2012 |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Јануари.2012 во 13:29 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Како што сите (или скоро сите) знаеме Калиопи е следна...конечно и таа.
Немам некое посебно мислење за нејзиниот потенцијален настап, ама се би дал да се откаже Калиопи претставник на Македонија на Евросонг 2012 во АзербејџанНа претстојното 57-мо издание на најголемиот европски музички натпревар наречен песна на Евровизија, кој ќе се одржи во мај 2012 во Баку, Азербејџан, Македонија ќе ја претставува нашата поп-дива Калиопи. Така одлучи Македонската радио телевизија, која како полноправна членка на европската радиодифузна унија го има ексклузивното право на избор на македонскиот евровизиски претставник. Раководството на МРТ, во договор со избраниот евровизиски тим и програмскиот колегиум на МТВ,одлучи оваа година да го промени досегашниот концепт на избор на песна и пејач кои ќе ја претставуваат Македонија на претстојното издание на Евровизија, кое ќе се оджи од 22-26 мај 2012 во новоизградената кристална палата во Баку, Азербејџан. На ваквиот чекор-да се одвојат Скопскиот фестивал и Евросонг како посебни проекти, МРТ се одлучи по низа направени анализи, а со цел поголем успех на Мекедонија на најпрестижната музичка манифестација, како и подигнување на реномето на најголемиот музички фестивал кај на скопскиот, кој пак е веќе закажан за 13 –ти ноември 2012-та. На покана на МРТ, ова се првите импресии на Калиопи: “ Ви благодарам многу на поканата, се разбира дека ја прифаќам, жал ми е што во највозбудливиот момент не сум во Македонија, почестена сум, одговорноста е огромна“. Калиопи е најголемата македонска поп-ѕвезда и една од најголемите на балканот која зад себе има повеќе децениска успешна и плодна кариера како автор и интерпретатор на 9 соло албуми, преку 100 концерти ширум Македонија и надвор од неа, 3 големи концертни турнеи, голем број видео изданија на своите најголеми хитови, 3 документарни филмови, како и музика за филм, театар и современ балет. Воедно, Калиопи се истакнува и со својата соработка со други познати музички имиња од домашната, балканската, но и од светската музичка сцена, како и со своите хуманитарни активности. ---------- Очекувам да се пласираме во ТОП 5 - од последниот кон првиот |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А меѓувремено домаќините се искешираа
Азербејџан се подготвува за најскапиот Евросонг-вложува 100 милиони евраАзербејџан ќе биде следниот домаќин на Евросонг 2012, а спектаклот што ќе се оддржи во престолнината Баку од 22 до 26 мај следната година, земјата ќе ја чини неверојатни 110 милиони азербејцански манати или околу 100 милиони евра
Тоа ќе биде најскапиот Евросонг досега, а азербејџанските медиуми пишуваат дека ќе бидат вложени „најмалку толку пари колку што е наведено“. За споредба, во Евросонгот што во 2009 година се оддржа во Москва, Русите вложија досега најголема сума од 42 милиони евра, а Азербејџан се подготвува сега да даде повеќе од двојно, потег што се граничи со расипништво. Очекувањата се дека во организацијата на оваа скапа парада на кичот, на која секоја година се избира „најдобрата песна во Европа“ на Азербејџан ќе му помагаат и останатите учесници на натпреварувањето, а најмногу Шведска и Украина, кои имаат долгогодишно искуство кога станува збор за подготовка на Евросонгот. |
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Познат редоследот на земјите кои ќе настапуваат на претстојната Евровизија
во Баку, Азербејџан.
Македонија на 24 мај во втората полуфинална вечер ќе ја претставува Калиопи. Годинава можеби имаме среќа затоа што сите земји од поранешна Југославија (освен Црна Гора) настапуваат во истата вечер со нас. Србија ја отвора втората вечер, па следат Холандија, Португалија, Македонија, Малта, Украина, Ерменија, Бугарија, Шведска, Грузија, Словенија, Естонија, Турција, Словачка, Хрватска, Норвешка, Литванија и Босна и Херцеговина. Во првото полуфинале на 22 мај настапуваат: Црна Гора, Исланд, Романија, Албанија, Белгија, Летонија, Швајцарија, Финска, Грција, Молдавија, Кипар, Австрија, Данска, Сан Марино, Израел, Ирска и Унгарија. Големото финале е закажано за 26 мај. Изменето од Schatzii7 - 28.Јануари.2012 во 18:02 |
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и еве ја нашата преставничка....на евросонг 2012....македонска..
и англиска верзија |
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас се извинувам....
Ама мене не ми се допаѓа
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а зошто се извинуваш......нормално е дека не може на сите да им се допаѓа....и донекаде е точно...песната не е ништо посебно.....не е од оној тип на песни кои остануваат во глава после прво слушање....
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
Перун
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор Регистриран: 08.Април.2005 Локација: МК Статус: Офлајн Поени: 1141 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IDIVIDI:Калиопи ја претстави евровизиската „Црно и бело“
Коментари:
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Песната е (шо вика Калиопи ,,песмата,,) е добра колку за на Евровизија... а посебно ми се допаѓа насловот... Black&White PS: Очекувам пласман меѓу првите 5...
PPS: Everything is black and white...... Изменето од LiDivio - 01.Март.2012 во 14:10 |
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од назад кон напред
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не, од напред кон напред..... доста Македончето беше меѓу последните...
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тешко дека ќе можеме од напред да сме
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Утре кога ќе се туширам прва песна ќе ми биде на репертоар.
(само да го научам текстот)
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е лесна за памтење Ли
А и не ми е певлива некако
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Не ми се допаѓа песната ни мене. Синоќа ја слушав петпати и не можев да ја запомнам мелодијата. За Евровизија треба песна која е заразна и која лесно се памти .
Калиопи е прекрасен вокал и има харизма, меѓутоа , не знае да избере добра песна, за жал. |
SOLI DEO GLORIA
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |