IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 48>
Автор
Порака
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Статус: Офлајн
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 15:58
Еј, ама не одговарам за последицисмеење
Овој демек за сите болки е, ама кога станав и јас еден ден во 3 навечер и му се јавив на забарот дома, ми рече ... што имаш дома? Се набројав и овој...абе најлош е Венторот ама во 3 саат друго нема да најдеш. Пиј тамузамисленост
После пола саат раат заспавух
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 16:00
Море цела ноќ око не склопив.... Само чекам да дојде 5 саат, цело пакетчке ќе проголтам ... Не се трпи ова...
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 16:03
Ееееееееееедно колега. Едно на 12 саати.

Ок, јас си голтнав на 8 или 7... бешезамисленост

Ама јади пред тоа по можност не нешто лесно. Стварно се чувствува на желудник. Јас на гладно едно земав (дека не можев да јадам) ама ...смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 16:11
Колега, ако ми верувас не можам уста да отворам.... Изгледам ко пит-бул ама само на левата страна
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 16:13
Утре раат ќе бидеш. Или по некој ден.
Мисли позитивно смеење
Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 17:47
Originally posted by pHp pHp напиша:

Луѓе помагајте. Во Четвртокот забарот ми го отвори забот и ми стави некој лек да држи до денес, ама јас вчера се разбудив со оток толку голем, да окото ми солзи и ми е скоро затворено. Ми дадоа сабајле инекции Dexametazon i Garamicin, потоа ми препиша Амоксиклав и Хеморал Форте, па кога ќе спаден отокот да одам на снимка. Во меѓувреме, ми даде анестезија поради болката, ама ете ја анестезијата помина и јас уште малку ќе гребам со нокти од таванот од болка. Кажете некој силен аналгетик, ако не отидов јас кај наркоманите да барам Метадон или Хептанон.

офффф... знам како ти е...со тоа што јас не гребев таван со нокти туку отварав дупка во ѕид-со глава тага
пиј го химоралот, го разградува отокот..за болките венторот ќе заврши работа,можеш и почесто да го зимаш,на 4-6 саати,зависно од болката...но, обавезно со ранитал( улкодин) за да си го заштитиш желудникот...антибиотик задолжително и од мене уште нешто..не спомна нигде,дали ти го отстранија лекот? ако уште ти стои-земи и извади го...полека со нешто исчепкај го, остави го забот нека се дренира... ништо полошо не може да ти се случи

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 18:50
Originally posted by BiBi_G BiBi_G напиша:

... ако уште ти стои-земи и извади го...полека со нешто исчепкај го, остави го забот нека се дренира... ништо полошо не може да ти се случи

Сам да го извадам Биби? А да ти кажам ми пречи што е внатре искрено...
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 19:02
Сам бе пХп,кој сакаш да ти го извади?
Убаво ти кажа Биби,така ќе се овозможи дренажа и веќе утре ќе се чувствуваш далеку подобро.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 19:03
Ама си нежеееен колегаголема насмевка.

Покопај малку внатре, одма ќе ти олесни.
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 19:15
Ti da'am na zaem hilta?
Incredible Blue
Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 19:21
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Ti da'am na zaem hilta?

seirdzija хи, хи...

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2012 во 19:52
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Ti da'am na zaem hilta?

Поише работа ќе ми заврши една папагајка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2012 во 12:22
Се прашувам што направи колегата со заботзбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2012 во 12:42
Колегата со забот има уште поголем оток Ми напикаа внатре игли, шприцови, секакви брусалки, само уште повеќе ме боли и уште повеќе сум отечен. Па, после треба да идам на снимки и на орална хирургија, така ми кажаа.

П.С. Санти, благодарам за идејата за ВЕНТОР, колку си ме спасил
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,332 секунди.