|
Кој страда повеќе? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Февруари.2012 во 12:02 |
||
Дали тој што чека вечно или тој што веќе не чека никого ?
|
|||
|
|||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Предобро прашање!
Оној што чека живее во секојдневна надеж,ама тешко на оној што не чека ништо и никого...јас барем така размислувам. |
|||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tuka postoi ravenstvo na ednoto i drugoto.,
chekanjeto ,,,,vechno,,,, ne donesuva nishto i nikogo toj shto ne cheka nishto i nikogo e svesen za toa i edniot i drugiot ne dobivaat nishto samo shto edniot e svesen za sostojbata vo koja se naogja vtoriot shto ne ochekuva nishto e posreken bidejki i ako neshto .,,,,bilo shto dobie ,,,poveke ke znae da go ceni i da mu se izraduva,,,,,na dobienoto,,,,,neshto i/ili nekoj Изменето од pajser - 23.Февруари.2012 во 13:23 |
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хмммм, а тој што не чека никого ( значи во буквална смисла никого) ке остани вечно сам, а осаменоста доведува до депресија , а тоа нели е на некој начин страдање ?
|
|||
|
|||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зависи што чекаш.... На крајот, според мене, секогаш е најнесреќен оној кој не изгубил ништо, а не ризикувал никогаш, одколку оној кој ризикувал, а изгубил се...
|
|||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
toj shto se otkazhal od chekanjeto,,,,nadezhta,,,,,sushtinski vo najdlaboka smisla na zborot,,,,e,, toj shto navistina ne se otkazhal od nishto,,,,,,,,,,,svesnosta i budnosta deka "ke ostane sam " za nego ne pretstavuva nikakov teret,,,,,,,,,i toj ,e ,,,toj shto voopshto ne strada nitu pati... toj shto ochekuva,sekogash e pod opteretuvanje na egoto ,da se ispolni,,,pa makar i so bilo shto,,, vo vechnoto chekanje,,,,,,,,,toj shto cheka ostanuva samo na toa,,bez pritoa da se pridvizhi,,,,,,,,,,a toa/tie se dvizhat okolunego ,,,,,,zaslepen od ispolnuvanje na zhelbite na egoto ne gleda shto mu pominuva pred nego nitu e vo sostojba da zgrapchi neshto toj shto " se pomiril " sedi i gi odbira najubavite priliki., ,,,,,,toa e dvizhenje vo mesto |
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Поставеното прашање: "Дали тој што чека вечно или тој што веќе не чека никого ?" е премногу општо за да можe да се даде дефинитивен одговор... бидејќи и двете опции содржат екстремни крајности кои во реалниот живот се непостоечки: вечно и никого/никогаш. Но ако веќе нештата се така поставени, тогаш jac ќе одговорам исто така општо и сеопфатно: Живеј СЕГА во животот онаков каков Е... и примај ги работите како што се случувaат и како што доаѓаат. Оди со течението... ако нештото доаѓа, тогаш ќе дојде... ако не доаѓа, тогаш нема да дојде... не решавај ништо вечно бидејќи вечноста не ја контролираш. Страдањето е венчано со очекувањето (било какво). Изменето од Messenger - 23.Февруари.2012 во 16:32 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ok,padre families,neka e taka kako sto pees...
postavenoto prasanje e vrzano so tvoeto PREMNOGU OPSTO...aj ziti se pokazi ni na site sto e toa PREMNOGU OPSTO... ona sto ne se dzvaka? ona sto e daleku od nas? ...ili ona za koe i sam nemas odgovor? |
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bidejki i dvete mislenja po poveke osnovi se poklopuvaat., spored mene ostanuva da se ispeglaat samo nekoi sitnici vechnoto sepak postoi bidejki ,,sega od zhivotot e negov del,,, okolu reshavanjeto i kontroliranjeto., toe e kako edna sl*galica.,,,,,mestejki gi parchinjata od segashniot zhivot ja kompletitame slikata ., okolu kontrolata.,....so kontroliranje na segashniot moment,,,,,,,,,koj e samo mig no sepak del od vechnosta ., imame momentalna sega i tuka kontrola na segashnosta ,,preku nea i na vechnosta,,, malku apsurdno no koj ke prochachka niz segashnosta ke ja najde i proshlosta ., nanazad vechna i okolu stradanjeto i ochekuvanjeto .,,,,,,,,ne mozhat da bidat venchani bidejki se emanati i tvorbi na umot,/za nekogo stradanjeto e obichna sostojba......,,,,ochekuvanje,,ah toa ochekuvanje ta toa sekoj go ima ,,samo kade ke go smesti vo koja i kolkava fioka od mozokot/umot/.......... |
|||
|
|||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe ajde....
|
|||
|||
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zarem samo tolku od tebe ochekuvav poveke ,,,,,,,,,,razocharuvachki.i vazelinski |
|||
|
|||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mnogu gluposti druze...ke ti pomine zivotot vo kontrola...na nesto sto nikako ne se kontrolira
nema ljutis a? |
|||
|||
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
prochka e vo nedela pa ke ti kazham togash
a ni sam ne si svesen od kogo kolku i kolku si kontroliran.........aj sega legni si....ke ja potroshish cela tuba vazelin ako te napipaat ,,,,,misli mu ja |
|||
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
и двете се подеднакво мачни комбинацијата меѓу двете е она што најчесто е катастрофално еве за пример, чекаш автобус, ти се смачува од чекање и се качуваш во такси, додека се возиш во таксито покрај тебе поминува автобусот што си го чекала, а за такси ќе платиш пет пати повеќе пари... |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |