|
Константин Кајшаров - Тино |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | ||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Santi јави се прво...Немаше многу чекање, мене веднаш ме примија, сега не знам...
|
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За овие луѓе за кои пишуваш, а за кои прашуваше и пријателот Santijago, можеби нема да верувате, но денес ме информираше една медицинска сестра, која исто така замина кај овие луѓе за помош, а и нас не упати, велејќи дека многу нешта може да бидат подобри. Php, бидејќи, за жал, се соочуваме со ист проблем како лицето кое имало мозочен удар, освен со разликата дека мајка ми, иако ја чувствува левата страна од телото, не може да ја мрдне левата рака и нога, ме интересира, дали, таткото на другарката беше исто така со последици од ударот и дали истите исчезнаа по посетата на овие луѓе? Јас сум скептик околу овие нешта, но, тоа што едно медицинско лице ми го препорача ова, ме натера да се замислам, а кога ми кажа дека се работи за луѓето, за кои веднаш се сетив дека и ти пишуваше, ме стави на мисла да го направиме она што го направиле твоите другари. Однапред благодарен на одговорот.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
С'е е енергија.
С'Е ! Дури и оноа што на прв поглед ни изгледа дека не е тоа. А тоа што ова не се учи во официјалните училишта и не го пишува во официјалните учебници не значи ништо друго туку дека официјалната наука, од некои причини, с'е уште не стигнала до таму. За моето лично искуство со енергијава, нејзиното фотографирање и конкретно експериментирање врз луѓе и растенија пишував порано на овој подфорум. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Драг пријателе Македон. Навистина е многу жално се ова што се случува, но и самиот знаеш дека ВЕРАТА ВО БОГ е онаа која не воси. Човеков нема никакви последици од ударот. Но, како и што функционира, навистина немам појма. И јас (и покрај ова што го изнапишав и видов со свои очи) сум сепак голем скептик. Но, целосно се согласувам со messenger дека се е енергија, се е вибрација. Тука ја гледам здраворазумската логика, ако здраво тело е енергија, тогаш болеста мора да е дисбаланс на таа енергија. |
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македон, твое е да направиш и пробаш се што можеш, а што од тоа ќе успее ќе видиш.
Конкретно за енергијата, на пример, јас ја осеќам. На пример во затворен простор можем без да видам каде седи биоенергетичарот (скриен позади ѕид или завеса), точно да ти кажам каде седи. Јас не сум скептик за ова, знам дека постои. Скептик сум само тогаш кога за ова се наплаќаат огромни суми пари, затоа што според духовните вредности ова мора да се работи беспари. |
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Saguaro сите ја осеќаме енергијата, не само на биоенергетичарот, туку сечива енергија. Овде јас сакам да потенцирам дека не се работи за биоенергетичар - се работи за луѓе кои тврдат дека секој, ама баш СЕКОЈ човек на планетава може, како да прима енергија, така и да праќа, да дава енергија.
Сите луѓе осеќаат енергија (колкупати сме почуствувале кога некој ни се приближува, некој не гледа и слично.), само што се уште не сме свесни за тоа, не му обраќаме внимание. |
||
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Php, благодарам за одговорот. Ако таткото имал последици по ударот, а сега ги нема, може и навистина некако се влијаело на него. Мајка ми исто така е голем скептик за тие нешта, иако, зрачи со позитивна енергија, независно од се што и се случуваше сиве овие години. Можам да кажам дека е мошне попозитивна од мене.
saguaro, секако дека ќе пробаме да сториме се. Не се откажуваме. php и saguaro, не сите чувствуваат енергија. Јас сум жив пример за нечувствување ништо такво. Чувствувам кога некој ме гледа, или ми се доближува, но за чувствување некаква енергија или нејзино емитување, не може да стане ниту збор. Имам другар кој се занимава и доста проучува лекувања со прана, енергија, или како и да се нарекува тоа. Еднаш, обидувајќи се да ме убеди во постоењето на такви нешта, се обиде да направи емитување на таква енергија, која требаше да ме убеди во ефикасноста на таквата енергија. Ништо не чувствував, буквално ништо, мижев некое време и тоа беше се. Никаква промена, а требало да почувствувам некаква енергија во дланките. Потоа востанови дека се е тоа последица на неверувањето, на мојата затвореност. Изменето од Македон - 28.Февруари.2012 во 01:27 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа е ТОА. Ти ја примаш и ја чувствуваш енергијата пратена (свесно или несвесно) од другиот. Интенцијата (намерата) при гледањето или доближувењето е фокусирање на енергијата од човекот кој го чувствуваш. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пријателе драг, не ме сфаќај во погрешна смисла, но многу луѓе имаат стереотипи за тоа што е енергија. Сите мислиме дека е тоа некаква мистика, некаков транс надприроден, нешто необично, дека луѓето што имаат 6 сетило се врачари некои, волшебници, ѓаволи и слично. Целосно ја потврдувам изјавата на messenger.
|
||
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како вонземјани да ми изгледате сите што чувствувате нешто или имате некаква енергија дадена од небото .
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
за мене тоа се вика преценка .Ништо повеќе .
|
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никогаш не си почуствувал?
Не говорам за проценка врз здрав разум. Говорам, на пример, кога чекаш ред на каса во маркет и кога позади или пред тебе има човек кој ете никогаш не си го видел, не сте прозбореле, ама нешто ти е пријатно или непријатно во врска со таа личност. Она чувство што го добиваш во градите и стомакот, суптилното. Што си проценил тука? Само го гледаш првпат, само изгледот можеш да го видиш. За чувство говорам, не за мислење и логика. Сите сме почуствувал, само не сме обратиле внимание. Проценка е логичен процес, говорам за проценка врз основа на онаа изјава "Нешто ми кажува дека...". |
||
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
штом еден човек кој не си го видел никогаш и ти е непријатен говори лошо за самиот тебе
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |