IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - Дајте една добра вест
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дајте една добра вест

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 51>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2011 во 06:42
Pa beter se isporazbolev.. a nadvor ladno kochan e... i taka.. za ic nisto mrznam i se razboluvam.. ajde uste malku, pa ke mu fatam shtrafta od tamu..
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2011 во 09:11

Пронајдено местото каде се венчала Покахантас

Американскиот арехеолог Вилјам Келсо е уверен дека ги пронашол остатоците од најстарата протестантска црква во Америка, во Џјмстаун, Верџинија. На ова место, тврди Келсо, била венчавката на Покахантас..

- Во 1614 година, тука се омажила Покахантас, ви гарантирам, вели Келсо.

Во близина на реката Џејмс, на 14-ти мај 1607 година пристигнале стотина Британци и ја формирале првата колонија во Америка.

- Ова е фантастично и возбудливо, бидејќи Џејмстаун се споменува со име на мрзлив човек, кој бил на чело на градот. Но кога се збогатил, го напуштил подрачјето и се вратил во Англија, вели Келсо.

Подрачјето е внимателно откопувано и пронајдени се неколку дупки длабоки два метра. Археолозите исто така пронашле и четири гроба.

- Религијата оддиграла голема улога. Работниците вложиле многу во градењето на оваа црква, вели Келсо.

Четирите гробови им припаѓаат на важни членови на колонијата, кои морале да бидат погребани во близина на црквата. Келсо вели дека во него се закопани витез, два морнара и црковниот службеник Роберт Хант.

Келсо го покажа и местото каде стоела Покахантас, најомилената ќерка на поглавицата Повхатан.

- Војната завршила со оваа венчавка, додава Келсо.

Индиската принцеза, која е добра позната меѓу децата благодарение на анимираниот филм на Дизни, во која се вљубува Англичанецот Џон Смит.

Вистинската Покахантас, подоцна го добива името Ребека и се мажи за Џон Ролф, пред на 21-годишна возраст да почине во Англија.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2011 во 20:08
Македонија го доби судскиот спор....среќа
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2011 во 23:26
.........pa?!збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2011 во 09:46
Снежните врнежи засега не го попречуваат патниот, железничкиот и авиосообраќајот

Снежните врнежи засега не предизвикуваат  прекини  во патниот, железничкиот  и авиосообраќајот низ државава.

Според Автомотосојузот на Македонија (АМСМ), сообраќајот на сите магистрални и регионални патни правци низ државата се одвива во зимски услови, во пониските делови забавено по влажни и лизгави коловози со местимични остатоци од снег. На повисоките места и планинските превои сообраќајот е поотежнат поради поинтензивни врнежи од снег и поголеми остатоци на коловозот после расчистување.

Воведени се забрани за движење само за тешки товарни возила на патниот правец М4 Гостивар - Кичево преку планинскиот превој Стража, на патниот правец Р409 крак Маврово – Дебар, на патниот правец Кичево - Охрид преку планинскиот превој Пресека и на патниот правец Струга – граничен премин Ќафасан. На патниот правец Р106 Градско-Прилеп на планинскиот превој Плетвар задолжителна е употреба на зимската опрема за тешките товарни возила.

Засега без застој и  поголеми доцнења се одвиваат и меѓуградскиот сообраќај, како и домашниот и меѓународниот железнички сообраќај, соопштуваат од Железничката и Автобуската станица во Скопје.

Од аеродоромот „Александар Велики“ во Скопје информираат дека од утрината се реализираат  планираните полетувања и слетувања.  Отворен за сообраќај е и охридскиот аеродром „Св.Апостол Павле“, но за денеска не се предвидени полетувања и слетувања.

Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2011 во 18:19
Pozdrav od Jakarta, Indonesiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (mojata najomilena drzava vo svetot )љубов

Leleleeee mislam deka ova mi e najubaviot let sto mi go dadoa

Fala ti gospode sto konecno mi go ispolni mojot son da ja posetam Indonezija

Sega i da umram iznenadno,  nema da mi bide krivo bidejki konecno posle 10 godini konecno so svoi oci sum tuka, vo zivo, lelelee ke poludam, auuuuuuuuuuuuuuu epten sum srekna i vozbudena .....................ajde da odam da spijam posto e 00:17 h tuka ,pa sabajle ke se setam niz centarot vo Jakarta , oleeee oleeeee

I sute nesto.....Fala ti Gospode sto konecno mi ja dade sansata da se vidam so toa masko so koe 10 godini pisuvav na internet

Leleeee pa i epten bil ubav vo zivo i celo vreme se smeese, lelelleee mislam deka ke dobijam srcev udar od vozbuda , zimi se...........

Pozdrav do site vas koi go citate forumot големо гушкање

Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2012 во 22:44
...конечно ќе дојде денот и јас да го работам тоа што најмногу го сакам....не се опишува со зборови
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2012 во 23:14
Mojata Moni ima kucence...jorksiski terier..edvaj cekam da go gusnam
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2012 во 15:17
Човеков ке доаѓа во Доха баш за денот на вљубените и шо има да купувам карта кога немам дечко збунетост

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2012 во 18:59
Немамне зборувам
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2012 во 13:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2012 во 06:23
„Тигрите“ и „волците“ спасија 60-годишен човек

Полициските „тигри“ и „волци“ завчера му го спасија животот на 60-годишен жител на Бујак Маала во Старо Нагоричане, Кумановско. Во исклучително тешки и сложени метеоролошки услови, на тежок и непристапен терен на планината Козјак, каде што висината на снежната прекривка изнесуваше и над два метра, специјалците со теренски возила и моторни санки успеаја да се пробијат до Бујак Маала. Тешко повредениот маж е пренесен во кумановската болница.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2012 во 16:32
...nema losha!

...taa e  dobrata!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2012 во 17:28
Kika...si ja vrativ doma трепкање

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 51>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.