IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - НОВИ КАМЕРИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НОВИ КАМЕРИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 51>
Автор
Порака
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Статус: Офлајн
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2012 во 02:05
vo pravo si e covekot... top dslr e super rabota, koga go imas so tebe. 5kata ja nosam samo koga moram. e-p1 go nosam mnogu cesto so mene, i prekrasni rezultati dava, skoro nikogas ne mi bilo krivo sto ne nosam ranec so oprema so mene. I toa samo so 18 2.8. Sega mu zedov i 14-45 vtoarat verzija, i iako ne mi pravi tolku keif kako palacinkata, moze da zbrka rabota vo uste poveke situacii. A kavlitetot na slikata e balgo receno fantasticen. Duri po lifelike i poprijaten od 5d mark 1, bar spored moeto oko... Koga ke vidis, senzorot (cetvrtina od ff, ili polovina od aps-c, i ne e do tolku mal. na 2.8 se ponasa ko ff na 4ka, so i ne ne realno nekoja drama. Ama goleminata na cel sistem e isto cetvrtina :)

Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2012 во 02:09
fuji: leica za siromasni... pa, ako vidis kolku kosta m9 so 35 1.4, i ne e daleku od vistinata
Кон врв
flashblic Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Јуни.2011
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај flashblic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2012 во 17:08
Originally posted by Janus Janus напиша:

vo pravo si e covekot... top dslr e super rabota, koga go imas so tebe. 5kata ja nosam samo koga moram. e-p1 go nosam mnogu cesto so mene, i prekrasni rezultati dava, skoro nikogas ne mi bilo krivo sto ne nosam ranec so oprema so mene. I toa samo so 18 2.8. Sega mu zedov i 14-45 vtoarat verzija, i iako ne mi pravi tolku keif kako palacinkata, moze da zbrka rabota vo uste poveke situacii. A kavlitetot na slikata e balgo receno fantasticen. Duri po lifelike i poprijaten od 5d mark 1, bar spored moeto oko... Koga ke vidis, senzorot (cetvrtina od ff, ili polovina od aps-c, i ne e do tolku mal. na 2.8 se ponasa ko ff na 4ka, so i ne ne realno nekoja drama. Ama goleminata na cel sistem e isto cetvrtina :)

Jas go obozavam mojot e-pl1. Glavno go koristam so panasonic 20mm f/1.7 (ostar i na 1.7) i vf-2 viewfinder. Koj ima PEN si znae...
Кон врв
takeasnap Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 23.Јануари.2012
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај takeasnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2012 во 03:41
НЕКС му е мајката...
Кон врв
ang3l4o Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 230
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ang3l4o Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2012 во 13:18
Izleze noviot Nikon D800/D800e...36MP FX CMOS, 1080p HD Video, 800e e bez anti-aliasing filter, i spored Nikon nudi isklucitelna ostrina. Cena, 3200$
Кон врв
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2012 во 16:26
Originally posted by takeasnap takeasnap напиша:

НЕКС му е мајката...

Уште да можеше без објективи да штрака, дека и така ги нема многу
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2012 во 16:27
Originally posted by ang3l4o ang3l4o напиша:

Izleze noviot Nikon D800/D800e...36MP FX CMOS, 1080p HD Video, 800e e bez anti-aliasing filter, i spored Nikon nudi isklucitelna ostrina. Cena, 3200$

Повратак џедаја! 36 MP за 3.000 евричи? Бит дис 5D Не стварно, шала на страна, камерава ветуе мноооооогу
Кон врв
takeasnap Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 23.Јануари.2012
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај takeasnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2012 во 18:17
Originally posted by ivotoyota ivotoyota напиша:

НЕКС му е мајката...

СЕЛ-чињата се скапички и големи, ама пак ручните старудии ептен му лежат :) Пикингот донекаде помага за фокусирањето и мислам во комбинација со некое побрзо старо стакленце, џебно апс-ц апаратче е многу нафатлива работа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2012 во 23:48

Originally posted by ivotoyota ivotoyota напиша:

НЕКС му е мајката...

СЕЛ-чињата се скапички и големи, ама пак ручните старудии ептен му лежат :) Пикингот донекаде помага за фокусирањето и мислам во комбинација со некое побрзо старо стакленце, џебно апс-ц апаратче е многу нафатлива работа.

Да, му лежат рачни старудии... А им лежат и на M4/3, и на сите мирорлеси... Само Сонијава немаат добра леќа што е направена за системот, не се уште, а тоа е како сакаш врти го слабост! А Zeiss-от што го има е гоооолем бре!
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 03:22
Кон врв
metomax Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Февруари.2010
Поени: 89
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metomax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 20:08
http://www.dpreview.com/news/2012/02/08/Sigma_DP1M_DP2M_Merrill_Cameras#specs
http://metomax.110mb.com/
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 22:29
D800 e Baba Roga! Samo za profesionalci. Ne se komentira.
Okolu novite EVIL kameri. Za mene postojat dva tipa. micro4/3 za generalna populacija, Fuji X1 Pro za tie sto mozat da si go dozvolat. NEX e kako otfrlen od Sony. Starite lekji se interesni, no nemoze da se osnovna opcija za brzi lekji.
Sigma sekogas ima interesni koncepti koi nikogas ne gi razviva kako sto treba. Za zal.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
pecok Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2011
Поени: 300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2012 во 03:23
Кај да најдам Tulip Lens Hood во државава?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2012 во 02:56
Originally posted by fichot fichot напиша:

Камерава изгледа сериозно секси!!! Светлосни години посекси од се друго на пазаров, освен секако Fuji-јава Одлично, браво за Oly, го шират М4/3 системот токму како и што треба... Плус, како што гледам по димензии, камерава и натаму е мала... Прфект!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 51>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,563 секунди.