|
Кој си игра со парите на граѓаните? |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 25> |
Автор | |||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кој ќе го прочита овој напис ќе се запознае со еден законски играч со парите на граѓаните. Мноооогу убаво Бизнис 24 го објаснува начинот на функционирање на љубовта меѓу граѓаните и Топлификација.
Алал вера за напишаното |
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бит Пазар....
..овој надземен пешачки го направи за украс!промашена инвестиција!..од двете страни на 50 метри пешачки премин,а плус тоа и семафори!...очигледна утка. Но очигледно никој не планираше или не му текна дека со вреќи,торби и гајби и не знам каков се багаж,никој жив нема да се чепари по скали!. |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ehh,...ne se ''problem'' peshachkite na 50 metri,
...i pokraj niv ,...pred ochi na policajcite shto dremat tamu ,..pominuvaat postojano pod ''mostot''....koi ''prazni'', koi...natovareni ! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во Македонија дефинитивно кој има и најмала шанса си игра и тоа ептен-со парите на граѓаните.И не мислам само на она-парите од данокот, туку воопшто-секој ти брца цо џеб, си зема колку си сака и за тоа нити одговара, нити му фали нешто, напротив се богати-ужива.
Ај прво за јавниот медиумски сервис-МТВ- читам, а не ми се верува-извршители (односно УЈП) ни буричка во џеб и ни наплаќа за радиодифузна такса (и тоа со камата), а господата од МТВ си уживале, трошеле, акога дојде зорт-си дава оставка и готово-попапала маца-ни лук јал ни на лук мирисал. Презадолжената МРТ делела дебели хонорариПа читам во Капитал едикојси таму ме убедува дека имаме најниска радиодифузна такс. А што добиваме за таа цена?Втор-односно прв буричкаш во нашите џебови (ама на дел од нас) Топлификација или како се вика она АД која држи монопол во испорачување топлинска енергија. Ја гледам вчера она емисијана на Бумбарката и си кинам нерви. Налет неспремни водители-се наметна од дискусиите дека за 4000 ден се грее цел стан од едиколку квадрати. А само требаше да дообјасни дека не е за 4 туку за 8 000 оти корисниците на парно плаќаат и кога не се греат и добиваат топлина само кога топлификација сака односно насабајле вклучува малкуцка околу 7:30 кога лугето више излегуваат од дома, грее до кај 10, па исклучува оти адвор било 12 степени, па уклучува некаде после 17 а веќе во 20:30 почнува да исклучува. За 8 000 месечно температура од 16 до 17 степени. Е откажете се-вели некој. Сакам ама не можам. Зградите се правени така што можности за друго греење и нема. Нема оџаци за шпорет на дрвја (или кај што имало ги затвориле станарите кои доградувале-рушеле), инсталацијата на струја е таква што ако се уклучат 2 бојлера пукаат бушони а камоли 15 тина печки за греење. Така е и во старите, така е во новите згради-нека ме демантира некој. И нејсе, тоа не е проблем на Топлификација-нејзин проблем е што наплаќа а не испорачува. И што е најважно-наликува на оние -Што ми можете???? Има-некој им дал МОНОПОЛ. Можела да не остави без парно во зима-да сме си ќутеле. Па нека не остави, имаме договори дека ќе не грее, сме и плаќале и во лето, има и за тоа закони. Ако не добиеме ние оштет ќе добијат нашите внуци од нивните внуци (оти така оди нашиот правосуден систем). Игри без границиИ на крај живо ме интересира како ќе излезе ова кавгата со Сител-Кој ќе победи. Ако побед Сител-ќе добиеме и ние. Ако победи Топлификација-отидовме јабана-тек тогаш ќе видиме што е брцање во џеб. Прв пат навивам за Латас. Изменето од mamamd - 19.Ноември.2011 во 08:06 |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
СБ: Грузија е модел на земја за борба против корупцијата
"- Грузија го урива митот дека корупцијата е дел од културата на народите и им дава надеж на реформаторите насекаде во светот, се вели во извештајот." ========================================================================== .....toj ''kulturen'' mit vo makedonija teshko deka nekogash ke umre,...so narod kakov shto gospod î podaril,...kojshto i ne moze da se svesti za toa, deka nekoi fanatichno si ''igraat'' so negovite pari. ...i koga najkorumpirani mu se samite negovi ....''reformatori''! |
|||
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Едно многу ме интересира-Овој месец ќе ни наплатат ли за уличното осветлување-оти од вечерва со мерките на владата за штедење- е црна темница надвор. Сијаличка ни за лек, темница по улици.
Изменето од mamamd - 13.Февруари.2012 во 21:46 |
|||
FosterThePeople
Сениор Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mamamd-Вака со темнициве EVN само им пружи шанса на клептоманите да си завршат работа.
Инаку не краде пари само тој што сега е на власт,за тоа народот најмногу греши,сите кога имаат шанса крадат,без разлика од која политичка партија или...едноставно било што! Не пратам политика многу често но за 15 години многу е очигледна тактиката ај да не кажам на ПО МОЌНИТЕ ЛУЃЕ. Изменето од FosterThePeople - 13.Февруари.2012 во 22:25 |
|||
I just wanna feel real love.
|
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
toa e fiksen (tvoj!!)troshok ! i...bez razlika dali sveti ili ne ,..ima da si plakjash ! |
|||
|||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а тек сега со снегов како изгледа........а инаку тој што го правел ...најверојатно изиграл ептен добро... ... целокупниот материјал не вреди ништо...се испукало и се искршило за многу кратко време...ама може и тоа е целта....сакаат пак да играат со пари на граѓаните....како инаку
|
|||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...Епа ајде да направиме револуционерна организација и ќе ја ставиме за лидер ако сакаме да си ја видиме смртта пред време ... |
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
е па револуција не се прави за еден ден...
..за неа треба време,па и години.. ...почнувајки од примерот на Fidel Kastro,Ernesto Che Gevara...потребни се години на реализација на идеи... |
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...mislish ,....se ugleduvaat na primerot od ,..turskoto doba,...koga vishe od pet veka planirale ,
..i otkako im ''trgnalo'' ....nekoj pak zakluchil deka ,...izbrzale? |
|||
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е нема мој- твој, нема услуга, нема плаќање. Еве и други потегнаа Дали рестрикциите ќе ја намалат таксата на улично осветлување? , па сега овие зематорите нека му ја мислат, парите нема да ни ги земаат оти ке ги заштедат (добијат) со штедењето електрична енергија. Чим има фајде од штедењево струја, значи ќе си наплатат од таму-не може и од двете места. |
|||
Внеси реплика | страница <1 2021222324 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |