|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика | страница <1 5051525354> |
Автор | ||
K1nm23
Сениор Регистриран: 16.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас станав лош...... откако сум несреќен....кога бев среќен.... бев уште полош.....
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да лоши се затоа што се претпазливи поради тоа што го доживеале...се плашат од повторување,и од повредување...сепак треба да ја најдат пак точката и да не лутаат за да бидат срекни.секој има право на срека.
|
||
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mozhe da se generalizira i se da se stavi vo ist kosh.Site nesrekjni lugje ne se loshi. Se zavisi od mentalniot sklop na chovekot.
Shto ima vrska pretpazlivosta so toa? |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Темава специјално ја барав за да потврдам дека навистина несреќните луѓе се лоши.
Ако не била среќна во бракот, што мора да прави пакост на останатите...... Овца една |
||
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne se loshi, samo shto ne mozhesh konjot ako go odnesesh na poilo da go naterash da se napie!
A magareto tovareno so bezbroj knigi e sepak samo magare! |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ja pa mislam deka losh*te lugje se nesrekni a ne obratno ....
Изменето од Kastro - 26.Јануари.2012 во 16:07 |
||
kladence
Група Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dostoevski rekol:"razlikata megu sreknite i nesreknite semejstva ne e vo toa deka sreknite nemaat problemi...tuku zatoa shto tie znaat da gi resavaat svoite problemi"
|
||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога низ целиот живот имаш само среќа тогаш можеш да бидеш многу прост,што немора да значи за сите.А кога имаш несреќни моменти тогаш доаѓа аклот и се свестуваш и почнуваш паметно да размислуваш за многу животни проблеми.Но сепак среќата и злото се два различни поима.Добриот може во секоја ситуација да ја задржи добрината.И лошиот може во секоја среќна или несреќна ситуавија да ја задржи лошотијата.А пак лошотијата зависи од други воспитни ситуации кои ги имал човекот низ животот.Така да несреќните можеби можат полесно да се фатат за злото и тоа не значи дека се лоши и ја изгубиле добрината.Но треба да се прави разлика,секое фаќање за зло не значи дека само по себе е зло.Но и секој што не се фатил за зло,а е среќен не значи дека е добар.Замисли само колку зло може да се крие во него,што ако би бил несреќен злото за кое би се фатил може да го примени за зли намери,а не за добри.
|
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денес во весник прочитав наслов „Нема лоши луѓе, има само несреќни‘‘,
па ми текна на темава и си се запрашав, авторов нешто згрешил или Кејт била во право
Изменето од Gabriela_S - 04.Јануари.2014 во 23:40 |
||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ima pravo da ti kazam iskreno Gabi
ps, i sto ti e potpisov aj pisi ubavo da procitame
|
||
vivi
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум го прочитала написот... Но може ли по истата логика да се каже: “Нема добри луѓе, има само среќни“...? |
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас пак одамна ја имав видено темава,и некаде на почетокот си кажав нешто...Па си стојам на истото.
А би надополнил,сега кога по некоја година и еволуирав малце Освен што несреќата ќе ви отвори очи ништо не може да смени... Не може да ве направи лош,ако претходно и не сте биле таков. Но дефинитивно ќе Ви го открие лицето на оние кои сакале да украдат од Вашата среќа и оние кои се радувале на истата кај Вас.Затоа што во несреќата првите ќе Ви се радуваат на истата,додека вторите (ако ги има сметајте се во сета несреќа дека сте среќни) , ќе бидат крај Вас. |
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова беше мојот краен став
Изменето од Gabriela_S - 05.Јануари.2014 во 23:22 |
||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... do "srekjnite" i "ne srekjnite" ...
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Внеси реплика | страница <1 5051525354> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |