|
Европско првенство во ракомет Србија 2012 |
Внеси реплика | страница <1 45678 10> |
Автор | |
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога од четири натпревари три со победа на послужавник одат во бестрага... Тоа ми нема врска со среќата.Всушност знаејќи го реномето на репрезентациите со кои игравме, имавме и премногу среќа да тие играат со многу помала форма од капацитетот кој го имаат. И иритира непрофесонализамот за превземање на одговорност,но фолирање поготово со ваква публика. |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трагедија. Ова е зборот кој ги обединува поголемиот број балкански медиуми известувајќи за натпреварот меѓу Македонија и Данска, кој заврши со пораз за македонските ракометари од 33:32.За српскиот Спорт, поразот е македонска трагедија. - Српскиот коментатор во белградската Арена победата на Данска ја нарече катастрофа. Дека Македонија изгуби, како на свој терен, пишува и српскиот Блиц, истакнувајќи дека натпреварот Македонија-Данска се играл во македонска арена. И читателите кои ги оставаат своите коментари неможат да поверуваат дека Македонија го загуби натпреварот, велејќи дека репрезентацијата заслужи победа. |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поштено не` зафркнаа... Чиста среќа за Данците. Требаше да биде нерешено најреално. |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas pak kje si kazam...
Treba da se angaziraat i psihijatri vo reprezentaciive nasi, ne samo treneri i selektori... ... za olimpijadata u London... |
|
Incredible Blue
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мкд и Denmark...bulls and chickens
Не сакав да гледам ,за да не се нервирам ,во смисол дека од почеток нашите ќе бидат слаби (заморни од предходните случувања) , ама добриот почеток ми ветуваше добар натпревар… двајцата промотори на различни екипи кои си ги мереа силите вечерва Mikkel Hansen( 24) Данска и Kiril Lazarov(28) Македонија кој од двајцата ќе го освои теренот неговата екипа ќе слави победа… мој прв дојам на терен конкретно кон данецот и неговата позадина од соиграчи ми изгледаја многу анемчино , буквално каков беше Mikkel Hansen ситен ,слабичок и блед такви му беа богами сите соиграчи прав калап , искрено ми изгледаја како кокошки кои растрчани натаму наваму се тепаат за зрно , додека македонецот ми изгледаше многу јак , развиен , висок и богами сите соиграчи позади него си беа такви развиотки , прави спортски тела , сега да споредам , дека ми личеа на прави бикови кои фрчејќи кон црвените дански дресови одвај чекаја да ги парчосат…
е сега си реков , не можно толку лесно да ги ,,јадеме,, со почетокот од 4 голови разлика и брза игра , данците баш као кокошки растрчани низ теренот како да се на школски час по ракомет па буквално идеа со додавањето на 9 метра , додека нашите како фурии со само две додавања од нивниот гол кон противникот …и силен удар ! гоооол …ја потресуваја мрежата… така беше првиот дел, тактика на добра одбрана и брзи контри и напади со не многу додавања донесе резултат што не ми се веруваше …Mikkel Hansen се разрига од кокошка стана петел кој кикирикајќи со својата свита кокошки успеа да направи пресврт , тука веќе при крај на првото полувреме се смени тактиката Kiril Lazarov со тажна насмевка си ја криеше својата уморност и изгубена кондиција , а позади него сите наши ракометари веќе не беа толку брзи и преминаја на играње со многу додавања на 9 метри со многу размислување кој ќе биде егзкуторот на крајниот шут шо велам јас од фуриозни бикови станаја млитави волови…
додека данците си ја покажаја добрата кондиција со брзи контри и без размислување удари кој голот направија пресврт и ја зедоја ситуацијата во свои раце , за да на крај и покрај дадена шанса да нешто сториме , ако не победа барем нерешен резултат ја утнеме поради стравот кој ќе биде кривецот за постигнат или не постигнат гол, таков оптовар на нашите ракометари ги доведоа до долготрајно додавање и млитаво шутирање кон голот со што беа казнети со брза контра од данците , гол и пораз ! го освои теренот Mikkel Hansen…а со тоа и победата беше негова !…. Kiril Lazarov?се уплаши ли да бидеш најдобар на теренот ? за кординаторите на овие играчи нема да коментирам ,оти мислам дека и двајцата беа добри …
како еден од најважните играчи …ПУБЛИКАТА…публиката
некако ме разочара …зашто? па не е само важно да се навива на постигнат
гол од наша страна , туку треба да се бодрат момците и кога ја губат
топката и промашуваат гол , а за жал тогаш публиката само едногласно ќе
офне и демек сите се фаќаја за глава , аман бе ! а бе тогаш треба да се
урла кога се губи , тогаш треба публиката да навива и да биде резервниот
играч на теренот , како и да е нашите момци подобро изгледаја на терен од анемичните
данци и покрај поразот тоа е едно искуство повеќе , верувам дека ќе се
средат и дека ќе се докажат дека имаат право големо спортско срце… Изменето од bijonse1 - 22.Јануари.2012 во 20:47 |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може некој да каже колку репрезентации од ЕП ќе се борат за ОИ во Лондон?
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се лутев малку во второ полувреме, се изгубија троа...
ама на крај една утакмица мирно да изгледав |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
panter123
Сениор Регистриран: 30.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 15783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sepak na krajot pobedivmeiako rezultatot vo poslednite 5 minuti bese neizvesen Nasite rakometari netreba da izbrzuvaat vo napad, napravija nekolku greski koi gi iskoristija poljacite vo nivna korist, isto kako i germancite i dancite. Nasite vo narednite natprevari treba da igraat posmireno, poorganizirano i posigurno i pobedata e sigurna protiv srbite. Изменето од panter123 - 23.Јануари.2012 во 19:07 |
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Очекувам во среда да дадат повеќе од себе и во второ полувреме, инаку сме готови. Јоноски и Миркуловски повредени, Данска ја совлада Германија со 28:26 и ни ги намали шансите за полуфинале. Изменето од Schatzii7 - 23.Јануари.2012 во 21:36 |
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Schatzii7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас колку што разбрав првите три екипи од сегашните групи одат на олимписките игри, значи тоа би биле вкупно 6 репрезентации. Изменето од Schatzii7 - 23.Јануари.2012 во 23:00 |
|
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaete nekoj vrac? Vester, magjionicar?
More, dodeka ima shansi... ne, ne... SEKOGAS NAPRED MAKEDONIJAAAAAAA !!! Изменето од Marko Polo 1 - 23.Јануари.2012 во 22:59 |
|
Incredible Blue
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |