|
ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА |
Внеси реплика | страница <1 3435363738 48> |
Автор | ||||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
зелен чај. |
||||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pokraj site dobronamerni soveti ., abe folksi eve malku i i od onie nash*te
dodatna kolichina na pivo super tipka shto ke te nervira dva shestara adrenalin do plafon a klipovi niz hauba., i ke barash posle za siminjanje na pritisokot |
||||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
capsuli ACE Selen., vo kombinacija ., so shumlivi magnezium... /capsulite nikako od jaka., !!!.../ Изменето од pajser - 26.Декември.2011 во 17:25 |
||||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||||
reuma
Група Регистриран: 08.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А некој да помогне - имало некои таблети за неконтролирано уринирање, при кивање и онака кога е полна бешиката. Има ли стварно чаре за тоа?
Изменето од Renatax - 05.Јануари.2012 во 11:36 |
||||
ANITKA111
Сениор Регистриран: 06.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 608 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Дечки, пак јас... нешто да прашам, ама ќе ве замолам за поточни одговори....
За ова по ЛП ако знае некој нека ме контактира... Дали имате некакви информации околу нерегулираниот циклус и односи? Дали има некакво влијание тоа...? Дали може да предизвика последици... и уште, дали контрацепциските пилули влијаат негативно на нерегулиран циклус? Битно - ДО ТУКА БИДУВА Чекам.... |
||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Охоо
Девојчето е мало, нормално е да има нерегулиран циклус. Кај некои и после неколку години циклусот не е точен како швајцарски часовник. Да не збориме за стресови, нервози и што ти не... Ако и касни, еден тест и викај ме за кум Контрацептивните пилули се толку усовршени, што се препорачува и покрај кондом (кој штити од сексуално преносливи болести) девојчето да користи и контрацептивни пилули. Нели не е 100% сигурен Не се толку штетни и побрзо го регулираат циклусот. Исто така помагаат кај девојки што имаат полицистични јајници (доктор треба да го утврди ова) А да ти напоменам, дека еден од симптомите за полицистични јајници е нередовниот циклус. Е сеа ако малата твоја посетила гинеколог и не и го утврдиле тоа, се отфрла како опција... Ај ЛП |
||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Знае некој да ми каже колку е нормален просек на срцеви отчукувања во минута?????
|
||||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||||
panter123
Сениор Регистриран: 30.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 15783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Normalnite otcukuvanja na srceto vo min se od 60 - 80 otcukuvanja vo min No i od 80 - 100 se smetaat za normalni, no se blago zgolemeni. Se sto e nad 100 udari se smeta za zabrzuvanje na srceviot ritam ili tahikardija Pricini za tahikardijata mozat da bidat razlicni primer vozbuda, stres, zgolemeno vnesuvanje na produkti sto sodrzat kofein kako kafe, caevi, i drugi napitoci. Site ovie pretstavuvaat funkcionalni narusuvanja na srceviot ritam koi mozat sami od sebe da se smirat so namalen vnes na kofeinski napitoci, i otstranuvanje na pricinite koi ja predizvikale tahikardijata. Dokolku se raboti za organski promeni na srceto sto ne veruvam vo tvojot slucaj deka se raboti, tie se utvrduvaat po pat na brojni dijagnosticki proceduri kako EKG, holter EKG, holter na krven pritisok, koronaren stres test, ehokardiografija, elektrofizioloski ispituvanja, kompletna krvna slika, so lipiden status. Изменето од panter123 - 25.Јануари.2012 во 23:45 |
||||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Благодарам...
имам некое ново дигитално апаратче за мерење притисок па меѓудругото мери и срцеви отчукувања, па ме интересираше колку е нормално...инаку ми покажа 68 што значи дека сум ок...барем во тој поглед...
|
||||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||||
reuma
Група Регистриран: 08.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сакам да се информирам за лекот RIVOTRIL - го пијам 6 год. и сега лекарот ми рече да го исфрлам, постепено ми даде шема, и почнав да добивам почесто епилептични напади ( пијам и ламал) и му се јавив, па ми рече е штом е така продолжи да го пиеш.......и сега незнам .....,а ми рече дека многу долго сум го пиела и дека ми штети.....Каква врска има епилепсијта и RIVOTRILOT? Јас се решив да го исфрлам , ама на своја рака, и ми е страв да немам некои последици .....Има ли некој вакво искуство?
|
||||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Луѓе помагајте. Во Четвртокот забарот ми го отвори забот и ми стави некој лек да држи до денес, ама јас вчера се разбудив со оток толку голем, да окото ми солзи и ми е скоро затворено. Ми дадоа сабајле инекции Dexametazon i Garamicin, потоа ми препиша Амоксиклав и Хеморал Форте, па кога ќе спаден отокот да одам на снимка. Во меѓувреме, ми даде анестезија поради болката, ама ете ја анестезијата помина и јас уште малку ќе гребам со нокти од таванот од болка. Кажете некој силен аналгетик, ако не отидов јас кај наркоманите да барам Метадон или Хептанон.
|
||||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Имаше едни ампули ама да ме утепаш не ми текнува како се викаа.
Инаку еднаш ми рекоа земи еден Вентор и секоја болка ќе ти помине. Ама не ми кажаа да си го пазам желудникот
Ама кога го боли нешто човек и најлошото ќе го испие
|
||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
VENTOR!!!! Thnaks Santi.... После ќе мислам на желудникот, БОГ да те благослови пријателе
|
||||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||||
Внеси реплика | страница <1 3435363738 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |