|
Кили легенда |
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Potpolno si vo pravo i toa e nachinot kako decata gi uchime na vrednostite i ochekuvanjata od opshtestvoto, onolku kolku shto znaeme nie. Problemot, spored mene, e koga svesno ili nesvesno gi pritiskame decata da se odnesuvaat kako nas ili kako shto nie kje im naredime, da gi repliciraat nash*te veruvanja, vrednosti i odnesuvanja i da se nadograduvaat tokmu vo taa nasoka. Treba da go trgneme nasheto Ego od ravenkata so niv i da imame dovolno hrabrost da im kazheme deka onoa shto sme nie e arhaichno i deka treba da go smenat i nadminat, deka treba da se sledat sebe si, vo seta svoja posebnost i originalnost, da bidat onoa shto s'e, a ne da bidat nashi bledi kopii kako rezultat na nash*te neizhiveani ambicii i zabludi, zachineti so suetata od nasheto Ego. Изменето од Messenger - 31.Декември.2011 во 23:03 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Апсолутно се согласувам-родителот е тој што до одредена возраст воспитува (ако притреба и забранува) Него ај да се вратиме на темата за Кили. Не одобрувам вулгарност, но затоа реков -Кој го познава Кили-постапил очекувано за него. Ншите водителки/водители впрочем треба да знаат како ќе реагира нивниот гостин на поставено прашање. Кили “ја тресна“ од земја “илустрирајки“ и дека оправдувањето дека “само чита“ прашања од гледачи не и држи вода. |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go gledav klipot odamna, za zal ne bev vo moznost da ja gledam emisijata. I podobro taka. Zgrozena sum od stilot na izrazuvanje na Kili. Voditelkata neprofesionalno postapi koga se odluchi da postavi vakvo prashanje, no Kili znaejkji deka taa emisija odi na TV bi trebalo da vnimava na rechnikot. Ne ja opravduvam voditelkata, no ushte pomalku go opravduvam Kili. Zivotot na javnite lichnosti e sekogash javen. Bez razlika dali tie nekogash konzumirale droga ili drugi narkotichni sredstva, treba da bidat svesni deka javnosta gi sledi site nivni aktivnosti i prasanjata za istite se neizbezni. Negoviot komentar e vsushnost odraz na negovata kultura koja e na nisko nivo, pa i ne vredi ponatamu da trosham zborovi za nego.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogumina ja obvinuvaat voditelkata zatoa shto Kili se izrazil onaka kako shto napravil...
Ima edna osnovna rabota... nikoj ne mozhe da isprovocira od nas nishto shto vekje ne e vo nas.
Voditelkata si odgovara za sebe i taa mozhe da bide bilo kakva, a Kili si odgovara za sebe i toj e onakov kakov shto se pretstavil. Voditelkata ne mu e kriva shto toj e tokmu takov.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи вака, јас колку што се сеќавам прашањето беше "На што си Кили", алудирајќи на која дрога е. Такво нешто и мене некој да ме праша, ќе си помислам дека го девалвира она што го говорам на телевизија. Ако не ти се допаѓа моето мислење, смени канал. А, кога веќе си поставил такво прашање, работа на водителката е да го земе тоа во предвид. Бар јас така доживеав. Човекот говори нешто, прашањето е со аконотација демек тресе глупости на тв, зашто е дрогиран. Затоа го оправдувам.
|
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A mozelo li prashanjeto da znaci .. Na shto si Kili? (objasnuvanje) Na shto sedish Kili? Ili red drugi objasnuvanja..?
No sekogash nekoj koga kje prasha na shto si, odma ne asocira na droga i slichno. |
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако дека може, но факт е дека сите знаеме која беше намената нели?
|
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa e samo nachinot na koj nie go interpretirame.
Ne go prasha direktno na koja droga si Kili, pa da dobie takov direkten odgovor. Vo sekoj sluchaj, moite deca nema shansi da se zabavuvaat gledajkji emisii na koi gostuva Kili i slichni na nego, poradi toa shto go navedov na pochetokot. |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Pa duri toa prashanje i da se odnesuvalo na droga, toa e sosem validno ako se znae deka chovekot bil potrden narkoman. Ostanuva do nego kako kje odgovori. Ne postoi glupavo prashanje, tuku glupavi odgovori.
Kili so svojot odgovor pokazhal deka iako mozhebi denes ne e na drogi toj i natamu se odnesuva kako da E.
|
|
|
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo potpolnost se soglasuvam so vas Messenger.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tochno deka ., spored nekoi ne postaojat glupavi prashanja ami postojat glupavi odgovori ., no najstrashno od se e shto postojat ushte poglupavi postavuvachi na prashanja
spored narodnata i socioloshkata ., na sekoj spored zasluzhenoto..,,, taka i voditelkata zasluzhen odgovor si dobi., .,,... Изменето од pajser - 11.Јануари.2012 во 17:01 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A zoshto Kili tolku se voznemiri ne mi e jasno?
Pa javna tajna e deka koristel. Ne treba mene da me voznemiri prashanjeto, zoshto sum dala pogreshna finansiska procenka dokolku toa sum go napravila. Treba da iznajdam soodveten odgovor so koj bi go prikrila toa, a ne da navredam se okolu sebe!
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a zoshto mene ne mi e jasno deka tebe ne ti e jasno deka kili voopshto ne se voznemiri tuku dade soodveten odgovor na soodvetno krotkojebsko prashanje kako mozhe neshto da e tajna koga e javno ., a i treba da te voznemiri koga nekoj ke te prasha za pogreshnata procenka finansiska bidejki toj sigurno pretrpel nekakva posledica ., i/ili si go dovela vo neprijatna situacija poradi tebe moral da dava otchet i da pretrpi neshto iza legja. da napravish neshto pogreshno i da naogjash odgovori za prikrivanje na storenoto.,....pa ti so samoto toa bez zborovi navreduvash nechija intelegencijai/ili lichnost ........... vo evangelijata ne bash da se zastapuvaat vakvi razmisli........ |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Ako Kili ne se voznemiril, togash zoshto takov odgovor? Koj normalen bi dal takov odgovor na postaveno prashanje? Kili se vodel od onaa poznatata - Napadot e najdobra odbrana. 2. Ne rekov tajna, rekov javna tajna. Ili ne si zapoznaen so toj zbor? Mozebi ne se dvizish vo takvi krugovi, izvini. 3. Edno e da probash da prikriesh nekoja greshka od minatoto i pritoa da se obiduvash da ja popravish, a drugo e na nekoj da mu se svrtish i da mu reches: Dobro ma, tebe ako ti go nachukam sega kaj kje odish? Toa beshe negoviot stil, ne mojot, da ne se razbereme pogreshno ;) - Ne sum premnogu golem vernik, ne znam shto mi spomenuvash evangelija na temava?
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |