|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 3031323334> |
Автор | |
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
незабележана во библијатаPosted by: astrostoper in поезија. ништо Господ не спомнал за тебе ја прекопав библијата однапред па и одназад не најдов нешто слично на тебе . зарем постана, ти, надвор од неговите сфаќања? . ти поклонувам секоја полноќ роза таму, нежно, неѓу градите да овене, таму, можеби од завист можеби од мака можеби од неподносливата непотребност а можеби од мене |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Volio sam Vas; i ljubav jos, mozda,
Volio sam Vas nijemo i bez nade, By Puskin |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moje srce se lomi,
Korak tvoj pratim Misao ti dodirujem, Sada, dok pokušavaš Napisati pjesmu za mene Moje srce se lomi, Dok molim zemlju U kojoj sutra nema, I trgujem s anđelom ili vragom Na raskrižju zaustavljena. Moje srce se lomi, Nemoćno puca, Ćuteći tvoje nemire, Zaplićući se o moje strahove U ovoj noći nespokoja Изменето од lotus flower - 07.Декември.2011 во 01:20 |
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postoji mesto gde ljubav počinje
i mesto gde ljubav prestaje. Postoji dodir dve ruke koji se opire svim rečnicima. Postoji pogled što bukti ko veliko vitlejemsko ognjište il` mala acetilenska lampa zelenog sjaja. Postoje jednostavna i bezbrižna tepanja čudesna ko velika okuka Misisipija. Ruke, oči, tepanja - pomoću njih se ljubav bori i gradi. Postoje cipele koje ljubav nosi i njen je dolazak tajna. Postoji upozorenje koje ljubav šalje i cena njegova zna se mnogo docnije. Postoje tumačenja ljubavi na svim jezicima i nije nađeno nijedno mudrije od ovog: Postoji mesto gde ljubav počinje i mesto gde ljubav prestaje - a ljubav ne traži ništa. Изменето од lotus flower - 07.Декември.2011 во 01:18 |
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
verojatno ti bev ubava, da, no ne ti znacev neli? jas trebase da bidam slednata zrtva, edna od mnogute musicki vo tvojata ljubovna mreza! jas ti kazav i na pocetokot, jas sum tezok plen! koj trca pobrzo? volkot koj ja brka uzinata ili zajakot koj si go spasuva zivotot? jas bev pobrza i si ja spasiv nevinosta... a ti? ti ne ostana sam neli? verojatno te zgrizi nekoja osamena dusa, ili, nekoja volcica...mozebi... nie se razlikuvame, jas davam ljubov, a ti, ti ja baras... nauci da ljubis,ne da brkas... ljubovta ne se dobiva onaka, taa se zasluzuva, barem taka e so mojata... |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Небесен буквар Ти дојде да се прошеташ Наташа Бунтеска |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Создавање на водата: Првите звуци чудни звуци го исполнија просторот текила и слатка сол го донесе разбирањето мугра и црвено вино престанавме да ги дорекуваме речениците капки вода по нашите насмеани лица Игор Исаковски |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чај за двајца Пишувај како што правам јас, Нека зоврива полека, Зачини ја сосем малку Налеј ми ја песната, Нема да дозволам чајот да се олади ќе пијам како што страницата ја впива Уша Акела |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Успавана за С
Oпет сам те сањао ноћас Лик је био твој Али не и ти Изменило те време Смејала си се туђе Не онако нашки Говорила речи Што нису биле твоје И у свој тој збрци Скројеној од мене И сећања на тебе Ухватио сам трен Који не постоји Да ли сам то можда Знао измишљену тебе Давао ти лепоту коју У нутрини немаш Или сам као што знам Вешто лагао себе Волећи те да бих Кроз тебе Волео себе Слика је још ту Прогања по мраку Читао ли сам те Ил’ детиње мислио Да могу Обојити те бојом И окитити перјем Не би ли више Личила на мене Чак и да је тако Ја и даље бирам У себи да чувам То обојено платно Јер много је лакше Мислити да могу Да волим себе Кроз тебе у мени - Wizard Howl - |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne daj se, Ines.
Ne daj se godinama, moja Ines, drugacijim pokretima i navikama, jer jos ti je soba topla; prijatan raspored i rijetki predmeti. Imala si vise ukusa od mene. Tvoja soba - divota - gazdarica ti je u bolnici. Uvijek si se razlikovala po boji papira svojih pisama, po poklonima, pratila me slijedeceg jutra oko devet do stanice. I rusi se zeleni autobus tjeran jesenjim vjetrom, kao list, niz jednu beogradsku padinu. U vecernjem sam odijelu i opkoljen pogledima. Ne daj se, mladosti moja, ne daj se, Ines. Dugo je pripremano nase poznanstvo i onda, slucajno, uz vrucu rakiju, i sa svega nekoliko recenica lose prikrivena zelja. Tvoj nacin gospodje i obrazi seljanke. Prostakuso i plemkinjo moja! Pa tvoje grudi, krevet, i moja soba objesena u zraku kao naranca, kao narancasta svjetiljka, nad zelenom i modrom vodom Zagreba; Proleterskih brigada 39, kod Grkovic. Pokisla ulica od prozora dalje i sum predvecernjih tramvaja. Lijepi trenuci nostalgije, ljubavi i siromastva, upotreba zajednicke kupaonice i - molim vas ako me tko trazi ... Ne daj se, Ines - evo me, ustajem tek da okrenem plocu. Da li je to nepristojno u ovakvom casu, Mozart, Requiem, Agnus Dei. Meni je ipak najdrazi pocetak. Raspolazem s jos milion njeznih i bezobraznih podataka nase mladosti, koja nas pred vlastitim ocima vara i krade i napusta. Ne daj se, Ines, poderi pozivnicu, otkazi veceru, prevari muza odlazeci da se pocesljas u nekom boljem hotelu Dodirni me ispod stola koljenom, generacijo moja, ljubavnice. Znam da ce biti jos mladosti, ali ne vise ovakve; u prosjeku 1938a. Ja necu imati s kim ostati mlad, ako svi ostarite, i ta ce mi mladost tesko pasti, a bit ce ipak da ste vi u pravu, jer ja sam sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno, a ponovno pocinje kisa kao sto vec kisi u listopadu na otocima. More od olova i nebo od borova. Udaljeni glasovi koji se mijesaju: glas majke, prijatelja, kceri, ljubavnice, broda, brata. Na brzinu pokupljeno rublje pred kisu i nestalo je svjetla s tom bjelinom. Jos malo setnje uz more i gotovo; ne daj se, Ines ........АРСЕН ДЕДИЌ |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
no vjecnost je nistatna pred njim! U poljubac cuvstva smo slili i spalili poljubcem jednim. Zbogom! Jer ljubismo kratko cemu da tuga te steze? Razdijelit se ne bje lako, no sastat se bilo bi teze! Mihail Jurjevic Lermontov Изменето од lotus flower - 30.Јануари.2013 во 01:40 |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За љубовтаДа зборувам на сите човечки јазици,па дури и на ангелски,штом љубов немам,ќе бидам бакар што ѕвони,или кимвал што ѕвечи.Да имам пророчки дари да ги знам сите тајни,да ги имам сите знаења за сите работи,па и така силна вера,што и планини да преместувам- ако љубов немам, ништо не сум.И да го раздадам целот свој имот,да дозволам телото да ми изгори- штом љубов немам, ништо не ми користи.Љубовта е долготрпелива,полна со добрина,љубовта не завидува,љубовта не се превознесува,не се гордее,не прави што е непристојно,не бара свое, не се срди,не мисли зло,на неправда не се радува,а на вистина се радува,сè извинува, во сè верува,на сè се надева,сè претрпува.Љубовта никогаш не престанува,а другото, ако се пророштва - ќе престанат,ако се јазици - ќе замолкнат,ако се знаења - ќе исчезнат.Оти по нешто знаеме и по нешто пророкуваме,а кога ќе дојде совршеното,тогаш ќе исчезне делумното. |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dodeka spies ne znam dali me sakas,
blisku si do mene pa sepak daleku. Sosem gola sum vpiena vo tebe no kako bozem da ne sum sosem tuka... Sepak slusam kako srceto ti cuka, no neznam dali bie za mene... I neznam nisto, veke nisto neznam... Bi sakala tvoeto srce da prestane zasekogas ako prestane da me saka nekogas Zak Prever (mislam da ne se lazeme od tipot...ti posakuvam da bides sreken so druga) |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Старо вино
Портокал на столот твојата облека на подот а ти во мојата постела благ подарок на мигот свежина во ноќта топлина во мојот живот пак Превер
|
|
Внеси реплика | страница <1 3031323334> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |